مالیات دریافتی از کسبه مطابق با توافقها نیست
نمایندگان اصناف میگویند، صنوف مشکلی با پرداخت مالیات ندارند و همیشه در این زمینه پیشگام بودهاند، این موضوع درحالی است که سازمان امور مالیاتی نباید مالیات کسبه شهرستانها را با کسبه پایتخت و کلانشهرها یکسان درنظر بگیرد. آنها براین باورند که مالیات دریافتی از کسبه مطابق با توافقها نیست.
در همین راستا نماینده اتاق اصناف ایران در استان خراسان جنوبی شهرستان قائنات درباره دریافت مالیات کسبه گفت: اصناف مشکلی با پرداخت مالیات ندارند و همیشه در این زمینه پیشگام بودهاند اما سازمان امور مالیاتی نباید مالیات کسبه شهرستانها را که درآمد اندکی دارند، با کسبه پایتخت و کلانشهرها یکسان درنظر بگیرد.
حسن مالکی نژاد در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه تفاوت در میزان مالیات کسبه در شهرهای کوچک و کلانشهرها باید متفاوت باشد، افزود: متاسفانه مالیاتی که از کسبه اخذ میشود، مطابق با توافقها و دستورالعملهای صادره نیست و ممیزین مالیاتی، مالیات بیشتری را نسبت به توافق انجام شده لحاظ میکنند، به عنوان مثال مالیاتی که توافق شده ۱۵ درصد افزایش داشته باشد، بعضا تا ۱۰۰ درصد افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر از طرفی شاهد سایه رکود بر بازار بودیم و از طرفی دیگر خیل وسیع بیکاران جامعه به بازار پیوستند و هر کدام واحد صنفی جدیدی را دایر کردند بطوری که در شهرستان قائنات تعداد واحدهای صنفی با جمعیت این شهرستان برابری میکند که این مساله باعث تشدید رکود بازار شده و حال افزایش مالیاتهای سنگین رمق کسبه را گرفته است.
مالکی نژاد با بیان اینکه ظرفیت و توان فعالان اقتصادی شهرستان قائن محدود است، تاکید کرد: باید ضریب افزایش مالیات در سالهای ۹۴ و ۹۵ به حداقل برسد و بر اساس واقعیتها و ظرفیتهای اقتصادی هر استان مالیات اخذ شود. بهطور مثال در شهرستان قائنات محرومیتهای زیادی وجود دارد که مانع از کسب درآمد برای کسبه و فعالان اقتصادی شده و نتیجه این است که آنان نمیتوانند از عهده پرداخت مالیات سنگین برآیند. نماینده اتاق اصناف ایران در شهرستان قائنات درخصوص تدابیر ماه مبارک رمضان افزود: اجرای طرح نظارت بر قیمت اقلام مصرفی ویژه ماه رمضان شروع شده و این طرح تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: اولویت بازرسها نظارت بر مراکز عرضه مواد غذایی است و در این ایام اغذیهفروشیها، قنادیها، پزندگیها، کلهپزیها، مراکز عرضهاش و حلیم و مورد بازرسی قرار میگیرد.
مالکی نژاد تصریح کرد: بازرسیها در دو بخش یکی با حضور بازرسان اتاق اصناف قائنات و دیگر گروه بازرسان تعزیرات، اماکن، بهداشت و فرمانداری صورت میگیرد. از سوی دیگر نماینده اتاق اصناف ایران در شهر قم گفت: با اصلاح قوانین مالیاتی، کم کم به سمتی میرویم که دریافت مالیات بر مبنای درآمدهای واقعی شکل بگیرد اما هنوز هم تا رسیدن به هدف راه زیادی داریم حسن احمدلو افزود: منتظر بهبود فضای کسبوکار هستیم و امیدواریم که شرایط کاری اصناف بسیار بهتر از وضعیت کنونی شود. اکنون باید فشارهای مالیاتی از اصناف برداشته شود؛ در وضعیت کنونی یکی از مهمترین خواستههای اصناف کاهش مالیات یا حداقل وضع آن با توجه به شرایط واحدهای تولیدی است.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته شیوه اخذ مالیات در بسیاری موارد بر اساس نظر ممیزان مالیاتی و به صورت سلیقهیی بود اما خوشبختانه کم کم این شیوه به سمت دریافت مالیات بر مبنای عملکرد و درآمد واحدهای صنفی در حال حرکت است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب راه زیادی دارد.