سبزی بورس با اخبار مثبت
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز دوشنبه با ۲ هزار و ۱۴۵ واحد افزایش در ارتفاع یک میلیون و ۴۰۸ هزار واحدی ایستاد. شاخص هموزن با یک هزار و ۴۰ واحد افزایش به ۴۰۹ هزار و ۶۸۴ واحد و شاخص قیمت با ۶۱۹ واحد رشد به ۲۴۴ هزار و ۱۶ واحد رسید. شاخص بازار اول، یک هزار و ۱۹۰ واحد و شاخص بازار دوم، پنج هزار و ۵۰۳ واحد افزایش را ثبت کردند.
ارزش معاملات دیروز بالاخره پس از چند روز به بالای سطح ۳هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و توانست رقم ۳هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان را ثبت کند که نسبت به روز گذشته افزایش بیش از ۱۲ درصدی را نشان میدهد.
دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۶ میلیارد و ۴۲۷ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۴ هزار و ۱۵۶ میلیارد ریال معامله شد. همچنین پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی) با ۶۲۸ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۴۱۰ واحد، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۳۹۷ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۳۶۳ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۲۴۳ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۱۲۶ واحد و بورس کالای ایران (کالا) با ۱۱۲ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشت.
در مقابل معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۲۷۰ واحد، نفت پارس (شنفت) با ۱۰۸ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۷۷ واحد، گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو (خگستر) با ۷۷ واحد، سایپا (خساپا) با ۵۸ واحد، فولاد خوزستان (فخوز) با ۵۶ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۵۲ واحد و گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۴۳ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس به همراه داشت.
بر پایه این گزارش، دوشنبه نماد گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو (خگستر)، ایران خودرو (خودرو)، سایپا (خساپا)، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، شرکت سرمایهگذاری توسعه آذربایجان (وآذر)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و پالایش نفت بندرعباس (شبندر) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند. گروه خودرو هم در معاملات روز گذشته صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۶۶۱ میلیون برگه سهم به ارزش پنج هزار و ۴۶۹ میلیارد ریال دادوستد شد.
حقیقیها هم دیروز بیش از ۱۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند اما روند کلی جریان پول حقیقی همانند شاخص کل بود؛ در ابتدای بازار شاهد ورود پول حقیقی بودیم. در ادامه خروج پول حقیقی شدت گرفت ولی دوباره در پایان بازار حقیقیها پول وارد بازار کردند. خودرو با ۲۴، خساپا با ۲۲ و شستا با ۱۸ میلیارد تومان، بیشترین خروج پول حقیقی را ثبت کردند و در نقطه مقابل، آسیاتک با ۳۹، غنوش با ۳۴ و حآفرین با ۱۸ میلیارد تومان هم شاهد بیشترین ورود پول بودند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز دیروز بیش از ۸۲ واحد افزایش داشت و به ۱۸ هزار و ۶۳۶ واحد رسید. در این بازار بیش از پنج میلیارد و ۱۹۸ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات روز اخیر فرابورس بیش از ۲۰۴ هزار و ۴۹۹ نوبت بود.
پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پویا زرکان آق دره (فزر)، پالایش نفت شیراز (شراز)، شرکت سرمایهگذاری صبا تامین (صبا)، توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان) و شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند. همچنین توزیع داروپخش (دتوزیع)، بهمن دیزل (خدیزل)، داروسازی دانا (ددانا)، پتروشیمی مارون (مارون)، فرآوردههای غذایی و قند چهارمحال (قچار)، پتروشیمی تندگویان (شگویا) و پخش هجرت (هجرت) تاثیر منفی بر این شاخص داشتند.
دیگنیتی پرستیژ هم آمد
سیبا موتور میخواهد ۴۰ دستگاه کامیون کشنده FAW CA۴۱۸۰ را در بورس کالا دوشنبه هفته آینده (۱۴ آذر) عرضه کند. قیمت پایه این محصول؛ ۲ میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان، تاریخ تحویل؛ ۱۷ بهمن و درصد پیش پرداخت سفارش خرید؛ ۱۰ درصد تعیین شد.
در مشخصات کامیون کشنده فاو آمده است: هر کد ملی (شخص حقیقی) صرفا مجاز به ثبت سفارش برای یک دستگاه خودرو و هر شناسه ملی (شخص حقوقی) حداکثر مجاز به ثبت سفارش ۵ دستگاه خودرو است. صدور سند و شمارهگذاری فقط به اسم شخص خریدار خواهد بود و رنگ خودروها سفید است.
