تشکیل پرونده قضایی برای ساخت و سازهای خلازیر

۱۴۰۲/۰۵/۲۲ - ۰۲:۰۸:۰۹
کد خبر: ۲۱۲۸۲۵
تشکیل پرونده قضایی برای ساخت و سازهای خلازیر

«چشم‌پوشی از ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه ۱۹ مشهود است؛ در این زمینه پرونده‌ای در مراجع قضایی تشکیل شده است و حتما با افراد متخلف برخورد خواهد شد.» این جملات بخشی از اظهارات استاندار تهران است که دیروز در یک نشست خبری عنوان شد. هفته گذشته تخریب ناایمن یک ساختمان غیرمجاز در منطقه خلازیر منجر به فروپاشی 4 ساختمان مجاور آن و کشته شدن 5 نفر پلیس و مامور شهرداری شد. کارشناسان بر این باورند که شهرداری دیرهنگام مانع از ساخت و ساز در این منطقه شده و در عین حال، روش نادرستی را برای تخریب و قلع و قمع انتخاب کرده است.

علیرضا فخاری، استاندار تهران دیروز در یک نشست خبری با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز در تهران اظهار کرد: متأسفانه شاهد ساخت و سازهای غیرمجاز هستیم و برخی سودجویان اقدام به این کار کرده‌اند و در نقاطی که زمین وجود داشته باشد، این مساله دیده می‌شود. وی اضافه کرد: پدیده ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم تهران به سرعت در حال افزایش است و همین امر توسعه تهران را دچار مشکل کرده است. به گزارش تسنیم، فخاری با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه 19 و تخریب آن در هفته گذشته و شهادت 5 نفر در این حادثه گفت: در این زمینه شاهد چشم‌پوشی و نادیده گرفتن قوانین و مقررات در ساخت و ساز بودیم و پرونده‌ای در مراجع قضایی تشکیل شده است و حتما با افراد متخلف برخورد خواهد شد. وی افزود: به جز ساختمان‌ها یی که هفته گذشته تخریب شد، ساختمان‌های زیادی در منطقه 19 وجود دارد که غیرمجاز هستند و باید به این موارد هم رسیدگی و برخورد شود.

استاندار تهران با اشاره به ایمن‌سازی بازار تهران ادامه داد: بازار به عنوان بافت تاریخی و مرکز مبادله تجاری شهرت دارد به‌طوری که بازار متناسب با حمل و نقل گذشته طراحی شده است و به همین جهت ایمن‌سازی بازار در دستور کار قرار گرفته است و در این زمینه جلساتی با شهرداری تهران برگزار شده است.

وی اظهار کرد: حدود 250 هزار نفر در محدوده 12 هکتاری بازار فعالیت می‌کنند که برخی از مشاغل متناسب با بازار نیست به عنوان مثال شاهد خرید و فروش مواد آتش‌زا هستیم که براساس برنامه‌ریزی این مشاغل به خارج از بازار منتقل خواهند شد. فخاری تصریح کرد: در همین ارتباط محل جدیدی پیش‌بینی شده است و مشاغل اشاره شده جابه‌جا می‌شوند. استاندار تهران با اشاره به فعالیت قرارگاه اجتماعی در تهران گفت: همکاری خوبی بین بخش‌های مختلف وجود دارد و طی 3 سال گذشته وضعیت جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر خوب شده است و این فرصت خوبی برای بازپروری و بازگرداندن این افراد به آغوش خانواده دارد.

   شرط استفاده از روش تخریب کششی

در همین حال، امیدرضا ریاحی، دبیر سازمان نظام مهندسی تهران اظهار کرد: اتفاق منطقه خلازیر قلع و قمع با تخریب ناایمن بود و شهرداری با هدف قلع و قمع به سراغ این واحدها رفته و حتی کودکانی که خانه‌سازی بازی می‌کنند می‌دانند که این نوع تخریب منجر به ریزش ساختمان‌ها در مجاور هم می‌شود.

