حرکت بورس بر لبه تیغ

۱۴۰۲/۰۷/۱۰ - ۰۱:۰۵:۵۳
کد خبر: ۲۱۶۴۵۶
حرکت بورس بر لبه تیغ

چند روزی می‌شود که مسیر بازار سرمایه نزولی شده و شاهد افت بیش از شاخص و افزایش فروش‌ها در بازار هستیم و شاخص همچنان به سختی در محدوده دو میلیون باقی مانده تا حدودی اعتماد افزایش یابد؛ زیرا اگر شاخص به محدوده یک میلیونی برسد اعتماد نیز از بازار رخت جمع می‌کند. این شرایط در حالی تجربه می‌شود که شاهد یک پذیره نویسی در تالار شیشه‌ای هستیم و در این شرایط آیا پذیره‌نویسی و عرضه اولیه منطقی است؟

به‌طور کلی عرضه اولیه یا پذیره نویسی در شرایط منفی به زیان بازار تمام شود، درست است در پذیره‌نویسی شگستر ظرف دو روز 2 همت نقدینگی وارد چرخه معاملات شد اما ازسوی دیگر به واسطه قرمزپوشی بازار سرمایه شاهد خروج نقدینگی از دایره معاملات بودیم. در اصل همانند اخیر، اخبار ناگهانی، تصمیمات نسنجیده و یک شبه مسوولان، زمینه افزایش ریسک‌های سیستماتیک بازار را بار دیگر فراهم و خریداران را از بازار دور کرد.

در حال حاضر بورس تهران معضلات زیادی‌دارد و در مقابل خبرهای مثبتی در حوزه‌های مختلف اقتصادی و سیاسی وجود دارد ولی با توجه به شرایط بورس تاثیر چندانی از این اخبار نمی‌گیرد و هر روز شاهد سرخ پوشی شاخص‌های بازار سرمایه هستیم.

به گفته کارشناسان با ورود به مهرماه و انتشار گزارش‌های ماهانه و ۶ ماهه تولید و فروش شرکت‌ها برآورد می‌شود بسیاری از شرکت‌ها انتظار می‌رود بازار به‌تدریج به ثبات برسد و موج صعودی جدید در آبان یا حتی اواخر مهر آغاز شود.

محدوده ۲.۰۵ تا ۲.۰۶ میلیون واحدی شاخص، مقاومتی بود که بسیار آرام در حال اصلاح و نزدیک‌شدن به این عدد است. حرکت شاخص به سمت ‌عددی که به عنوان اوج جدید در شهریور به‌ثبت رسانده، نشان از کسب آمادگی برای آغاز موج بعدی صعودی در پاییز است.در نیمه دوم سال ‌چند اتفاق مهم پیش‌رو است. ابتدا بررسی جزییات طرح برنامه هفتم توسعه و بعد لایحه بودجه ‌سال‌ آینده که ماه‌های آینده روانه مجلس خواهد شد. این دو موضوع بر شرکت‌های بورسی و فرابورسی اثرات منفی یا مثبت می‌گذارد.

    بازار از دریچه معاملات

در معاملات دومین روز کاری هفته یعنی یکشنبه شاخص کل بورس تهران 17 هزار و 374 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 67 هزار و 161 واحد رسید.شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با افت 4 هزار و 862 واحد در رقم 710 هزار و 443 واحدی ایستاد.شاخص کل فرابورس با ریزش 229 واحدی به رقم 25 هزار و 781 واحد رسید.

همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش هزار و 273 واحدی به سطح 127 هزار و 679 واحد رسید. روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای نهمین روز متوالی منفی شد و 426 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز شنبه 48 درصد بیشتر شده است.نماد وتجارت برای دومین روز بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن 40 میلیارد تومان بود. پس از بانک تجارت، نمادهای شبندر، شپنا، وبملت و حفارس بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای ذوب، آسیاتک و وآذر تعلق داشت. 

روز یکشنبه نمادهای فولاد، پارسان، فملی و شبندر نمادهای قرمزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در مقابل ذوب، حکشتی و سصفها از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای خاور، آریا و زاگرس بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای حسینا، کوثر و زفکا بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند.در بین نمادهای پرتراکنش بورس نماد حفارس بیشترین تراکنش را داشت و ثشاهد و تکاردان در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز بمولد، خاور و دی بیشترین تراکنش را داشتند.

در دومین روز کاری هفته ارزش معاملات کل بازار سهام به 20 هزار و 375 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 10 هزار و 11 میلیارد تومان بود که 49 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود. ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 12 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 624 میلیارد تومان رسید. در معاملات نماد حفارس بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 179 میلیارد تومان بود. 

پس از حفارس، ذوب بیشترین ارزش معاملات را داشت و آسیاتک رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد ثشاهد و خگستر در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند. در حجم معاملات نیز سهام حفارس با تعداد 862 میلیون و 88 هزار و 278 سهم در صدر قرار گرفته است. ذوب در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به شستا تعلق داشت. دو نماد دی و وتجارت نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

در معاملات یکشنبه، 50 نماد صف خرید داشتند و 81 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت 9 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 170 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش 72 درصدی به 687 میلیارد تومان رسید.

 

ارسال نظر