خریداران لازم است پس از انجام خرید از طریق سامانه فروش محصولهای گروه بهمن عاملیتهای مجاز را انتخاب و جهت تحویل به محل کارخانه (تبریز، بلوار ملت، سه راه کبریتسازی، ابتدای جاده صنعتی غربی سیبا موتور) مراجعه کنند.
خریداران ملزم به واریز وجه مالیات بر ارزش افزوده و سایر هزینهها حداکثر تا پایان مهلت تسویه قرارداد در بورس کالا به شماره حساب اعلامی متعلق به سیباموتور هستند. هزینهها شامل ۹ درصد مالیات ارزش افزوده برمبنای قیمت نهایی فروش و سایر هزینههای جانبی جمعا به مبلغ ۱۰۲ میلیون و ۸۵۶ هزار و ۱۱ ریال (شامل مالیات و عوارض شمارهگذاری به مبلغ ۲۲ میلیون ریال، شمارهگذاری به مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، هزینه پست، صدور و هوشمندسازی کارت خودرو به مبلغ یک میلیون و ۲۶۲ هزار ریال، بیمه شخص ثالث به مبلغ ۷۷ میلیون و ۹۴ هزار و ۱۱ ریال) است. همه هزینههای فوق صرفا باید از حساب بانکی شخص خریدار به حساب شرکت واریز شود.
همچنین بهمن موتور قصد دارد ۴۸۶ دستگاه فیدلیتی ۷ نفره را با قیمت پایه ۷۷۲ میلیون تومان روز ۲۱ آذر روی تابلو ببرد. این شرکت ۲۱۴ دستگاه دیگنیتی را با قیمت ۸۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بورس کالا روز ۲۲ آذر عرضه میکند که از این تعداد، ۵۳ دستگاه سفیدتریم مشکی، ۵۳ دستگاه سفیدتریم قرمز، ۵۴ دستگاه مشکیتریم مشکی و ۵۴ دستگاه مشکیتریم قرمز است.
برای نخستینبار در بورس کالا، ۱۰۶ دستگاه دیگنیتی پرستیژ روز ۲۳ آذر عرضه میشود که قیمت پایه این خودرو ۹۹۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شد. عرضههای دیگنیتی پرستیژ شامل ۲۶ دستگاه سفیدتریم مشکی، ۲۶ دستگاه سفیدتریم قرمز، ۲۷ دستگاه مشکیتریم مشکی و ۲۶ دستگاه مشکیتریم قرمز است.
درصد پیش پرداخت سفارش خرید تمامی خودروهای عرضه شده بهمن موتور در دو هفته آینده ۲۵ درصد و تاریخ تحویل آنها ۲۳ بهمن امسال است. در مشخصات فیدلیتی و دیگنیتی اعلام شده، هر کد ملی صرفا مجاز به ثبت سفارش روی یکی از کدهای عرضه شده در تاریخ عرضه و صرفا برای یک دستگاه خودرو است.
صدور سند و شمارهگذاری خودرو فقط به اسم شخص خریدار خواهد بود و خریداران جهت تحویل خودرو باید یکی از نمایندگیهای مجاز شرکت را (به شرح لیست پیوست) از طرق پورتال فروش شرکت بهمن موتور انتخاب کنند. خریداران ملزم به واریز وجه مالیات بر ارزش افزوده و سایر هزینهها همزمان با تسویه اصل مبلغ به شماره حساب اعلامی به نام بهمن موتور هستند.
هزینهها برای تمامی خودروها شامل ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و سایر هزینهها مربوط به مالیات و عوارض شمارهگذاری، هوشمندسازی کارت خودرو، هزینه خدمات پست، تولید پلاک و شمارهگذاری و بیمه شخص ثالث است که درخصوص خودرو فیدلیتی ۷ نفره این عدد ۱۷۳ میلیون و ۹۱۹ هزار و ۲۷ ریال است و برای دیگنیتی ۳۹۴ میلیون و ۴۱۹ هزار و ۲۷ ریال و برای دیگنیتی پرستیژ ۳۳۹ میلیون و ۸۳۹ هزار و ۲۷ ریال است. همه هزینههای فوق صرفا باید توسط شخص خریدار و از حساب بانکی شخص خریدار به حساب بهمن موتور واریز شود.