شرف مانع اقدامات مخل بازاراقتصادی کشور میشود
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه «شرف اجازه نمیدهد یک فعال اقتصادی اقداماتی کند که بازار کشور مختل شود»، گفت: دشمنان ایران اگر شرف داشتند، هیچگاه تحریمهای دارویی را اعمال نمیکردند.
بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در جمع تعدادی از فرهیختگان با تسلیت ایام عزاداری اباعبداللهالحسین(ع) و تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار داشت: در وصف حماسه عظیم عاشورا خواندهایم که امام حسین(ع) در آخرین لحظات عمرشان که یزیدیان به خیمههای آنها حملهور شده بودند، فرمودهاند اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید، این کلام امام حسین(ع) در توصیف جایگاه شرف، نشان از تأکید ویژه آن حضرت بر مفهوم شرافت و آزادگی است.
وی با بیان اینکه «شرف یک مفهوم مهم و با ارزش است که در تاریخ محدود نشده است»، افزود: شرف در واقع هم در طول تاریخ و هم در زندگی روزمره ما نمودهای فراوانی دارد. مرور تاریخ کشورمان نشان میدهد اگر امروز افرادی چون میرزا کوچکخان جنگلی، رییسعلی دلواری، ستارخان، باقرخان و شهید مدرس نزد مردم ایران جایگاه رفیع و ارزشمندی دارند، به خاطر شرافتی است که در برهههای مختلف تاریخ از خود نشان دادهاند.
وی ادامه داد: راز ماندگاری و محبوبیت چهرههای تاریخی کشور در شرافتی است که در سیره عملی، رفتار و تصمیمات آنها نهفته است. اگر امروز سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، محبوب قلبهای ایرانیان است، حاصل شرفی است که این شهید بزرگوار در مبارزه با تروریسم و داعش از خود نشان داد. این شرافت را میتوان در ساحتهای مختلفی همچون علم و دانش نیز مشاهده کرد. آنچه باعث شده امروز شهید شهریاریها و شهید فخریزادهها در اذهان مردم ایران ماندگار شوند، به این خاطر است که جان خود را برای تحقق ارزشها و آرمانهای ملی کشور فدا کردند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اگر در مفهوم لغوی شرف یک تامل داشته باشیم، متوجه میشویم که شرف را به بزرگی ذاتی، علو و مجد معنا کردهاند؛ در واقع در ذات شرف، بزرگی نهفته است. تدبر در آیات و روایات مختلف هم نشان میدهد که شرافت یک سری ویژگیهایی را برای افراد به همراه میآورد؛ وطندوستی، تواضع، متانت و سکینه نفس، سرمست نشدن در قدرت، مهربانی و دغدغهمندی نسبت به همه افراد جامعه از ویژگیهایی است که در آیات و روایات برای انسانهای شریف ذکر شده است.
وی شرف را یک مفهوم فراگیر بشری توصیف کرد و بیان داشت: مرور مکاتب دینی مختلف گویای این نکته است که در تمامی این مکاتب، شرف به عنوان یک ارزش انسانی مورد تاکید قرار گرفته و حتی در جوامعی که دیندار نیستند، شرف به عنوان یک مفهوم فرادینی و انسانی همواره مورد احترام مردم بوده است.
وی با اشاره به جایگاه شرف در سطوح مختلف روابط فردی، ملی و بینالمللی و در عرصههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، افزود: به عنوان نمونه در عرصه اقتصادی، شرف اجازه نمیدهد یک تاجر و فعال اقتصادی دست به اقداماتی بزند که بازار کشور مختل شود و حق سایر مردم ضایع شود. در عرصه اجتماعی نیز در دوران دفاع مقدس آن رزمندهای که قبل از رفتن روی مین، پوتینهای خودش را تحویل میدهد که سایر رزمندگان بتوانند از آنها استفاده کنند، صحنهای از شرافت و مردانگی را از خود به نمایش گذاشته است. همچنین در این عرصه آن دسته از افرادی که برخلاف تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر همبستگی و حفظ وحدت جامعه رفتار میکنند و با گفتار و کردارشان، شکاف اجتماعی و دوقطبی را میان مردم جامعه را گسترش میدهند، در نقطهای بسیار دور از شرف قرار دارند.