تشکیل سازمان بازرگانی خطای محاسباتی بزرگ است
نماینده کرج با اشاره بر اینکه در یک قرن گذشته به دفعات مجموعه بازرگانی در وزارت صنایع ادغام و بعد از مدت کوتاهی مجدداً از آن تفکیک شده، به خبرگزاری تسنیم گفت: این مساله نشان میدهد آسیبشناسی جدی در رابطه با موضوع استقلال یا ادغام بازرگانی صورت نگرفته است.
علیرضا عباسی افزود: یکی از موضوعاتی که هیچ کس به آن نمیپردازد این است ادغام واقعی در هیچ کدام از دورهها به معنی تمام آن صورت نگرفته است و نیروی انسانی و ساختارهای لازم و سیاستگذاریهای مورد نیاز به مجموعه جدید سپرده نشده است و از ساختار ناتمامی به این صورت نمیتوان انتظار بهبود اوضاع را داشت. این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره بر یکی از مشکلاتی که در زمان وجود وزارت بازرگانی هم در وزارت صمت و هم در وزارت جهاد کشاورزی وجود داشت، گفت: مساله عدم هماهنگی بخش تولید، توزیع، صادرات، واردات محصولات است.
عباسی گفت: اگر بخواهیم بار دیگر مساله تفکیک بخش بازرگانی از صمت و جهاد کشاورزی را به جریان بیندازیم و اینبار با یک چرخش به جای وزارت، سازمان بازرگانی را مطرح کنیم، در هر دو حالت با سپردن قسمتی از تصمیمگیریها به بخش تولید و قسمتی دیگر به حوزه تجارت و بازرگانی مجددا نابسامانی در این حوزه افزایش پیدا خواهد کرد. وی افزود: لذا این اقدام دولت، اقدامی عجولانه، منفعلانه و غیر کارشناسی است و به نظر میآید نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه بر مشکلات خواهد افزود. وی گفت: اگر مشکل دولت تنظیم بازار است باید ایرادات فعلی احصا و اولویتبندی و در جهت حل آنها برنامهریزی شود.
عباس افزود: اگر ایراد در زیرساختهاست تامین شود، اگر نیروی انسانی متخصص مورد نیاز است تامین نماید، اگر مدیران نالایق سر کار هستند آنان را با مدیران شایسته و توانمند و دلسوز جایگزین نماید، تغییر ساختار و تشکیل ساختاری جدید ولی تکراری همان دور باطلی است که 11 بار تکرار شده است، و باید به جای این کار کارشناسانه و مسوولانه به حل مشکلات بخش تولید و تنظیم بازار بپردازیم و از کارهای کلیشهای مثل تغییر ساختار جداً بپرهیزیم.