باید برای گازهای مشعل فکری کرد
رییسجمهور گفت: در آفریقای جنوبی پنج پالایشگاه نیازمند بهروزرسانی است که در جلسات فشرده وزیر نفت توافق انجام شد برخی اقدامات انجام شود.
به گزارش ایسنا، سیدابراهیم رییسی در مراسم افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی با بیان اینکه «کار بزرگی که در پارس جنوبی به دست متخصصان ایرانی انجام شده ماندگار است»، اظهار کرد: این اقدام برای راهاندازی فاز ۱۱ پارس جنوبی ویژگیای دارد که در زمانی که شرکت توتال متعهد به انجام این کار شده بود، برخلاف تعهد آن را رها کردند و این نوعی تحقیر برای دستاندرکاران ایرانی بود.
وی تصریح کرد: آنان کار چندانی هم انجام نداده بودند و اکنون به دست متخصصان ایرانی این اقدام بزرگ انجام شده است. این کار بسیار پیچیده و فنی است. کاری که قرار بود چهار سال بعد به نتیجه برسد سه تا چهار سال زودتر بهرهبرداری شد و صرفهجویی در زمان انجام گرفت.
رییسی یادآور شد: آغاز این کار با هفت میلیون مترمکعب گاز است اما تا ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش پیدا خواهد کرد. این کارها در شرکت پتروشیمی و وزارت نفت با انگیزه دنبال میشود. ما باید امروز افتخار کنیم که این کار نهتنها به دست متخصصان ایرانی انجام میشود بلکه از دانش و توانایی ملت و جوانان ایرانی برای کمکرسانی به دیگر کشورها در زمینه پالایشگاهها درخواست وجود دارد. این اتفاقی بود که در آفریقای جنوبی رخ داد و در ونزوئلا هم به همین شکل صورت گرفت.
رییسجمهوری ادامه داد: امروز ایران کشوری توانمند است که نه تنها از مستشاران خارجی برای پیشبرد اهداف خود استفاده نمیکند بلکه فناوری و دانش را به دیگر کشورها منتقل میکند. این امور برای ایران ایجاد قدرت و اقتدار میکند. هم قدرت نظامی و هم افزایش تولید در ایجاد اقتدار موثرند. وی با اشاره به حل مشکلات ساکنان عسلویه اظهار کرد: مساله آب شرب منطقه دچار اشکال است و تاکید به مسوولان استانی حل مشکلات موجود در این زمینه با پیگیری مسوولان و کمک خود مردم است.
رییس دولت سیزدهم با اشاره به خواسته لنجداران عسلویه برای انتقال اجناس به ایران، اظهار کرد: این زحمت لنجداران برای آوردن لوازم و کالاهایی به کشور باید در زمره واردات مورد نیاز کشور تلقی شود. البته کالایی که مورد نیاز است باید وارد شود و توجه به این نکته مهم است. وزارت صمت فهرست کالاهای مورد نیاز را اعلام کند تا لنجداران بتوانند آنها را وارد کنند و کسب درآمد داشته باشند.
رییسی یادآور شد: کالایی که در کشور تولید میشود، واردات این کالاها از هر طریقی ضربه به تولید کشور است و نباید انجام شود اما واردات کالای مورد نیاز نه تنها درست است بلکه گره از کار مردم میگشاید.
وی ادامه داد: در کنار توسعه مراکز استخراج نفت و گاز، باید برای گازهای مشعل فکری کرد که ثروت ملی است و در فضا سوزانده میشود، در حالی که میتواند به شبکه سراسری وارد و مصرف شود، ایجاد آلایندگی هم میکند. از ابتدای دولت قرار شد وزیر نفت برای جمعآوری این گازهای مشعل و تبدیل به گازهای مورد نیاز تلاش کند. رییسی تأکید کرد: ایجاد مرکز درمانی منطقه عسلویه خواسته بحق مردم منطقه است و میزان پولی که وزارت نفت برای توسعهیافتن استان بوشهر در نظر گرفته ۶ و نیم همت است که امیدواریم برای رفع مشکلات و تحقق خواستههای مردم منطقه کافی باشد و اگر لازم باشد افزایش نیز خواهد یافت.
وی با یادآوری ضرورت بهرهگیری از نیروهای بومی برای ایجاد اشتغال در منطقه عسلویه، گفت: استفاده از نیروی بومی برای دولت در این منطقه اولویت دارد و اگر نیروی توانا و کارآمدی وجود دارد که بومی منطقه است باید از او حتماً بهرهگیری شود.
