غفلت از ارزآوري صادرات شيريني!
فروش شيريني به دليل افزايش هزينههاي توليد ۴۰ درصد كاهش پيدا كرده است. از آنسو، نيروي كار در اين بخش به دليل دستمزد پايين، يا به دنبال مهاجرت به كشورهايي چون عمان، قطر، امارات و .. هستند يا به مشاغل ديگري چون اسنپ و پيك موتوري روي ميآورند. اين در حالي است كه حتي متوليان صمت و اتاق ايران هم برنامهاي براي صادرات كيك و شيريني در دستور كار قرار ندارند و ارز آوري صادراتي در اين بخش به گفته رييس اتحاديه قنادي، شيريني و كافه قنادي تهران مغفول مانده است.
تعادل|
فروش شيريني به دليل افزايش هزينههاي توليد ۴۰ درصد كاهش پيدا كرده است. از آنسو، نيروي كار در اين بخش به دليل دستمزد پايين، يا به دنبال مهاجرت به كشورهايي چون عمان، قطر، امارات و .. هستند يا به مشاغل ديگري چون اسنپ و پيك موتوري روي ميآورند. اين در حالي است كه حتي متوليان صمت و اتاق ايران هم برنامهاي براي صادرات كيك و شيريني در دستور كار قرار ندارند و ارز آوري صادراتي در اين بخش به گفته رييس اتحاديه قنادي، شيريني و كافه قنادي تهران مغفول مانده است.
افت ۴۰ درصدي فروش شيريني
رييس اتحاديه قنادان با اشاره به كاهش ۴۰ درصدي فروش شيريني گفت: اگر قيمت مواد اوليه مورد نياز قنادان تغيير نكند قيمت شيريني براي شب عيد تغييري نخواهد كرد.
رييس اتحاديه قنادي، شيريني و كافه قنادي تهران در نشست خبري كه به مناسبت روز ملي قناد برگزار شد، گفت: به پاس خدمات قنادان به جامعه روز ۲۰ ديماه روز ملي قناد اعلام شد و اميدواريم كه در اين روز قنادان و شيريني فروشان تخفيفات ويژهاي براي مردم در نظر بگيرند.
علي بهرهمند در پاسخ به اين سوال كه چرا برخي نانواييها اقدام به پخت شيريني ميكنند؟ گفت: نانواييها آرد يارانهاي دريافت ميكنند و برخي از آنها از آن آرد براي پخت شيريني استفاده ميكنند كه اين موضوع مشكلاتي را براي صنف ما ايجاد كرده، ولي پيگير اين موضوع هستيم با وجود اينكه هنوز برخوردي با اين واحدها صورت نگرفته است.
وي افزود: در حال حاضر ۱۱۵۰ واحد در اين صنف در تهران پروانه فعاليت دارند و ۲۵۰ واحد هم در دست اقدام براي دريافت پروانه بهرهبرداري هستند؛ در كل كشور نيز ۳۵ هزار واحد صنفي قنادي داريم.
بهرمند در مورد ميزان توليد و فروش شيريني، اظهار كرد: توليد فروش شيريني امسال نسبت به سالهاي قبل حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افت داشته است.
صمت و اتاق ايران
به نامههاي اتحاديه توجهي ندارد
اين مقام صنفي در مورد ميزان صادرات هم با بيان اينكه براي توسعه صادرات نامهنگاريهاي زيادي كرديم اما متأسفانه اتفاقي نيفتاد، افزود: در حال حاضر شيريني به كشورهاي استراليا، كانادا، كشورهاي اروپايي و حاشيه خليج فارس صادر ميشود ولي توانايي ما بيش از اين است. البته صادرات شيريني به صورت چمداني بوده و مبادي رسمي براي آن وجود ندارد آمار دقيقي از اين بخش در دست نيست. وي با اشاره به رتبه يك ايران در فستيوال شيريني پزي كه اخيرا در تركيه برگزار شده است، گفت: به دليل پتانسيل و توانايي بالا در توليد شيريني ميتوانيم به همه كشورهاي دنيا صادرات داشته باشيم. ولي بسترهايي كه ميبايست دراين مسير فراهم ميشد نشد و كسي پاي كار نيامد. ولي ما به فعالان اين بخش اعلام كرديم كه اگر توانايي صادرات دارند خودشان صادر كنند. بهرهمند افزود: در حال حاضر شيريني به كشورهاي استراليا، كانادا، كشورهاي اروپايي و حاشيه خليج فاس صادر ميشود ولي توانايي ما بيش از اين است.
احتمال ثبات قيمت شيريني در شب عيد
بهرمند در پاسخ به اين سوال كه شيريني بر چه اساسي قيمتگذاري ميشود؟ گفت: اعضاي صنف هيچ سهميهاي دريافت نميكنند و مواد اوليه مورد نياز خود را از بازار آزاد تأمين ميكنند. قيمت مواد اوليه نيز دچار نوسانات بسياري است در نتيجه ميتوان براي شيريني قيمتي تعيين كرد و قيمتها بر اساس كيفيت مواد اوليه تغيير ميكند و فضا كاملاً رقابتي است.
وي افزود: بر فروشگاههاي اينترنتي فروش شيريني هيچ نظارتي صورت نميگيرد زيرا دسترسي به آنها وجود ندارد و هر كس براي خودش اقدام به اين كار ميكند.
بهرهمند گفت: اگر قيمت مواد اوليه مورد نياز قنادان تغيير نكند قيمت شيريني براي شب عيد تغييري نخواهد كرد.
اين مقام صنفي افزود: اكنون قيمت مغز پسته حدود يك ميليون و ۲۰۰ هزار تومان و كره نيوزيلندي بالاي ۵۰۰ هزار تومان است؛ بنابراين اگر قنادي بخواهد از مواد اوليه با كيفيت استفاده كند، قيمت كالاي نهايي آن نيز بالا خواهد بود.
وي در مورد محاسبه جعبه شيريني در قيمت نهايي اين محصول، تصريح كرد: بر اساس استاندارد، وزن جعبه اعلام ميشود و در نهايت نرخ جعبه هم روي قيمت نهايي شيريني محاسبه ميشود. بر اين اساس وزن جعبه ۱۲۵ گرم محاسبه ميشود؛ بنابراين نرخ جعبه پاي مشتري است و اگر كسي جعبه نخواهد ميتواند درخواست پاكت يا نايلون كند. رييس اتحاديه قنادي، شيريني و كافه قنادي تهران به وضعيت نيروي انساني در قناديها نيز اشاره كرد و گفت: به دليل پايين بودن درآمدها، اغلب قنادان و نيروي انساني شاغل در بخشهاي ديگري همچون پيك موتوري مشغول به كار شدهاند. بهرمند تاكيد كرد: اكنون قناديها و شيرينيفروشيها با مشكلاتي همچون افزايش هزينههاي توليد، افزايش هزينههاي جانبي، تهيه مواد اوليه مرغوب و كمبود نيروي انساني روبرو هستند.