اعتیاد به گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده و مضطرب می‌کند

۱۴۰۳/۰۵/۱۶ - ۱۱:۰۶:۰۱
کد خبر: ۳۱۸۲۱۵
اعتیاد به گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده و مضطرب می‌کند

به گفته محققان کینگز کالج لندن، نوجوانانی که اختلال استفاده از گوشی هوشمند دارند و الگوی رفتاری‌ شبیه به اعتیاد را دنبال می‌کنند، دو برابر بیش از دیگران اضطراب دارند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد نوجوانانی که در استفاده از گوشی همراه دچار مشکل و اختلال‌اند، بیش از نوجوانانی که چنین مشکلی ندارند با اضطراب، افسردگی و بی‌خوابی مواجه‌اند.

به گزارش ایسنا، به گفته محققان کینگز کالج لندن، نوجوانانی که اختلال استفاده از گوشی هوشمند دارند و الگوی رفتاری‌ شبیه به اعتیاد را دنبال می‌کنند، دو برابر بیش از دیگران اضطراب دارند.

اختلال استفاده از گوشی هوشمند با رفتارهایی مانند احساس وحشت در صورت در دسترس نبودن گوشی، دشواری در کنترل زمان استفاده از گوشی و استفاده از گوشی به جای پرداختن به دیگر فعالیت‌های معنادار، تعریف می‌شود. طبق نتایج این تحقیقات، این مشکل بر اقلیت نوجوانان تاثیر می‌گذارد، و با آنکه شدت آن از اعتیاد کمتر است، اما احتمالا به زودی پس از به دست آمدن شواهد کافی نوعی اعتیاد به شمار آید.

به گزارش اسکای‌نیوز، حدود ۴۴٪ از نوجوانان ۱۳ تا ۱۶ ساله که اختلال استفاده از گوشی هوشمند داشتند، علائم اضطراب نشان دادند، در حالی که این میزان در افراد بدون این اختلال ۲۶.۴٪ بود. همچنین ۵۶٪ نوجوانان ۱۳ تا ۱۶ ساله که با گوشی هوشمند مشکل داشتند، با علائم افسردگی مواجه بودند، در حالی که این میزان در افراد بدون این مشکل ۳۵.۸٪ بود.

البته، زمانی که برای تمرکز بر صفحه نمایش یا به طور کلی برای گوشی صرف می‌شود با اختلال یا مشکل استفاده از گوشی هوشمند دو مقوله متفاوت‌اند. 

طبق یافته‌های محققان، نوجوانان ۱۳ تا ۱۶ ساله که دچار این مشکل‌اند بیشتر از شبکه‌های اجتماعی تیک‌تاک و اینستاگرام استفاده می‌کنند، در حالی که استفاده از شبکه‌های اجتماعی واتس‌اپ، بازی‌های آنلاین، و استفاده کلی از اینترنت در هر دو گروه نوجوانان تقریبا یکسان است.

محققان این دو مطالعه را، که نتایجش در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده است، در سال‌های۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ در تعدادی از مدرسه‌های انگلستان انجام دادند. در یکی از پژوهش‌ها پاسخ‌های ۶۵۷ نوجوان ۱۶ و ۱۸ ساله را جمع‌آوری کردند و در پژوهش دیگر ۶۹ کودک ۱۳ تا ۱۶ ساله در دوره‌ای چهار هفته‌ای ارزیابی شدند.

طبق این تحقیق، دختران درمورد استفاده از گوشی هوشمند مشکلات بیشتری را گزارش کردند و به طور کلی ۱۹٪ نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله و حدود ۱۵٪ نوجوانان ۱۳ تا ۱۶ ساله را شامل می‌شدند.

اما بسیاری از جوانان می‌گویند که می‌خواهند زمان کمتری را صرف تلفن همراه کنند. تقریبا ۹ نفر از ۱۰ نوجوان ۱۳ تا ۱۶ ساله بررسی شدند که برای محدود کردن استفاده از تلفن هوشمند، دست‌کم یک سازوکار مانند قرار دادن آن در حالت بی‌صدا یا خاموش‌کردن اعلان‌ها (notifications) را امتحان کرده‌اند. تقریبا دو سوم نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله هم سعی کرده‌ بودند استفاده از تلفن‌ را کاهش دهند، همچنین یک نفر از هر هشت نفر برای کاهش استفاده از تلفن تقاضای کمک کرده‌ بود.

دین برنت، دانشمند علوم اعصاب و نویسنده کتاب «چرا والدین شما تلفن شما را مسدود می‌کنند و چه باید کرد»، دریافته است که جوانان به طور فزاینده‌ای به استفاده معیوب از گوشی‌هایشان آگاهی دارند و به دنبال کمک‌اند. به اعتقاد او مشارکت دادن جوانان در مقابله با اعتیاد به تلفن بهتر از انکار یا مسدودکردن گوشی تلفن است. او تاکید می‌کند که باید پذیرفت گوشی‌های همراه بخشی از زندگی شده‌اند.

به گفته محققان، راهبردهای موثر برای مقابله با اختلال و مشکلات مربوط به استفاده از گوشی هوشمند، خاموش کردن اعلان‌ها، قرار دادن تلفن در حالت «مزاحم نشوید» (Do Not Disturb) و همچنین گذاشتن آن در اتاقی دیگر در هنگام خواب است.

ارسال نظر