رییس دولت سیزدهم با تاکید بر لزوم توجه به امر توسعه استانی و منطقهای در کشور، ادامه داد: حتماً وضع منطقه بوشهر و شهرهای دیگر آن چهره ۳۰ یا ۴۰ سال پیش نیست و چهره این مناطق کاملاً عوض شده است که از همه کسانی که در این زمینه در دورههای مختلف تلاش کردهاند تشکر میکنیم. اما بدانیم که امروز هم روز انجام یک کار جهادی در کل کشور است، این لازمه اقدامات امروز همه مسوولان است. رییسی اظهار کرد: دشمن اراده کرده که ما تولید و رشد اقتصادی نداشته باشیم و در عوض تورم داشته باشیم اما اراده ملت ما این است که تولید و رشد اقتصادی ایجاد کند و تورم را کاهش دهد. امروز جنگ ارادهها بین ما و دشمن درگرفته است و در این مسیر ما آینده را بسیار روشن میبینیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه «کسانی که پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی را نهایی کردند نشان دادند امروز کشور معطل لبخند و اخم دیگران نیست»، تصریح کرد: ما نشان دادیم که این اخم و لبخندها برای ما اهمیت ندارد. ما با توکل به خدا و اعتماد به جوانان کارها را پیش میبریم و آنها را اجرایی و عملیاتی میکنیم.
رییسجمهوری یادآور شد: گفتمان این دولت با گذشته متمایز است. پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی یک گفتمان متمایز را نشان میدهد. در گذشته گفتمانی معتقد بود ما به دستان بیگانه و به شرکتهای «توتال» و «شل» نگاه کنیم اما امروز گفتمانی میگوید ما میتوانیم با دست متخصصان خودمان کارها را عملی کنیم. «ما میتوانیم» نگاه و گفتمان دولت ماست.
وی در پایان با بیان اینکه «تلاش دشمنان ایجاد اختلاف در میان کشورهای مسلمان و در داخل ایران است»، تاکید کرد: دشمن تلاش کرد میان کشورهای مسلمان اختلافافکنی کند و با ایجاد داعش، کشتار مردم بیگناه، بیخانمان کردن آنان و با توهین به مقدسات و با کمک امپراتوری رسانهای این هدف را پیش ببرد. اما امروز ملت ایران قدرتمند است و حرف برای گفتن دارد. ما پیشرفت کشور را در جهت انسجام و همکاری همه بخشها و جریانها در داخل میدانیم و با کشورهای همسایه هم همسو ارتباطات موثری برقرار کردهایم.
تولید روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز
با تکمیل فاز 11 پارس جنوبی
وزیر نفت گفت: طرح توسعه فاز 11، حدود 20 سال روی کاغذ باقی مانده بود و به مرحله اجرا نمیرسید، ولی امروز با اتکا به توان داخلی این پروژه انجام شده و شرکتهای توتال و شل انگشت به دهان ماندهاند.
جواد اوجی در مراسم بهرهبرداری رسمی از تولید گاز فاز 11 میدان پارس جنوبی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در این حوزه، اظهار کرد: قرارداد ساخت سازه 1400 تنی فاز 11 پارس جنوبی با شرکتهای شل و توتال منعقد شده بود که آن را نیمهکاره رها کردند، اما پس از وقفهای 20 ساله این پروژه به دست متخصصان و مهندسان ایرانی ظرف مدت دو سال تکمیل و آماده بهرهبرداری شده است.
وزیر نفت گفت: توسعه این فاز سالانه 4.8 میلیارد دلار درآمدزایی دارد. دو هفته است که تولید گاز از این میدان را آغاز کردهایم و امروز این پروژه با حضور رییسجمهور به بهرهبرداری رسید.
وی توضیح داد: سال گذشته که با کمبود گاز در برخی نقاط شمال شرق کشور مواجه شده بودیم، تحت تاثیر قطعی گاز ترکمنستان و به میزان 10 میلیون متر مکعب در روز بود. با تکمیل فاز 11، تولید گاز ایران بیش از 50 میلیون متر مکعب افزایش مییابد.
اوجی تاکید کرد: طرح توسعه فاز 11، 20 سال بود که روی کاغذ باقی مانده بود و به مرحله اجرا نمیرسید ولی امروز به اتکا به توان داخلی این پروژه انجام شده و شرکتهای توتال و شل انگشت به دهان ماندهاند.
وزیر نفت گفت: یکی از اولویتهای دولت سیزدهم، تکمیل پروژههای نیمهکاره است. در سال 1401، تعداد 34 پروژه نیمهکاره در صنعت نفت به ارزش 12 میلیارد دلار به بهرهبرداری رسید و امسال نیز برنامه داریم 67 پروژه نیمهکاره به ارزش 17 میلیارد دلار را تکمیل کنیم که تاکنون 25 پروژه به ارزش 7.5 میلیارد دلار تکمیل شده است.