۳ توصیه به سرمایه‌گذاران بورسی

۱۴۰۲/۰۲/۰۶ - ۰۳:۴۲:۴۲
کد خبر: ۲۰۴۲۱۶

بورس‌نیوز| امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه درباره احتمال رویداد اتفاقات سال ۹۹ تشریح کرد: به‌طورکلی در نگاه کلان روند‌های معکوس را به دو دسته ریزشی و اصلاحی تقسیم کرد، به‌خصوص در بازاری یک‌طرفه مانند بورس ایران که تنها در سمت خرید امکان کسب سود وجود دارد.

مقوله اصلاح و ریزش از یکدیگر جدا هستند، مقوله ریزش بیشتر در دو حالت رخ می‌دهد ابتدا هنگامی که پارامتر‌های اقتصادی و پارادایم‌های پایه اقتصاد دستخوش تغییرات کلان شوند که نه در حال حاضر و نه تایم فریم کوتاه‌مدت این موضوع در اقتصاد دیده نمی‌شود؛ مورد بعدی هم بالا رفتن هیجانی بورس و فراتر شدن سهام از ارزش ذاتی خود است همچنین ارزش جایگزینی دیگر بازار‌ها نسبت به بازار سرمایه فزونی یافته باشد در این شرایط نیز مقوله ریزش امکان دارد. در حال حاضر هیچ‌یک از دو سناریوی عنوان‌شده محتمل نیست، بنابراین مقوله‌ای که مدنظر قرار می‌گیرد اصلاح‌های درون کانالی است.

پس به نظر می‌رسد که کلیت بازار با روندی صعودی، میان‌مدت با شیبی معقول قرار خواهد گرفت و اصلاح‌های درون کانالی برای شناسایی سود و جابه‌جایی پول بین سهام و صنایع رخ می‌دهد. بر این مبنا باید گفت که مقوله ریزش دور از ذهن است. این فعال بورسی تصریح کرد: در بازار‌های مالی سرمایه‌گذاران به ۳ دسته، سرمایه‌گذاران نوسان‌گیر که از نوسانات قیمتی استفاده می‌کنند، سرمایه‌گذاران ارزشی و بلندمدت و افرادی هم ترکیبی از دو گروه قبل تقسیم می‌شوند.

همانطور که به بورس بازار سرمایه اطلاق می‌شود محلی برای سرمایه‌گذاری است به‌طوری‌که مطالعات گذشته‌نگر چه در بازار سرمایه ایران (کارایی ضعیف تا نیمه قوی دارد) چه در بازار‌های مالی غرب که کارایی‌های بالایی دارند، نشان داده است که بیشتر سرمایه‌گذاری در سهام ارزشی یعنی چینش پرتفوی معقول در میان‌مدت و بلندمدت بازده به‌مراتب بالاتر از دیگر بازار‌ها خواهد داشت. البته نباید به اینکه برخی به نوسان‌گیری از بازار روی می‌آورد الزاماً از منطق مالی کلاسیک نگاه کرد بلکه قدری مالی رفتاری در آن تأثیرگذار است. ولی دراین‌بین اگر مقوله کسب انتفاع یا حداکثر‌سازی سود مدنظر باشد، بی‌شک سبدی با وزن دهی معقول به سهام بنیادی ارزشی در میان‌مدت و بلندمدت می‌تواند بازدهی بیشتر از سایر بازار‌ها برای سهامداران داشته باشد.

وی ادامه داد: معمولاً نوسان‌گیری در بازار‌های ساید یا رنج معقول به نظر می‌رسد، در بازار‌های که هیجانی وارد محدوده موج سوم حرکتی خود می‌شوند، عمدتاً نوسان‌گیری منجر به از دست دادن بخشی از پرتفوی خواهد شد و به‌اصطلاح ممکن است سرمایه‌گذار از بازار جا بماند. امیرباقری تبیین کرد: برای موضوع چیدمان پرتفوی مدل‌های مختلفی در دنیا پیاده‌سازی شده است، ولی ساده‌ترین روش برای پاسخ به نحوه‌ چیدمان پرتفوی (هر فرد بازدهی مختلفی را طلب می‌کند و با توجه به ریسک‌پذیری خود) و اینکه همواره ریسک و ریوارد باهم تناسب دارند این است که افراد بنا بر ریسک‌پذیری و بازدهی موردنظر اقدام به چینش سبد و انتخاب سهام می‌کنند. 

 

ارسال نظر