تجربه ثابت كرده نوسانات بازار ارز كاهش خواهد يافت

۱۴۰۳/۰۵/۲۳ - ۰۰:۵۱:۲۶
کد خبر: ۳۱۸۶۸۹

يك كارشناس اقتصادي گفت: بانك مركزي در مركز مبادله ارز و طلاي ايران نيازهاي متقاضيان را تامين مي‌كند؛ بنابراين با رخ دادن شوك‌هاي سياسي صرفا نرخ دلار در بازار غيررسمي افزايش پيدا مي‌كند كه آن هم فرصتي براي سوءاستفاده دلالان و سفته بازان براي نوسان‌گيري ايجاد مي‌كند، بنابراين در روند تامين و تخصيص ارز مشكلي ايجاد نمي‌شود و با آرام شدن شرايط دوباره نرخ ارز به كانال قبلي خود بازمي‌گردد.

يك كارشناس اقتصادي گفت: بانك مركزي در مركز مبادله ارز و طلاي ايران نيازهاي متقاضيان را تامين مي‌كند؛ بنابراين با رخ دادن شوك‌هاي سياسي صرفا نرخ دلار در بازار غيررسمي افزايش پيدا مي‌كند كه آن هم فرصتي براي سوءاستفاده دلالان و سفته بازان براي نوسان‌گيري ايجاد مي‌كند، بنابراين در روند تامين و تخصيص ارز مشكلي ايجاد نمي‌شود و با آرام شدن شرايط دوباره نرخ ارز به كانال قبلي خود بازمي‌گردد.

مسعود توكلي، تحليلگر مسائل ارزي با بيان اينكه در پي شهادت اسماعيل هنيه، رهبر سياسي حماس در تهران، بازار ارز دچار نوسانات اندكي شد، گفت: منطقه خاورميانه كه ايران در آن واقع شده به علت موقعيت خاصي كه دارد همواره با تنش‌هاي سياسي مواجه بوده كه اين موضوع جديدي نيست.

وي افزود: با اعلام خبر شهادت رهبر سياسي حماس نرخ دلار صعودي شد؛ اما تجربه‌هاي گذشته مانند عمليات تروريستي كرمان، حمله انگليس و امريكا به يمن، حمله سپاه به مقر ترورسيت‌ها در پاكستان و سوريه، حمله متقابل پاكستان در مرز ايران و حمله رژيم صهيونيستي به سوريه و شهادت فرمانده اطلاعات سپاه قدس ايران در سوريه و شهادت رييس‌جمهور شهيدمان نشان ‌مي‌دهد كه بانك مركزي در اين شرايط توانسته بازار ارز را مديريت كند؛ بنابراين تجربه‌ها اثبات كرده است كه نوسانات كنوني بازار ارز نيز با اقدامات اين بانك كاهش مي‌يابد و نرخ ارز دوباره به روند قبل از تنش برمي‌گردد.

