شهردار بعضی اشتباهات خود را نمی‌پذیرد

۱۴۰۲/۰۶/۰۸ - ۰۲:۲۳:۲۳
کد خبر: ۲۱۴۲۰۵

نایب‌رییس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه یکی از انتقادات وارده به آقای زاکانی این است که او بعضی اشتباهات و نقدهای وارده به خود را نمی‌پذیرد، گفت: متاسفانه بخشی از تذکرات اعضای شورای شهر را می‌توان در راستای مناقشات داخلی درون شورا یا مناقشات بین شورا و شهرداری ارزیابی کرد؛ به نحوی که می‌توان گفت برخی گلایه‌هایی که در این دوره، اعضای شورا درباره عملکرد شهرداری مطرح کرده‌اند، اگرچه به نام منافع شهروندان بوده، اما عملا به دعواهای جناحی برخی دوستان با شهردار ربط داشته است.

مرتضی طلایی، عضو دوره‌های سوم و چهارم و نایب‌رییس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران به ارزیابی عملکرد شورا و شهرداری تهران در ابعاد گوناگون در میانه راه مدیریت شهری ششم پرداخت و گفت: متاسفانه فرهنگ نامناسبی در جامعه ما وجود دارد که وقتی درباره فرد یا گروهی قضاوت می‌کنیم، مخاطبان یا خود آن اشخاص، نقدهایی را که به آن فرد یا گروه وارد می‌دانیم، به همه حوزه‌های شخصیتی آنها نسبت می‌دهند. بنابراین پیش از بیان هر نقدی درباره دوره کنونی مدیریت شهری پایتخت باید تاکید کرد که اغلب مدیران فعلی شهرداری و تمام اعضای دوره کنونی شورای شهر، انسان‌های فرهیخته، ارزشمند و توانمندی هستند و برخی اعضای شورا نظیر آقایان امانی، تشکری هاشمی و سروری، سوابق درخشان و دانش فراوانی در حوزه‌های مدیریت شهری، حمل‌ونقل و ترافیک و آشنایی با شیوه قانون‌گذاری و مسائل مهم شهر و کشور دارند. 

 مدیریت شهری ششم عملکرد قابل دفاعی ندارد

نایب‌رییس دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با ایلنا ادامه داد: با وجود ویژگی‌های مثبتی که بسیاری از مدیران کنونی شهرداری و اعضای فعلی شورا دارند، متاسفانه مدیریت شهری ششم، یعنی نه شورا و نه شهرداری، عملکرد قابل قبول و قابل دفاعی نداشته است؛ یعنی این دوستان نه توانسته‌اند که انتظارات شهروندان را برآورده کنند و نه به اغلب تعهداتی که در ایام انتخابات ۱۴۰۰ به مردم تهران دادند، عمل کرده‌اند؛ به نحوی که همچنان می‌توان ناکارآمدی‌های فراوانی را در شیوه اداره شهر مشاهده کرد و در این میان شورا نیز نتوانسته است در زمینه عمل به وظایف نظارتی خود و رفع دغدغه‌های اصلی شهروندان پایتخت گام بردارد.

  وی افزود: یکی از مهم‌ترین وعده‌های مدیریت شهری ششم، بهبود وضعیت حمل‌ونقل عمومی تهران بوده است، اما به جز قول‌هایی که قبلا هم مدیران شهری پایتخت در این زمینه داده بودند، در عمل نه‌تنها بهبود محسوسی در این حوزه رخ نداده، بلکه وضعیت در برخی موارد بدتر هم شده است؛ به نحوی که میزان معطل شدن مردم در ایستگاه‌های اتوبوس افزایش یافته و فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی پایتخت نیز بیشتر شده است. همچنین در حوزه مترو نیز هم سرفاصله حرکت قطارها بالاتر رفته، هم ازدحام داخل قطارها بیشتر شده و هم شاهد بروز خرابی‌های بیشتری در قطارها و پله‌برقی‌ها نسبت به گذشته هستیم. همین روند در حوزه تشدید فرسودگی ناوگان تاکسیرانی نیز اتفاق افتاده و در دو سال گذشته عملا دستاورد مهمی برای بهبود شبکه حمل‌ونقل عمومی پایتخت به دست نیامده است. 

