کاهش تولید نفت اوپک کمتر شد

۱۴۰۲/۰۴/۱۱ - ۰۲:۲۴:۱۶
کد خبر: ۲۰۹۶۲۲

نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در ژوئن که افزایش تولید عراق و نیجریه، تاثیر کاهش تولید سایر اعضای این گروه را محدود کرد، تنها اندکی کاهش داشت. به گزارش ایسنا، یافته‌های نظرسنجی رویترز نشان داد: سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) در ژوئن، ۲۸.۱۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۵۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با آمار بازبینی شده ماه مه کاهش داشت. تولید این گروه در ماه مه در نتیجه جدیدترین دور محدودیت عرضه، به میزان ۲۴۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده بود.

چندین عضو اوپک پلاس که شامل اعضای اوپک و متحدانشان نظیر روسیه هستند، در پی وخیم شدن دورنمای اقتصادی، علاوه بر کاهشی که در اواخر سال ۲۰۲۲ با آن موافقت کرده بودند، در آوریل با کاهش تولید داوطلبانه توافق کردند و قرار شد تولیدشان را به میزان ۱.۰۴ میلیون بشکه در روز کاهش دهند و به حدود ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز کاهشی که پیش از آن به اجرا گذاشته بودند، اضافه کنند. این محدودیت عرضه در ژوئن به قوت خود باقی بود.

تولید ژوئن بر مبنای ماه به ماه، در میان کشورهای عضو اوپک که مستلزم محدود کردن تولید بودند، به میزان ۱۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد زیرا افزایش تولید عراق و نیجریه، تاثیر کاهش تولید اعضای دیگر این گروه را محدود کرد.

تولید اوپک همچنان به میزان حدود یک میلیون بشکه در روز کمتر از سطح هدف‌گذاری شده است زیرا نیجریه و آنگولا، فاقد ظرفیت برای تولید طبق سهمیه توافق شده هستند

اوپک هفته جاری در وین، میزبان کنفرانسی خواهد بود که در آن وزیران نفتی و مدیران عامل شرکت‌های نفتی برجسته حضور پیدا خواهند کرد. طبق نظرسنجی رویترز، عربستان سعودی، کویت و امارات متحده تا حدود زیادی کاهش تولید داوطلبانه خود را به اجرا گذاشتند و در ژوئن، همچنان پایبندی بالایی به توافق نشان دادند. عربستان سعودی تولید خود را به میزان ۴۰ هزار بشکه در روز کاهش داد که بزرگ‌ترین کاهش تولید در میان کشورهایی بود که ملزم بودند تولیدشان را کمتر کند.

بزرگ‌ترین کاهش تولید در میان اعضای اوپک، مربوط به ایران بود که تولیدش به میزان ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت. ایران به همراه لیبی و ونزوئلا از مشارکت در کاهش تولید اوپک معاف هستند. عرضه نفت ایران در ماه مه به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر بازبینی شد زیرا صادرات ایران بسیار بالاتر از برآوردهای اولیه بود.

تولید عراق به دلیل صادرات بالاتر از جنوب این کشور، افزایش یافت اما در شرایطی که صادرات از شمال این کشور همچنان متوقف مانده است، تولید عراق بسیار پایین‌تر از سطح مجاز قرار دارد.

نیجریه هم رشد اندکی را به ثبت رساند و صادرات این کشور قوی ماند. با این حال این کشور بسیار پایین‌تر از سهمیه تعیین شده تحت توافق اوپک پلاس نفت تولید می‌کند.

نظرسنجی رویترز با هدف رصد عرضه به بازار انجام می‌شود و بر مبنای آمار نقل و انتقال است که از سوی منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکت‌هایی که جریان نفت را دنبال می‌کنند مانند پترو لجستیک و کپلر و اطلاعات ارایه شده از سوی منابع آگاه در شرکت‌های نفتی، اوپک و شرکت‌های مشاوره تهیه می‌شود.