توكلي اظهار كرد: بانك مركزي در مركز مبادله ارز و طلاي ايران نيازهاي متقاضيان را تامين مي‌كند؛ بنابراين با رخ دادن شوك‌هاي سياسي صرفا نرخ دلار در بازار غيررسمي افزايش پيدا مي‌كند كه آن هم فرصتي براي سوءاستفاده دلالان و سفته بازان براي نوسان‌گيري ايجاد مي‌كند، بنابراين در روند تامين و تخصيص ارز مشكلي ايجاد نمي‌شود و با آرام شدن شرايط دوباره نرخ ارز به كانال قبلي خود بازمي‌گردد.
وي افزود: هر بار بعد از رخ دادن تنش و التهابات سياسي نرخ دلار به صورت موقت افزايش پيدا مي‌كند كه در اين شرايط افراد غير حرفه‌اي اقدام به خريد دلار مي‌كنند؛ اما با فروكش كردن تنش‌هاي سياسي نرخ دلار كاهشي مي‌شود و اين افراد متضرر مي‌شوند.
اين تحليلگر مسائل ارزي با بيان اينكه تامين ارز از سمت بانك مركزي به خوبي صورت مي‌گيرد، تاكيد كرد: ميزان تخصيص ارز در سال ۱۴۰۲ و اوايل امسال تقريبا پاسخگوي تمامي نيازهاي كشور بوده و اين در شرايطي است كه ارز حاصل از صادرات برخي بخش‌ها هنوز به‌طور كامل به چرخه اقتصاد بازنمي‌گردد؛ بنابراين بايد به اين حوزه نيز توجه ويژه‌اي شود.
رشد ۷ پله‌اي ايران در ضريب نفوذ بيمه
رييس كل بيمه مركزي گفت: در سال گذشته جايگاه صنعت بيمه ايران در سطح جهاني ۷ پله رشد داشت و صنعت بيمه كشور در تلاش براي كيفي اين بازار است.
علي استاد هاشمي در نشست خبري بيمه مركزي با اصحاب رسانه به جايگاه صنعت بيمه كشور در سطح جهاني و منطقه‌اي اشاره كرد و گفت: در سال گذشته ضريب نفوذ بيمه در كشور به ۲.۱۴ درصد رسيد كه باعث شد جايگاه جهاني كشور با هفت پله صعود و رشد از رتبه ۶۶ به ۵۹ برسد و همچنين جايگاه منطقه ايران در رتبه ۴ منطقه باقي بماند.
وي با اشاره به ميزان حق بيمه توليدي صنعت بيمه در سال ۱۴۰۲ افزود: در سال گذشته حق بيمه توليدي كشور به ۲۷۹ همت (هزار ميليارد تومان) رسيد كه رشد ۵۹ درصدي را در قياس با مدت مشابه آن در سال قبل و ثبت رتبه پنجم منطقه‌اي و ۴۶ جهاني كشور در شاخص حق بيمه توليدي نشان مي‌دهد.
رييس كل بيمه مركزي در ادامه به تسري بيمه شخص ثالث در حوزه بيمه شبكه ريلي اشاره و خاطرنشان كرد: در سالي كه گذشت بيمه شخص ثالث براي شبكه ريلي هم در حوزه‌هاي درون شهري و هم برون شهري با استقبال بسيار مطلوبي روبه‌رو شده است.

استاد هاشمي افزود: از ديگر اقداماتي كه در بيمه مركزي براي تسهيل امر صدور بيمه نامه رخ داده، صدور بيمه‌نامه همزمان با ويزاي الكترونيكي (E-Visa) است و از آنجايي كه در سال‌هاي گذشته گزارش‌هاي بسياري در رابطه با مشكلات بيمه و صدور بيمه در مرزهاي كشور و همزمان با ورود مسافران خارجي و خروج مسافران از كشور رخ مي‌داد، خوشبختانه امروز همزمان با صدور ويزا الكترونيكي بيمه نامه مربوط نيز صادر مي‌شود و ديگر با مشكلاتي كه در گذشته و در اين زمينه وجود داشت، روبه رو نمي‌شويم. وي در رابطه با اقدامات صورت گرفته در حوزه صنعت بيمه تصريح كرد: امروز تلاش ما براي حركت به سمت كيفي سازي صنعت بيمه كشور است.‌ اجرايي شدن كروك برخط، عملياتي شدن نسخه‌هاي الكترونيك و اجرايي شدن ويزاي الكترونيك و صدور همزمان بيمه‌نامه از اقدامات صورت گرفته در جهت كيفي سازي بازار و صنعت بيمه كشور است.

رييس كل بيمه مركزي در ادامه خاطرنشان كرد: علاوه بر موارد گفته شده در سال ۹۹ تعداد ۱۰ محصول جديد بيمه‌اي، در سال ۱۴۰۰ تعداد ۹ محصول جديد، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۰ محصول، در سال گذشته ۲۱ محصول جديد و در سه ماهه نخست سال جاري ۱۵ محصول جديد بيمه‌اي از سوي بيمه مركزي ارايه شده است.
استاد هاشمي در پايان اظهار كرد: هر كدام از اين محصولات جديد بيمه‌اي براي مدت زماني مشخص به صورت اختصاصي در اختيار شركت‌هاي بيمه‌اي قرار مي‌گيرند و در گام بعدي بيمه مركزي عملكرد شركت‌هاي بيمه‌اي را در رابطه با اين محصولات بررسي و ارزيابي مي‌كند و در صورت عدم بهره‌برداري مناسب و كارايي نامطلوب اين شركت‌هاي بيمه‌اي شرايط استفاده از اين محصولات مجددا مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
گفتني است؛ از ضريب نفوذ بيمه به عنوان شاخص اصلي و جهاني براي بررسي عملكرد صنعت بيمه استفاده مي‌شود.