اخبار

۱۴۰۱/۰۹/۱۷ - ۰۲:۳۳:۱۶
کد خبر: ۱۹۵۱۲۰

شروط پنجگانه واگذاری خودروسازان

صورتجلسه الزامات واگذاری خودروسازان با ۵ شرط تهیه شد که از جمله آنها می‌توان به حذف قیمت‌گذاری دستوری تمام محصولات تا پایان ۱۴۰۱ و الزام به واگذاری سهام تودلی تا پایان سال اشاره کرد. صورتجلسه الزامات واگذاری شرکتی‌های ایران‌خودرو و سایپا با حضور حسین قربان‌زاده رییس سازمان خصوصی‌سازی، منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت و علی نبوی رییس هیات عامل ایدرو، تدوین شد.

در این صورتجلسه که در تاریخ ۱۴ آذر ماه تنظیم شده، آمده است: به منظور تحقق هدف ارتقای سطح کارایی بهره وری و نوآوری در صنعت خودرو کشور و همچنین رعایت الزامات سند نهایی خروج دولت از تصدی‌گری صنعت خودرو جلسه در محل سازمان خصوصی‌سازی تشکیل و موارد زیر مورد توافق طرفین قرار گرفت: 

۱- سند استراتژی صنعتی بلندمدت و با ثبات صنعت خودرو (۱۰ ساله) تا پایان بهمن ماه سال ١٤٠١ با محورهای زیر از سوی وزارت صمت تهیه و به سازمان خصوصی‌سازی ارسال خواهد شد.

- بهبود فضای تولید و کسب و کار و ارتقای سطح رقابت‌پذیری و پیش بینی‌پذیری صنعت خودرو

- عدم مداخله دولت در بنگاه‌ها و تنظیم قواعدی که شرایط تحمیلی و ناعادلانه‌ای برای بنگاه ایجاد نکند، چنان که برای همه فعالان صنعت خودرو شرایط و اقتضائات حضور در این صنعت کاملاً شفاف و قابل پیش بینی باشد.

- این سند باید در تاریخ یاد شده برای اطلاع عموم مردم به صورت رسمی منتشر شود.

۲- تا پایان سال ١٤٠١ تمام محصولات ایران خودرو و سایپا از شمول قیمت‌گذاری دستوری خارج خواهد شد. ساز و کار اجرایی این توافق تا پایان آذر ۱٤۰۱ توسط وزارت صمت ارایه خواهد شد.

۳- تکالیف عرضه و فروش محصول خارج از قواعد بازار که منجر به کاهش درآمد (افزایش هزینه‌ها) برای خودرو سازها شود، منوط به جبران منابع آن قبل از اجرای تکالیف است.

٤- سهام تودلی (چرخه‌ای) ایران خودرو و سایپا تا پایان سال جاری واگذار خواهد شد.

۵- در صورت عدم واگذاری سهام چرخه‌ای تودلی در شرکت‌های ایران خودرو و سایپا از ابتدای ١٤٠٢ به بعد، حق رای ناشی از این سهام در مجامع این شرکت‌ها سلب خواهند شد.

عوارض صادراتی مرغ  صفر شد

معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از امکان صادرات مرغ با عوارض صفر خبر داد. به گزارش ایسنا، محسن شیراوند با اعلام این خبر گفت: با عنایت به شرایط مطلوب تولید گوشت مرغ در کشور به دلیل استمرار و سیاست‌گذاری‌ منظم در حوزه تولید این کالا و همچنین در راستای حمایت از بخش تولید، صادرات برای گوشت مرغ به‌طور جد پیگیری و امکان صادرات با حذف عوارض صادراتی فراهم شده است. بنابر اعلام وزارت جهادکشاورزی معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: نظر به هماهنگی‌های صورت گرفته با سازمان دامپزشکی کشور جهت تسریع در انجام فرآیند کار، لازم است در این خصوص به واحدهای ذی‌ربط اطلاع‌رسانی صورت گیرد.

علت افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی چیست؟

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران علت افزایش قیمت برخی از محصولات کشاورزی از جمله پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و خیار را سردی هوا عنوان کرد و گفت: در فصل سرد قیمت محصولات کشاورزی کمی بیشتر می‌شود زیرا هزینه‌ها افزایش می‌یابد و محصولات دیرتر عمل می‌آیند.

اسدالله کارگر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت محصولات کشاورزی بسته به کیفیت آنها متفاوت است، گفت: به اعضای صنف خود اعلام کردیم که به هنگام خرید عمده میوه و صیفی از میدان مرکزی میوه و تره بار حتما فاکتور دریافت کنند تا دقیقا مشخص شود با چه قیمتی این محصولات را خریداری و با چه قیمتی می‌فروشند.

وی ادامه داد: بر اساس کشف قیمت عمده‌فروشی در میدان مرکزی میوه و تره بار قیمت هر کیلو پیاز زرد ۸۰۰۰ تا ۱۳هزار تومان، پیاز شیری ۸۰۰۰ تا ۱۴هزار تومان، پیاز قرمز ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان، سیب زمینی۱۰ تا ۱۴ هزار تومان، خیار اصفهان ۸۰۰۰ تا ۱۵ هزار تومان، خیار بوته رس ۸۰۰۰ تا ۱۲ هزار تومان، گلخانه ۱۲ تا ۱۷ هزار تومان، گوجه فرنگی ۵۰۰۰تا ۸۰۰۰ هزار تومان است که این اقلام باید با احتساب ۳۵ درصد سود به دست مصرف‌کنندگان برسد.

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی استان تهران اضافه کرد: افزایش قیمت محصولات را تایید نمی‌کنیم ولی معتقدیم باید بین فصل گرم و سرد تفاوتی باشد. زیرا در فصل سرد معمولا هزینه‌ها از جمله کرایه حمل، دستمزد کارگر و...بیشتر می‌شود و از طرفی چون روز کوتاه است محصولات دیرتر به عمل می‌آیند.

به گزارش ایسنا، چند هفته‌ای می‌شود که قیمت برخی محصولات کشاورزی از جمله پیاز، سیب زمینی، خیار و گوجه فرنگی افزایش یافته است.