اتحاد تایوان، ژاپن و کره با امریکا برای استحکام زنجیره تراشه
اتحادیه تولیدکنندگان نیمه رسانا «Fab4» متشکل از امریکا، تایوان، ژاپن و کره جنوبی نخستین جلسه ویدئوکنفرانس خود را برگزار کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ، یک منبع آگاه فاش کرده مقامات کارگروه مذکور درباره یک سیستم هشدارهای اولیه برای تضمین ادامه جریان زنجیره ذخایر تراشه گفتوگو کردهاند. آنها همچنین درباره کنترلهای صادراتی نیز مذاکره کردهاند. البته هیچ شرکتی در این جلسه حضور نداشته است. تایوان پیشنهاد کرده هر ۴ طرف کارگروه درباره بخشهای مختلف زنجیره ذخایر تراشه به سرعت تبادل اطلاعات کنند. تایوان و کره جنوبی محور تولید، ژاپن محور تامین تجهیزات و امریکا به عنوان بازار اصلی در این کارگروه فعالیت میکنند.
این جلسه در حالی برگزار میشود که دولت جو بایدن (رییسجمهور امریکا) خواهان کمک شرکای بینالمللی است تا محدودیتهای وسیعی را بر فروش تجهیزات تراشههای پیشرفته به چین وضع کند. این سیاست برای جلوگیری از دستیابی چین به فناوریهای نوینی طراحی شده که وضعیت امریکا را به عنوان قدرت برتر جهان در معرض خطر قرار میدهد. طی این جلسه مقامات ارشد درباره استحکام زنجیره ذخایر گفتوگو کردند. سپتامبر گذشته ایالات متحده امریکا نخستین جلسه کارگروهی به نام Fab4 یا Chip4 را با هدف مذاکره درباره قدرتمندسازی زنجیره ذخایر نیمه رسانا پس از وخیم شدن وضعیت بازار آن در گیرودار همهگیری کرونا را برگزار کرد. کمبود نیمهرسانا که برخی خودروسازان را مجبور به توقف تولید کرده، تایوان را به عنوان مرکز تراشهسازی در معرض توجهات قرار داده است. در نتیجه این روند مدیریت زنجیره ذخایر تراشه به اولویت مهمتری برای دولتهای سراسر جهان تبدیل شد.
وزارت خارجه تایوان اعلام کرد پس از ماهها هماهنگی نخستین جلسه ویدئو کنفرانس مقامات ارشد «کارگروه انعطافپذیری زنجیره تامین نیمه رسانای امریکا و آسیای شرقی» یا Fab4 در ۱۶ فوریه برگزار شد. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: محور مذاکرات طرفهای شرکتکننده در این جلسه حفظ استحکام زنجیره ذخایر نیمه رسانا و بررسی هماهنگیهای آینده بود. کشور ما به عنوان یکی از اعضای منطقه «ایندو-پاسیفیک» نقش مهمی در صنعت جهانی نیمه رسانا و همچنین روابط عمیق اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه دارد. البته در این بیانیه نام مقامات شرکتکننده در جلسه ذکر نشده است. کشورهای عضوFab4 بزرگترین شرکتهای تراشهسازی جهان را در اختیار دارند.