خرید ارزان به نجات نفت آمد
قیمت نفت پس از ریزش چهار درصدی در شب گذشته، در معاملات روز سهشنبه تحت تاثیر تقاضا برای خرید ارزان، بهبود یافت اما رشد قیمت به دلیل احتیاط سرمایهگذاران در آستانه نشست سیاستگذاری بانک مرکزی امریکا، محدود شد.
بهای معاملات نفت برنت با ۵۲ سنت معادل ۰.۷ درصد افزایش، به ۷۲ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت امریکا با ۳۵ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، به ۶۷ دلار و ۴۷ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص روز دوشنبه پس از اینکه تحلیلگران به رشد عرضه جهانی اشاره کردند و نگرانیها نسبت به رشد تقاضا در آستانه انتشار آمار تورم و نشست سیاست پولی بانک مرکزی امریکا تجدید شد، با حدود سه دلار کاهش در هر بشکه بسته شدند.
تاسوفومی اوکوشی، اقتصاددان ارشد شرکت «نومورا سکیوریتیز» در این باره گفت: بعضی از سرمایهگذاران پس از فروش سنگین روز گذشته، به دنبال خرید ارزان بودند، در حالی که برخی دیگر با این انتظار که عربستان سعودی ممکن است کاهش بیشتر تولید را اعلام کند، قراردادهایشان را حفظ کردند. این اقتصاددان اظهار کرد: به دلیل ضعف احیای اقتصادی چین، قیمت نفت ممکن است کاهش بیشتری پیدا کند و پیش بینی کرد وست تگزاس اینترمدیت در طول تابستان، در بازه ۶۲ دلار و ۵۰ سنت تا ۷۵ دلار معامله خواهد شد اما عمدتا، پایین ۷۰ دلار در هر بشکه خواهد بود.
اکثر فعالان بازار انتظار دارند بانک مرکزی امریکا، نرخ بهره را در نشست سیاست پولی خود بدون تغییر نگه دارد. افزایش نرخ بهره امریکا، قیمت دلار را تقویت کرده و کالاهایی مانند نفت که به این ارز قیمتگذاری میشوند را گرانتر کرده است.
انتظار میرود بانک مرکزی اروپا، در نشست سیاست پولی روز پنجشنبه خود، نرخ بهره را برای مهار تورم، یک چهارم درصد افزایش دهد. همچنین پیشبینی میشود بانک مرکزی ژاپن سیاست پولی فوق تسهیلی خود را حفظ کند.
در چین، آمار اقتصادی مایوسکنندهای که هفته گذشته منتشر شد، نگرانیها نسبت به رشد تقاضا برای سوخت در بزرگترین واردکننده نفت جهان را برانگیخت و حمایتی که قیمتها از برنامه عربستان سعودی برای کاهش تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز در ژوییه، پیدا کرده بودند را تحتالشعاع قرار داد.
به گفته اوکوشی، بازار همچنین منتظر گزارش بازار نفت اوپک و آژانس بینالمللی انرژی است که روز سهشنبه منتشر خواهند شد تحلیلگران بانک ملی استرالیا در یادداشتی نوشتند: از نظر ما، جدیدترین کاهش قیمت نفت، احتمال اینکه عربستان سعودی کاهش عرضه یکجانبه خود را پس از جولای ادامه دهد را افزایش میدهد. بر این مبنا، گمانه زنی بازار درباره کاهش بیشتر تولید در نشست بعدی اوپک، احتمالا باعث نوسان قیمت میشود. بر اساس گزارش رویترز، عربستان سعودی هفته گذشته اعلام کرد تولید نفت خود را در جولای به میزان یک میلیون بشکه در روز کاهش داده و به ۹ میلیون بشکه در روز میرساند.