برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا چه کنیم؟
زمستان زمان نگرانی ابتلا به بیماری با ویروسهاست و مهم است به خاطر داشته باشید که فصل سرماخوردگی یا آنفلوآنزا چه مواردی را باید در نظر داشته باشید.
با توجه به فصل زمستان، دماهای سردتر و افزایش زمان سپری شدن در محیط های داخلی در طول زمستان، تعدادی از بیماریها شایعتر میشوند و با آگاهی از بیماریهای رایج زمستانی و انجام اقدامات پیشگیرانه، میتوان خطر ابتلا به بیماری را تا حد زیادی کاهش داد.
به گزارش بهداشت نیوز، آنفلوآنزا و کرونا هر دو عفونی هستند و با قرار گرفتن بیشتر کودکان و نوجوانان در داخل مکان بدون تهویه، احتمال ابتلا به هر یک از این بیماریها افزایش مییابد. برای پیچیدهتر کردن مسائل، بخشی از علائم آنفلوآنزا و کرونا با هم همپوشانی دارند.
بیماریهای شایع در زمستان
سرماخوردگی معمولی، عفونت ویروسی است که قسمت فوقانی دستگاه تنفسی را تحت تأثیر قرار میدهد. تحریک گلو، سرفه، عطسه، آبریزش یا گرفتگی بینی و تب خفیف از علائم آن است.
برونشیت که معمولاً در اثر عفونت ایجاد میشود، باعث التهاب بخشهای برونش میشود که میتواند باعث سرفه مزمن، ناراحتی در قفسه سینه و گاهی اوقات دمای پایین بدن شود.
پاتوژنهای مختلف مانند ویروسها، باکتریها یا قارچها میتوانند ذات الریه ایجاد کنند که باعث التهاب کیسههای هوایی ریه میشود. تب، تنگی نفس، سرفه و درد قفسه سینه از جمله عوارض جانبی آن هستند.
آنفلوآنزا، بیماری تنفسی که عمیقاً عفونی است همچنین از علائم معمول سرماخوردگی ممکن است جدیتر باشد و شامل تب، گلودرد، سرفه، خستگی، بدن درد و احتقان شود.
نوروویروس عمیقاً عفونی و منبع گاستروانتریت است که به صورت تهوع، استفراغ، اسهال و گرفتگی معده ظاهر میشود.
راههای پیشگیری از سرماخوردگی در فصل زمستان
از ضدعفونیکنندههای دستی استفاده کنید یا مرتباً دستان را با پاککننده و آب حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید.
برای جلوگیری از گسترش عفونت، سعی کنید از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری کنید و اگر حال شما خوب نیست، سعی کنید با آنان ارتباط برقرار نکنید.
برای جلوگیری از گسترش عفونت، سعی کنید صورت خود را لمس نکنید و مرتباً سطوحی را که گاهی با آنها تماس میگیرید، تمیز کنید.
اگر احساس بیماری دارید، در خانه بمانید تا بهبود پیدا کنید تا از وخامت بیماری جلوگیری کنید.
قرار گرفتن در معرض آلایندههای هوا میتوانند تنفس شما را با مشکل مواجه کنند.
هر ساله در برابر آنفلوآنزا واکسینه شوید تا خطر ابتلا به این ویروس را کاهش دهید.
هر از چند گاهی سطوح را ضدعفونی کنید، به خصوص در فضاهایی که مربوط به موادغذایی است.