تکذیب مرگ کارگر نیشابوری بر اثر تب کنگو
رییس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: موارد منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر مرگ کارگر شاغل در کارخانه فولاد نیشابور به علت تب کریمه-کنگو شایعه و کذب است. محسن عظیمی نژاد افزود: از پنج سال گذشته تاکنون موردی از تب کنگو در شهرستانهای نیشابور و فیروزه مشاهده نشده است. وی اظهار کرد: تب کریمه کنگو در صورت تشخیص زودهنگام، قابل درمان است و داروی این بیماری در کشور موجود است. در روزهای اخیر شیوع تب کریمه کنگو در برخی مناطق کشور و انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر ابتلای کارگر شاغل در مجتمع فولاد نیشابور به تب کریمه کنگو و مرگ وی، نگرانی مردم به ویژه ساکنان نیشابور را دامن زده است. در پیام منتشر شده چنین عنوان شده که علت مرگ این کارگر خراش دست هنگام کشتار گوسفند و تماس با خون گوسفند آلوده به تب کنگو بوده است. پیرو این خبر و دیگر اخبار ضد و نقیض پیرامون راههای انتقال این بیماری، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت نیز با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر میکنند که خوردن گوشت آلوده میتواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب میکنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است. وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، گفت: بیماری CCHF یا تب کریمه در بیشتر مواقع توسط کنه منتقل میشود که همهگیری بالایی هم دارد. 6 ماهه اول سال و در گرمای هوا، شرایط مناسبی برای رشد این ویروس بهحساب میآید. خوشبختانه با تشخیص به موقع این ویروس میتوان فرد مبتلا را بهطور کامل درمان کرد و تمام داروهای آن در کشور موجود است. گویا با بیان اینکه این بیماری قدمتی ۲۰ساله در کشور دارد، یادآور شد: این بیماری برای نخستینبار در سال ۷۸ در کشور دیده شد، سالانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ مورد به این بیماری مبتلا میشوند. بیماری تب کریمه کنگو در ۳۰درصد موارد حتی با اقدامات درمانی با مرگومیر مواجه بوده و کشنده است. در طول امسال بیش از ۳۰ نفر در کشور به این بیماری مبتلا شدند که از این تعداد ۳ مورد فوتی گزارش شده است. رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت با بیان اینکه علائم این بیماری بسته به نوع انتشار متفاوت است، افزود: این بیماری یا از طریق کنه یا از طریق کشتار در فضایی خارج از کشتارگاه به انسان منتقل میشود. در صورت انتشار با کنه، با کوچکترین گزشی، این خون آلوده از کنه به انسان منتقل میشود. به این ترتیب کسانی که در دامداری و قصابیها هستند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. در نوع دوم، اگر کشتار دام در کشتارگاه صورت گیرد جای نگرانی نیست، هشدار زمانی است که دام در کوچه و خیابان کشتار شود که موجب آلودگی افراد تحت تماس میشود. گویا با تکذیب انتشار این بیماری از طریق خوردن گوشت آلوده تاکید کرد: برخی فکر میکنند که خوردن گوشت آلوده میتواند منجر به انتشار این بیماری شود که این موضوع را قویا تکذیب میکنم، زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است، لذا گوشت پخته هیچ بیماری را منتقل نمیکند.