معرفی بهشت سرمایهگذاری ایران برای اقلیم کردستان
در نشست گسترش همکاری اقتصادی و گردشگری ایران و اقلیم کردستان عراق با حضور مشاور رییسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد ایران و مقامات استانهای اربیل و سلیمانیه عراق، بهشت سرمایهگذاری ایران تشریح شد.
به گزارش فرینا، مشاور رییسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی روز شنبه در این نشست با تبیین فرصتها و مزایای سرمایهگذاری در مناطق آزاد 7 گانه گفت: ایران سرزمین ناشناخته سرمایهگذاری و تولید در دنیا است چرا که هزینه تولید، نیروی انسانی، انرژی، زمین، مواد اولیه و بهطور کلی هزینه تولید در اقتصاد ایران پایین و برای فعالان اقتصادی خارجی پرسود میباشد. حجتالله عبدالملکی زیرساختهای ایران در تولید را مطلوب دانست و گفت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران دارای مزایای قانونی ویژهای از جمله معافیتهای مالیاتی، معافیتهای گمرکی و تسهیل امور اداری دارند بنابراین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهشتهای سرمایهگذاری هستند. شیخ نوزاد شیخ کمال، مدیرکل بازرگانی اقلیم کردستان نیز باشاره به هماهنگی و توسعه همکاری با ایران، بر لزوم ایجاد دفاتر بازرگانی در مرزهای مشترک ایران و اقلیم به منظور تسهیل در مراودات تجاری بین تجار تاکید کرد.
هه لکه وت عبدالرحمن مدیرکل باغداری، منابع آب و کشاورزی اقلیم کردستان و نماینده وزیر کشاورزی نیز در این نشست گفت: ایران از نظر کشاورزی پیشرفت خوبی داشته و باید برای راهاندازی کشاورزی مدرن و دانش بنیان تبادل اطلاعات داشته باشم. عزیز سعید مدیرکل سرمایهگذاری اقلیم کردستان و نماینده وزیر سرمایهگذاری نیز در این نشست با اشاره تسهیل سرمایهگذاری مشترک با ایران افزود: متقابلا از سرمایهگذاران ایرانی برای گسترش مراودات تجاری در اقلیم استقبال میکنیم. هونرجمال نماینده وزیر امور مالی کردستان نیز از اعلام آمادگی برای همکاری مشترک با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
وی با بیان اینکه این ظرفیتها برای سرمایهگذاری در این مناطق معرفی نشدهاند اضافه کرد: برای معرفی این فرصتهای بینظیر و فرصت استثنایی این مناطق در نمایشگاهها و از طریق رسانهها اقدام به معرفی کرده و حضور در نمایشگاه سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق نیز به همین منظور بوده است. در این نشست شیخ مصطفی شیخ لطیف رییس اتحادیه صادرات و واردات اقلیم، ضمن اشاره به مشترکات فراوان فرهنگی و اجتماعی میان اقلیم کردستان با ایران و گسترش روابط تجاری فیمابین در سالهای اخیر و استقبال تجار و مصرفکنندگان اقلیم از کالاها و محصولات ایرانی محصولات ایرانی، آمادگی خود را برای توسعه روابط تجاری با ایران اعلام نمودند.