اخبار شهرستانها
حافظان منابع طبیعی و جنگلبانان کشور
چهره ماندگار خود را از دست دادند
بندرانزلی جنگلبانان و حافظان منابع طبیعی کشور در تاریخ شنبه 16/5/95، ، استاد برجسته علم جنگلشناسی و چهره ماندگار علمی کشور، استاد دکتر محمدحسین جزیرهای را از دست دادند. محمدحسین جزیرهای در سال 1301 هجری شمسی در بندرانزلی پا به عرصه هستی گذاشت. وی تا پایان دوران دبیرستان در زادگاهش به تحصیل مشغول بود. در سال 1323 از دانشکده کشاورزی کرج و در سال 1336 از انستیتو آگرونومیک ژامبلو بلژیک در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به اخذ مدرک نائل آمد و در سال 1343 از همان انستیتو به دریافت درجه دکترای جنگل نائل آمد. این استاد برجسته دانشگاه، دارای تحقیقات و تالیفات بسیاری است که کتاب «جنگل کاری در خشکبوم»، در دوره نوزدهم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان کتاب سال برگزیده شد. همچنین او برنده جایزه کتاب سال در دوره بیست و دوم برای تالیف کتاب «جنگلشناسی زاگرس» است. دکتر جزیرهیی پس از بازگشت به ایران و طی سالیان متمادی در دانشکدههای منابع طبیعی دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، گرگان و یزد به عنوان استاد مشغول به خدمت بود و در سال 1384 به عنوان چهره ماندگار علمی
کشور معرفی شد.
وی از سال 1323 هجری شمسی در مشاغل مختلف اجرایی، پژوهشی و آموزشی دیگری خدمت کرد که از آن جمله میتوان به معاون وزارت (وقت) منابع طبیعی کشور، معاون وزیر کشاورزی و رییس سازمان جنگلها و مراتع کشور، مشاور سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، استادراهنما و مشاور در مورد پایاننامههای تحصیلی دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای جنگلداری و همکاری با فرهنگستان علوم اشاره کرد. مراسم تشییع و خاکسپاری آن مرحوم، دوشنبه هجدهم مردادماه، ساعت 9 صبح از محل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بود. این مصیبت بزرگ را به جامعه جنگلبانی ایران، اساتید جنگل، کارشناسان و همه حافظان منابع طبیعی کشور تسلیت عرض میکنیم. «روحشان شاد»
اتمام عملیات زیرسازی زیرگذر محور نیوشت
ساوه ابراهیم مردانی، رییس اداره راه و شهرسازی شهرستان ساوه با اشاره به اتمام عملیات زیرسازی و روکش آسفالت زیرگذر محور نیوشت در محل تقاطع با کنارگذر ساوه گفت: «با هماهنگی و پیگیری اداره راه و شهرسازی شهرستان ساوه، عملیات زیرسازی و روکش آسفالت زیرگذر تقاطع راه روستایی نیوشت و کنارگذر شهرساوه توسط پیمانکار مجری کنارگذر ساوه اجرا شد.» رییس اداره راه و شهرسازی شهرستان ساوه در این رابطه اضافه کرد: با توجه به درحال احداث بودن کنارگذر ساوه و لزوم ساخت ابنیه فنی در تقاطع با محور روستایی نیوشت پس از اتمام ساخت پل مذکور، نسبت به زیرسازی و آسفالت زیرگذر آن به طول 500متر و حجم آسفالت مصرفی 1100تن (از نوع توپکا و بیندر) اقدام شد.
تخفیف ترانزیتی در مسیر جلفا - بندرعباس
تبریز مدیرکل راهآهن آذربایجان شرقی از اعمال تخفیف 40درصدی به محمولههای ترانزیتی ریلی کالا از مرز جلفا تا بندرعباس و بالعکس خبر داد. میرحسن موسوی در حاشیه بازدید از راه آهن جلفا افزود: این تصمیم در راستای افزایش سهم حمل و نقل ریلی در ترانزیت کالا و با هدف گسترش و رونق حملونقل ریلی اعمال میشود. وی از این تصمیم به عنوان رویداد مثبت وزارت راه و شهرسازی در تحقق اهداف دولت یازدهم یاد کرد و گفت: راهآهن ایران به دنبال نقشآفرینی بیشتر در جابهجایی کالا در سراسر کشور است. مدیرکل راهآهن آذربایجان شرقی با اشاره به دسترسی آسان و ارزان بودن حمل و نقل ریلی ابراز امیدواری کرد: تجار و بازرگانان با بهرهگیری از ظرفیتهای راهآهن و ترانزیت مطمئن ریلی، هزینههای خود را کاهش دهند. موسوی همچنین از برنامهها و سیاستهای راه آهن جمهوری اسلامی در سهولت جابهجایی مسافر و کالا در مبادی مرزی با کشورهای همسایه خبر داد.
آغاز برداشت برنج پرمحصول گیلانه
رشت برداشت نخستین رقم مادری برنج پرمحصول گیلانه با حضور استاندار گیلان و رییس موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت آغاز شد. رییس موسسه تحقیقات برنج کشور در این مراسم گفت: از خصوصیات بارز رقم گیلانه پا کوتاهی، زودرسی و کیفیت پخت بسیار مطلوب همانند ارقام محلی ایرانی با عملکرد بیشتر از ارقام بومی است. فرامرز علی نیا افزود: در سال گذشته (1394) حدود 20هکتار از اراضی استان زیر کشت گیلانه بوده که با استقبال کشاورزان سطح زیر کشت رقم گیلانه در سال جاری به 200هکتار رسیده است.
توسعه سرمایهگذاری در انرژیهای نو
اردبیل مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل گفت: سرمایهگذاریهای خوبی در توسعه انرژیهای نو اعم از خورشیدی، بادی، بخار و ژئوترمال در استان اردبیل انجام شده است. علیرضا علیزاده در نشست مدیران و مسوولان با معاون اجرایی رییسجمهور در اردبیل اظهار کرد: در استان اردبیل 100درصد جمعیت شهری و بیش از 99درصد جمعیت روستایی و عشایری از نعمت برق بهرهمند هستند. وی افزود: امسال سعی کردیم تا در قالب انرژی خورشیدی چمدانی این جامعه عشایری زحمتکش را از نعمت برق بهرهمند کنیم به طوری که 300خانوار عشایری در این زمینه از نعمت برق بهرهمند هستند. مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل گفت: سرمایهگذاریهای خوبی در توسعه انرژیهای نو اعم از خورشیدی، بادی، بخار و ژئوترمال در استان اردبیل انجام شده است. علیزاده با یادآوری اینکه در سالهای اخیر با تولید انرژی نو توجه ویژهیی به این حوزه انجام شده است، افزود: سرمایهگذاری 350میلیون دلاری در نیروگاه بخار اردبیل توسط بخش خصوصی با هدف تولید 35مگاوات برق همچنین اجرای پروژههای پراکنده مختلف در حوزه انرژیهای نو مورد توجه قرار گرفته است.