جزئیات عیدی و پاداش بازنشستگان کل کشور
با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، بسیاری از کارمندان، کارگران، بازنشستگان و مستمریبگیران دغدغه دریافت عیدی و پاداش پایان سال را دارند و خبرهای مربوط به افزایش میزان عیدی، نحوه و زمان دریافت آن را با وسواس خاصی دنبال میکنند.
به گزارش ایسنا، مبلغ عیدی مستمریبگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی همه ساله توسط هیات وزیران مشخص و معمولا بهمن ماه اعلام میشود که به محض ابلاغ، سازمان تامین اجتماعی آن را به حساب مستمریبگیران واریز میکند.
سال گذشته سازمان تامین اجتماعی موفق شد با تامین منابع مورد نیاز، عیدی بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی را بهمن ماه پرداخت کند که میزان عیدی آنها همچون کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری 603هزار و 500 تومان تعیین شده بود. در مورد عیدی کارکنان دولت نیز هر چند هنوز رقمی اعلام نشده ولی پیشبینیها حاکی از آن است که میزان عیدی کارمندان در سال جاری 688 هزار تومان باشد که البته مبلغ قطعی آن پس از تصویب هیات وزیران مشخص میشود و به احتمال زیاد در روزهای آینده مصوبه هیات وزیران در مورد نحوه پرداخت عیدی کارکنان دولت به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ابلاغ خواهد شد. این درحالی است که دولت برای کارکنان خود در سال 1391 حدود 402هزار تومان، در سال 1392، 503هزار تومان و برای سال 1393 نیز 603هزار تومان عیدی واریز کرد که از افزایش 100هزار تومانی رقم عیدی طی این سالها حکایت دارد. آنچه مسلم است، تصمیمگیری درخصوص رقم عیدی کارکنان دولت در مورد بازنشستگان کشوری نیز اعمال خواهد شد. سال گذشته رقم عیدی کارکنان و بازنشستگان کشوری 603هزار و 500 تومان اعلام شد.
مبنای تعیین عیدی پایان سال مشمولان قانون کار در طول 15سال اخیر فرمولی است که از سوی مجلس تصویب و تا به امروز اجرایی شده و نیاز نیست که همه ساله در شورای عالی کار بررسی شود. به موجب ماده واحده قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار مصوب 6/12/70 مجلس شورای اسلامی، کلیه کارفرمایان مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل 60 روز آخرین مزد به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نباید از معادل 90روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند. ضمنا به موجب تبصره یک ماده واحده مذکور مبلغ پرداختی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کردند باید به ماخذ 60 روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود.
بر این اساس حداقل عیدی کارگران دو برابر حداقل حقوق پایه و حداکثر عیدی به شرطی که از مصوبه قانون کار بیشتر نشود، سه برابر پایه حقوق خواهد بود که کارفرمایان موظفند بپردازند. شورای عالی کار در اسفند سال گذشته با افزایش 17درصدی حداقل دستمزد کارگران را ۷۱۲هزار و ۴۲۵ تومان تصویب کرد. بر این اساس حداقل عیدی کارگران مشمول قانون کار با احتساب دو ماه 1,424,850تومان و حداکثر عیدی 2,137,275تومان خواهد بود.
مالیات بر صادرات
از سال آینده صفر میشود
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور از حمایتهای مالیاتی از صادرات کالا و خدمات خبر داد و گفت: از سال 95 صددرصد درآمد حاصل از صادرات کالا و خدمات با نرخ صفر مالیاتی محاسبه میشود.
به گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، سیدکامل تقوینژاد، رییسکل این سازمان از حمایت مالیاتی صادرات کالا و خدمات خبر داد و گفت: از سال 95 صددرصد درآمد حاصل از صادرات کالا و خدمات با نرخ صفر مالیاتی محاسبه میشود. تقوینژاد با اشاره به اینکه گسترش صادرات به رونق اقتصادی، اشتغالزایی و سرمایهگذاری کمک میکند، گفت: با وجود ظرفیتهای بسیار بالای کشور در ارائه خدمات فنی و مهندسی و مشاورهیی و پتانسیلهای صادراتی بسیار گسترده آن درحال حاضر و مطابق متن کنونی ماده 141قانون، صادرات خدمات از معافیت مالیاتی برخوردار نیست. وی از مشوقهای اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم برای توسعه صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی خبر داد و افزود: در یکی از مهمترین مواد این اصلاحیه (ماده 141) 100درصد درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی مشمول مالیات با نرخ صفر شده است. رییسکل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در اصلاحیه قانون از مالیات به عنوان راهکاری برای جلوگیری از صادرات مواد خام استفاده شده است، افزود: بر این اساس تنها 20درصد درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر شده است. وی
تصریحکرد: این امر بدان معنی است که معادل اعتبار مالیاتی محاسبه شده به نرخ صفر از محل اعتبار جمعی-خرجی که همه ساله در بودجه سنواتی پیشبینی میشود به حساب مودیان منظور میشود و به عبارتی میزان مالیات متعلق که به واسطه اعمال نرخ صفر دریافت نمیشود در حساب درآمدهای مالیاتی برای مشخص شدن ظرفیت مالیاتی منظور و بدین وسیله میزان کمک دولت به فعالان اقتصادی از بابت عدم دریافت مالیات شفاف میشود. تقوینژاد با بیان اینکه برنامهریزیهای کارشناسانه برای توسعه صادرات کشور امری ضروری است، اظهار کرد: در این راستا امیدواریم اجرای سیاستهای حمایتی توسط سازمان امور مالیاتی کشور نقش بسزایی در افزایش انگیزه بازرگانان، تولیدکنندگان و شرکتهای خدماتی جهت پرداختن به بحث صادرات داشته باشد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه اعمال نرخ صفر در مالیات باعث ایجاد شفافیت و افزایش رقابت در اقتصاد کشور میشود، خاطرنشان کرد: از این راه نظام مالیاتی قادر خواهد بود، ظرفیت درآمدهای مالیاتی کشور را به صورت سالانه تخمین زده و آمارهای روشن و نزدیک به واقعیتی را برای برنامهریزی دقیق نظام اقتصادی کشور به دست آورد و آمار معافیتهای مالیاتی را شفافسازی کند.