آماده گرانی دلار بعد از اربعین باشیم؟

۱۴۰۲/۰۶/۰۱ - ۱۰:۳۰:۵۸
کد خبر: ۲۱۳۶۸۲
آماده گرانی دلار بعد از اربعین باشیم؟

معامله‌گران می‌گفتند روز سه‌شنبه بازار کم‌خبری داشتیم اما به جایش نوسانی بود. قیمت دلار هرات سه‌شنبه در 48 هزار و 680 تومان شروع کرد و تا قبل آغاز به کار بازار درهم دبی بین 48 هزار و 600 تا 800 تومان نوسان داد. شروع درهم در 13 هزار و 500 تومان و افزایش قیمت حواله باعث شد تا قیمت دلار هرات بالای 48 هزار و 800 تومان برود.

به گزارش اکو ایران، البته معامله‌گران فنی می‌گفتند در روز دوشنبه سطح 48 هزار و 600 تومان شکست اما زیر این مرز تثبیت نداد و تثبیت دو ساعته قیمت دلار هرات در روز سه‌شنبه بالای 48 هزار و 600 تومان باعث شد تا مقاومتش بشکند. قیمت دلار هرات در ادامه و در نیمه دوم بازار با افزایش به کانال 49 هزار تومان رسید.

قیمت دلار فردایی هرات با افزایش تا 49 هزار و 200 تومان هم رفت. قیمت درهم امارات هم با افزایش 100 تومانی به 13 هزار و 600 تومان رسید و در معاملات سه‌شنبه حتی بالاتر از این سطح هم رفت. قیمت سکه و طلای آبشده هم مثل دلار افزایشی بودند و سکه وارد کانال 28 میلیون شد و تا 28 میلیون و 200 هزار تومان بالا رفت، طلای آبشده هم وارد کانال 10 میلیون شد. 

چرا بازار نوسان افزایشی داد؟

در معاملات روز دوشنبه معامله‌گران می‌گفتند قیمت سکه فردایی با افزایش وارد کانال 28 میلیون شده و سکه لیدر بازار است. روز سه‌شنبه که بازار افزایشی شد این نکته که سکه لیدر است قطعیت بیشتری پیدا کرد. البته این معامله‌گران در کنار این موضوع می‌گفتند این لیدر افزایشی موقتی است.

گروهی از معامله‌گران هم از چهارشنبه هفته قبل هشدار می‌دادند تقاضای حواله دلار در کانال 48 هزار تومان بالاست و مراقب فروش‌هایتان باشید. گروهی از معامله‌گران هم با توجه به سنوات گذشته معتقدند افزایش قیمت دلار به خاطر اثر اربعین است. آن‌ها می‌گفتند هر ساله قبل از اربعین قیمت دلار شروع به افزایش می‌کند. طبق پیگیری اکوایران، طی سه سال گذشته این اتفاق در بازار افتاده است.

سال 99، قیمت دلار از کانال 27 هزار تومان با افزایش تا 29 هزار تومان رفته، سال 1400، قیمت دلار از کانال 26 هزار تومان با افزایش بیش از هراز تومان به کانال 27 هزار تومان رفته و در سال 1401، دلار یک ماه قبل از اربعین کانال 28 هزار را می‌بیند و از آنجا با افزایش تا کانال 31 هزار تومان افزایش داشت. 

نکته این بود که در این سه سال ذکر شده رشد قیمت دلار بعد از اربعین شدت گرفته و کانال‌های بالاتر را دیده است، مثلا پارسال در کمتر از ده روز دو کانال بالا رفت.

البته این نکته هم گفتنی است که در بازار دوشنبه تهران هم خریدار زیاد بود و یکسری از معامله‌گران دلیل اینکه قیمت دلار بیشتر نمی‌ریزد را این می‌دانستند که تهران نمی‌گذارد.

فنی‌های بازار معتقدند بازارها جلوی حمایت‌هایشان به خط شده بودند و نتوانستند آن‌ها را از دست بدهند و افزایشی شدند. فنی‌ها می‌گویند در سال 1402 قیمت دلار در کانال 48 هزار تومان دوامی ندارد و حداکثر دوامش به یک هفته رسیده است.