به گفته وی، برای تخریب ساختمان‌های خلازیر از روش کششی استفاده کردند اما مهم‌ترین شرط استفاده از این روش این است که ١.۵ برابر شعاع ساختمان‌ها خالی باشد که این شرط رعایت نشده است و منطقه‌بندی تخریب را انجام ندادند. به گزارش ایلنا، ریاحی در یک نشست خبری با اشاره به بحران موضوع نحوه تخریب ساختمان و بنا در کشور گفت: در کشور به حوزه تخریب به حوزه تخریب به عنوان یک فعالیت پیش پا افتاده نگاه می‌شود و تخریب ساختمان از طریق اکیپ‌های غیر حرفه‌‌ای در حال انجام است به دلیل است که با سوانحی مانند منطقه خلازیر مواجه هستیم. وی با بیان اینکه امکان تخریب ساختمان‌های بلندمرتبه با ابزارهای سنتی وجود ندارد و باید تخریب این ساختمان‌ها با تجهیزات خاص انجام شود، گفت: در مقررات به موضوع روش تخریب حرفه‌ای تاکید شده و در مبحث ١٢ مقررات ملی ساختمان یکی از فصول آن به ایمنی تخریب اختصاص پیدا کرده‌ است. 

البته اخیرا هم وزارت نفت با موسسه استاندارد آیین‌نامه تخریب را در دست تهیه دارند و پیش نویس آن تدوین شده‌ است.  دبیر سازمان نظام مهندسی استان تهران با تاکید بر اینکه تخریب فرایندی دارد که باید آن فرایند حرفه‌ای طی شود، ادامه داد: فرایند تخریب ساختمان سه فاز دارد که اول شناسایی و برنامه‌ریزی، فاز دوم اجرای عملیات تخریب و فاز سوم آن اقدامات پس از تخریب است که در حال حاضر هیچ کدام از این فرایند تخصصی تخریب‌ها در این ایران به اجرا نمی‌رسد. ریاحی با بیان اینکه منعفت مالی عجیبی در ضایعات تخریب ساختمان وجود دارد و کسب و کاری است که کمتر کسی سراغ آن رفته، افزود: با موضوعات عجیبی در تخریب‌های غیرمجاز مواجه هستیم و کار در اختیار افراد غیرحرفه‌ای افتاده که نتیجه آن سانحه تخریب ساختمان‌های خلازیر است. 

 وی درباره علت تخریب غیرایمن در منطقه خلازیر از سوی شهرداری اظهار کرد: اتفاق منطقه خلازیر قلع و قمع با تخریب ناایمن بود و شهرداری با هدف قلع و قمع به سراغ این واحدها رفته و حتی کودکانی که خانه‌سازی بازی می‌کنند می‌دانند که این نوع تخریب منجر به ریزش ساختمان‌ها در مجاور هم می‌شود و جانمایی منطقه قرق را در نظر نگرفتند که منجر به از دست دادن تعدادی از هموطنانمان شد. اساسا تخریب در شرایط ایمن را به تخریب شرایط اضطراری و در مرحله بعدی شرایط اضطرار را تبدیل به بحران و شرایط بحران را فاجعه تبدیل می‌کنند. دبیر سازمان نظام مهندسی استان تهران ادامه داد: برای تخریب ساختمان‌های خلازیر از روش کششی استفاده کردند اما مهم‌ترین شرط استفاده از این روش این است که ١.۵ برابر شعاع ساختمان‌ها خالی باشد که این شرط رعایت نشده است و منطقه‌بندی تخریب را انجام ندادند.

وی با بیان اینکه تخریب صلاحیت‌دار در کشور انجام نمی‌شود، گفت: سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی می‌توانند این صلاحیت را تعریف کنند. ریاحی با تاکید بر اینکه ماشین آلات تخصصی تخریب در کشور نداریم یا بسیار محدود در اختیار نهادهایی مانند قرارگاه خاتم‌الانبیاء هستند، گفت: از این پس برای هر ساخت و‌سازی باید عملیات تخریب انجام شود چراکه با کمبود اراضی مواجه هستیم از سوی دیگر تخریب واحد‌های با اسکلت بتنی و فلزی و بلند مرتبه با بیل و کلنگ امکان‌پذیر نیست و در کشور تجهیزات تخصصی این حوزه وجود ندارد.

 

ارسال نظر