عضو دوره‌های سوم و چهارم شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: شکی نیست که در دوره‌های سوم و چهارم مدیریت شهری نیز کارهای نمایشی زیادی انجام شد، مثلا طرحی تحت عنوان «آسمان آبی، زمین پاک» برای کاهش آلودگی هوا اجرا شد که در عمل نتیجه محسوسی نداشت یا بودجه هنگفتی برای ایجاد تحول در محلات پرآسیبی نظیر هرندی هزینه شد که آن هم ثمربخش نبود. اما از دوره‌های سوم و چهارم مدیریت شهری تهران، یادگارهای زیادی برای پایتخت باقی مانده است که هنوز هم شهروندان از آن نفع می‌برند، ولی در دوره کنونی مدیریت شهری، به‌ندرت شاهد اجرای کارهای اساسی و زیربنایی بوده‌ایم که مردم از آن احساس رضایت داشته باشند. 

    تذکرات در ارتباط با دعواهای جناحی است

طلایی در پاسخ به اینکه آیا تمام طرح‌ها و لوایح تصویب‌شده در دو سال گذشته در شورای اسلامی شهر تهران و تذکرات اعضای شورا خطاب به مسوولان شهرداری را می‌توان در راستای توجه به خواسته‌های اهالی پایتخت ارزیابی کرد؟ توضیح داد: اگرچه برخی اقدامات شورای شهر تهران در دوره کنونی نظیر تصویب بودجه ویژه برای توسعه حمل‌ونقل عمومی در راستای رفع دغدغه‌های شهروندان بوده است، ولی متاسفانه بخشی از تذکرات اعضای شورای شهر را می‌توان در راستای مناقشات داخلی درون شورا یا مناقشات بین شورا و شهرداری ارزیابی کرد؛ به نحوی که می‌توان گفت برخی گلایه‌هایی که در این دوره، اعضای شورا درباره عملکرد شهرداری مطرح کرده‌اند، اگرچه به نام منافع شهروندان بوده، اما عملا به دعواهای جناحی برخی دوستان با شهردار ربط داشته است. 

    وجود نوعی دودستگی و جناح‌بندی 

وی گفت: با وجود اینکه اعضای فعلی شورای شهر تهران همگی از یک فهرست انتخاب شده‌اند، اما در همین شورا شاهد نوعی دودستگی و جناح‌بندی هستیم، به نحوی که برخی دوستان با عنوان اینکه در حال دفاع از منافع شهروندان هستند، نقدهای تندی را علیه عملکرد شهرداری و شخص شهردار مطرح می‌کنند و برخی دوستان نیز در همان موارد یا ساکت هستند یا در موضع دفاع از شهرداری قرار می‌گیرند. 

    فقدان ثبات مدیریت؛ ایراد جدی دوره ششم 

طلایی با تاکید بر اینکه فقدان ثبات مدیریت از جمله ایرادات جدی وارده به عملکرد دوره ششم مدیریت شهری تهران است، عنوان کرد: باید توجه داشت که حتی اگر یک فرد سابقه خدمت در شهرداری تهران را داشته باشد، بازهم وقتی به عنوان شهردار یک منطقه یا مدیر یک سازمان یا شرکت یا واحد تابعه شهرداری منصوب می‌شود، حداقل یک سال نیاز دارد تا با کلیت موضوعات مربوط به حوزه مدیریتی خود آشنا شود، ولی در دوره مدیریتی آقای زاکانی، شاهد آن بوده‌ایم که در بسیاری از موارد، چند ماه یک بار مسوولان ارشد شهرداری تغییر کرده‌اند و آسیب این بی‌ثباتی مدیریتی به شهروندان پایتخت وارد شده است. البته اخیرا این مساله را هم مشاهده کردیم که برخی اعضای شورا، از این نقد که کاملا به‌جاست، به عنوان یک اهرم علیه شخص شهردار استفاده کردند که این زیبنده شأن و شخصیت نمایندگان مردم تهران در پارلمان شهری نیست. 

    حادثه خلازیر یک فاجعه بود 

طلایی با تاکید بر اینکه انتظارات از عملکرد علیرضا زاکانی در ابتدای انتخابش به عنوان شهردار تهران بسیار بیشتر از نتایجی بود که امروز بعد از دو سال سکان‌داری شهرداری پایتخت توسط او به دست آمده است، اظهار کرد: یکی از انتقاداتی که به دوست عزیزم آقای زاکانی وارد است، این است که ایشان بعضی اشتباهات و نقدهای وارده به خود را نمی‌پذیرد و حاضر نیست بابت حوادثی که احتمال قصور مدیریت شهری در آنها وجود دارد، از مردم عذرخواهی کند.