تأثیر نرخ ارز بر صعود بازار سرمایه
بازار| مجید عبدالحمیدی، کارشناس و فعال بازار سرمایه در خصوص وضیعت فعلی بازار سرمایه اظهار داشت: در وضعیت حال نمیتوان به راحتی روند بازار را مورد پیش بینی قرار داد اما بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که معاملات بورس تا زمان برگزاری مجامع با نوسانهای بیشتر مثبت همراه خواهد بود اما از بعد مجامع میتوان شاهد روزهای با ثباتتری در بازار بود.
وی افزود: شاخص کل در حال حاضر در محدوده دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد میباشد که به عنوان حمایت قرار دارد. عبدالحمیدی با بیان اینکه نرخ ارز یکی از عوامل باعث صعود بازار سرمایه در سال جاری خواهد شد، ابراز داشت: این موضوع همچنین باعث سود شرکتهای صادرات محور و کامودیتی محور خواهد شد که بر روی بازار تأثیرگذار خواهد بود از طرف دیگر محدودیتهای ناشی از قیمتگذاری دستوری در سال جاری نیز کمرنگ خواهد شد.
حمیدی در ادامه یادآور شد: نوسان قیمتهای جهانی، روند هفته گذشته بازار را بهشدت تحت تأثیر قرار داد زیرا برخی از آنها که تأثیرگذار بر نرخ کامودیتیها بودند معاملات بازار و تغییر قیمت سهام را تحت تأثیر قرار دادند و باعث ایجاد چنین روند معاملاتی در بازار هفته پیش شدند. عبدالحمیدی با تأکید بر اینکه جریان و میزان پول حقیقی در بازار سرمایه نقش اساسی در رشد یا افول بازار ایفا میکند، تشریح کرد: اواخر ماه پیش میزان خروج پول حقیقی ادامهدار بود، این مهم با نزدیکتر شدن به ثبت نام در سامانه یکپارچه خودرو شدت بیشتری یافت، در صورت انتشار اخبار مثبت طی روزهای آینده میتوان انتظار برگشت پولهای خارج شده از آزادسازی پولهای بلوکه در سامانه یکپارچه فروش خودرو را داشت، بیشتر امیدها برای رشدهای اساسی بازار سرمایه در سال جاری و دیگر بازارها با توجه به قانون مالیات بر عایدی سرمایه نظیر ارز، مسکن، خودرو و طلا به امسال معطوف شده است.
این کارشناس بازار سرمایه، سرمایهگذاری میان مدت در بورس را ارزشمند خواند اما آن را نیازمند دقت و تحقیق دقیق درباره شرکتها و بازار سرمایه دانست، وی تشریح کرد: برای سرمایهگذاری میان مدت در بورس، تحلیل اساسی شرکتها بسیار مهم است، شما باید موقعیت مالی، عملکرد تاریخی، محصولات و خدمات، رقابتپذیری و استراتژی کسب و کار شرکتها را بررسی کنید، همچنین تحلیل تکنیکال به شما کمک میکند الگوها و روندهای قیمتی در بازار سهام را تحلیل کنید که شامل بررسی نمودارهای قیمتی، شاخصهای فنی و سیگنالهای خرید و فروش است با استفاده از تحلیل تکنیکال، میتوانید زمان ورود و خروج از سهام را بهبود ببخشید. عبدالحمیدی با اشاره به اینکه بسیاری از سرمایهگذاران در دنیای اقتصاد توانایی تحلیلهای نمودار، شاخصهای بورسی و سختیهای سرمایهگذاری در بورس را ندارند، مطرح کرد: سرمایهگذاری در بورس امروزه دارای خطرهای زیادی برای سرمایهگذاران است کما اینکه این بازار بهشدت تحت تأثیر مسائل و اتفاقات سیاسی و اجتماعی میباشد همانطور که در سالهای اخیر شاهد بودیم بسیاری از سرمایهگذاران در این بازار متحمل ضررهای بسیار سنگین و جبرانناپذیری شدهاند.
مهندس عبدالحمیدی در پایان خاطرنشان کرد: امروز شاهد هستیم که بورس مردمی شده و طیف عظیمی از سهامداران مردمی را دربرگرفته است، در این راستا ضرورت دارد تا نگاه به بازار سرمایه نگاه متفاوت باشد تا اعتماد از دست رفته مردم بازگردد. این مدرس بازار سرمایه همچنین یادآور شد: اقتصاد هر کشوری دو بال اصلی دارد؛ بازار پول و بازار سرمایه که متأسفانه در کشور ایران این موضوع چندان حاکم نیست و از دیرباز تاکنون اقتصاد کشور بانک محور بوده است، اکنون که افق روشنی از بازار سرمایه رقم خورده و طیف عظیمی از جمعیت کشور را به خود جذب کرده نباید دست به سیاستهای غلط بزنیم و زمینه بیاعتمادی مردم به بورس را فراهم نماییم.