واحدهای صنفی، پوشاک چینی را با مجوز قانونی عرضه میکنند
در حالی که بحث حمایت از تولید کالای ایرانی در راستای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی در یکی دو سال اخیر از سوی مسوولان بخشهای مختلف کشور بسیار مطرح بوده است، اما با توجه به واردات کالاهای خارجی به ویژه در بخش پوشاک شاهد حمایت قابل توجهی در این بخش نیستیم.
در سالهای گذشته صنف تولیدکنندگان پوشاک ایرانی در بخشهای مختلف به دلیل واردات و به خصوص واردات غیرقانونی پوشاک بیکیفیت چینی، دچار آسیب فراوانی شد و بسیاری از دارندگان واحدهای صنفی این بخش مجبور به تغییر شغل یا تعطیلی واحدهای تولیدی خود شدند.
این گزارش میافزاید: در حال حاضر با گذری به مناطق مختلف شهر تهران از بازار بزرگ گرفته تا چهارراه و میدان ولیعصر (عج) و میدان ونک و سایر نقاط عرضه پوشاک نشان میدهد که برخی واحدهای صنفی فقط عرضهکننده پوشاک و البسه چینی هستند که اگرچه نسبت به پوشاک ایرانی کیفیت قابل قبولی ندارد، اما به دلیل قیمت پایین و تعدد فروشگاههای عرضه، مشتریان زیادی را به خود اختصاص دادهاند.
علی فاضلی رییس اتاق اصناف ایران در رابطه با دلیل فراوانی عرضه پوشاک خارجی و به ویژه پوشاک چینی در فروشگاههای سطح شهر تهران گفت: مغازهها و واحدهای صنفی از عرضه و فروش کالاهای خارجی منع نشدهاند و کالاهای وارداتی هم از جمله کالاهای قابل عرضه در سطح فروشگاههاست.
رییس اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه باید بررسی کرد که کار واحدهای عرضهکننده پوشاک خارجی قانونی یا غیرقانونی است، گفت: اکثریت قریب به اتفاق کالاهای خارجی عرضه شده در سطح مغازهها دارای مجوزهای قانونی و لازم هستند و عرضهکنندگان این کالاها حتما دارای برگ سبز گمرکی هستند.
وی با بیان اینکه مبارزه با عرضه کالای قاچاق اولویت اصلی اصناف است، افزود: مغازههایی که کالای چینی و پوشاک چینی عرضه میکنند، به صورت مجاز و قانونی این کار را انجام میدهند.
رییس اتاق اصناف ایران همچنین با بیان اینکه تنظیم بازار شب عید از وظایف اتاقهای اصناف است، گفت: هنوز راهبرد مناسبی را در چرخه تامین تا توزیع تهیه نکردهایم.
علی فاضلی گفت: البته این مساله دال بر این موضوع نیست که مشکل جدی در حوزه تامین و توزیع دارم. بحث تامین بهطور نسبی بعد از دهه ۷۰ با مشکلات کمتری مواجه شده است و اگر در اقتصادمان دچار مشکل بودهایم، از جای دیگری سرچشمه میگیرد.
رییس اتاق اصناف ایران با تصریح بر اینکه امروز با مساله به نام احتکار کمتر مواجه هستیم، اظهار داشت: این نشان میدهد بازارمان به سمت ثبات پیش میرود و ۱۲۰ پروندهیی که در زمان نظارت بر بازار شب عید ایجاد شده حداقلهاست زیرا سه میلیون بنگاه صنفی در کشور داریم.
فاضلی تنظیم بازار شب عید را یکی از وظایف جداییناپذیر مجموعه اتاقهای اصناف در سراسر کشور دانست و گفت: چگونگی کنترل و نظارت بر اصناف از مسائل اصلی اصناف است و در کنار این کنترل خدماتی را هم به مردم میدهیم مانند نمایشگاههای بهاره که از ۱۱ اسفند ۲۰۸ نمایشگاه در کشور شروع به کار کردهاند.