استقلال بانک مرکزی در ایران بد تفسیر شده است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در مفهوم استقلال بانک مرکزی، هدفگذاری با دولت است، اما ابزارها در اختیار بانک مرکزی خواهد بود.
محمدرضا باهنر نایبرییس کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری مجمع، در این جلسه با تشریح روند بررسی بند الف ماده ۷طرح بانک مرکزی، اختلافی بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، به ترکیب پیشنهادی هیات عالی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: این ماده در جلسه گذشته صحن مجمع، به تصویب نرسید و دوباره به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد.
محمد مخبر، معاون اول رییسجمهوری گفت: کمیسیون، گزارشی تطبیقی از مستقلبودن ساختاری بانکهای مرکزی در سایر کشورها تهیه و ارایه کند تا بتوان از تجربه جهانی در این موضوع استفاده کنیم. همچنین باید شرایط کشور در جنگ اقتصادی در نظر گرفته شود.
محسن رضایی هم در این جلسه اظهار کرد: استقلال بانک مرکزی در ایران بد تفسیر شده است، هدفگذاری با دولت است، اما ابزارها در اختیار بانک مرکزی است. نباید دچار افراط و تفریط شد. در ابتدای راه توسعه هستیم.
همچنین گزارشی از بررسی ۱۵ کشور از جمله برخی کشورهای همسایه در زمینه رابطه دولت و بانک مرکزی، از سوی نماینده مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ارایه شد و ایروانی، به مواردی از شکست اقتصاد و نظامهای بانکی در کشورهایی که بانک مرکزی آنان از دولت مستقل است، اشاره کرد.
در بخش دیگری از این جلسه مجید انصاری نیز گفت: بر اساس آییننامه جدید مجمع، مصوبات مجمع نیازمند توافق و رای دو سوم اعضای مجمع است و باید به پیشنهادی برسیم که جلسه مجمع به بنبست نرسد. در ادامه حجتالاسلام والمسلمین بحرینی از طراحان طرح در مجلس شورای اسلامی، پیشنهاد مطرح شده در جلسه گذشته صحن مجمع را نزدیکترین متن به مصوبه مجلس دانست.
اعضای کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی مجمع در ادامه جلسه به تبادل نظر درباره استقلال بانک مرکزی و ماده ۷ طرح بانک مرکزی پرداختند و بر پیشنهاد قبلی خود که در صحن مجمع مطرح شده بود، اصرار کردند.