قیمت دلار چرا دوباره بالا رفت و از مرز ۵۰ هزار تومان گذشت؟
قیمت دلار فقط ۱۷ روز در کانال زیر ۵۰ هزار تومانی دوام آورد و همزمان با سه اتفاق، مرز مقاومتی ۵۰ هزار تومان شکسته شد. در حال حاضر اسکناس دلار به قیمت ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان نیز فروخته میشود.
به گزارش اعتمادآنلاین، اتفاق اولی که به نرخ دلار فشار زیادی وارد کرد همزمان شد با جلسه اخیر گروه ویژه اقدام مالی موسوم به FATF که در بیانیه پایانی نشست پاریس تغییری در وضعیت ایران ایجاد نکرد و بر اساس این بیانیه، ایران همچنان در لیست سیاه این گروه ماند.
اتفاق دوم، به اختلافات منجر به درگیری میان نیروهای موسوم به «واگنر» و ارتش روسیه بازمیگردد که بورس این کشور را نیز تحت تاثیر قرار داد و البته از ارزش روبل کاست.
همزمان با این اخبار، اتفاق سومی نیز در بازار اثر گذاشت و موضوعِ به رأی گذاشتن دائمی شدن تحریمها علیه ایران در کنگره آمریکا نیز در میان بود که بازار آزاد را به نگرانی دچار کرد.
این سه اتفاق گرچه به عنوان یک پیشران برای افزایش نرخ دلار در بازار آزاد مطرح میشود اما فعالان بازار نیز میگویند بازیگر اصلی این بازار قصدی برای پایین نگه داشتن قیمتها ندارند. چراکه با کاهش قیمت، بازار صادراتی ایران دیگر جذابیتی نخواهد داشت و صنایع داخلی وابسته به قیمت دلار هستند.
بازار ارز در روز چهارشنبه گذشته با سیل اخبار مثبت حول توافق موقت روبهرو شد اما قیمت دلار مرز ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان را حفظ کرد. قیمت دلار در اولین روز تابستان ۱۴۰۲ با افزایش ۸۰۰ تومانی تا مرز مقاومت ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان رفت اما با کاهش در ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومان بسته شد. این افزایش قیمت دلار در حالی بود که قیمت تتر در معاملات پنجشنبه با شکاف حدود ۴۰۰ تومانی از قیمت دلار عقب افتاد.
تتر یکی از بااهمیتترین رمزارزهای موجود در بازار است که قیمت آن معادل یک دلار است و بسیاری این رمزارز را مبنایی برای کشف قیمت دلار در بازار آزاد ایران نیز به شمار میآورند.