روی خط خبر

۱۳۹۵/۰۵/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۴۸۸۶۶

رشد ۵۸درصدی امحای کالاهای قاچاق در 4ماه

گروه صنعت| طبق قانون و بر اساس حمایت از تولید داخل، کالاهای قاچاق مکشوفه به هیچ‌وجه نباید وارد بازار شده و در این شرایط یا باید معدوم یا صادر شوند؛ بنابراین امحای کالاهای قاچاق در ۴ماهه نخست امسال، رشد ۵۸درصدی داشته است. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، سازمان اموال تملیکی مکلف شده است در استان‌های مختلف کشور به صورت نمادین، کالاهای قاچاق مکشوفه را امحا کند. در همین زمینه، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: مواد 55 و 56 آیین‌نامه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز با توجه به این تاکیدات رهبری طراحی و تدوین شد و طبق این دو ماده، هیچ کالای قاچاقی پس از کشف، امکان بازگشت به چرخه بازار را ندارد. قاسم خورشیدی با اشاره به سخنان رهبری درخصوص آتش‌زدن و امحای کالاهای قاچاق مکشوفه برای ضربه زدن به قاچاقچیان کالا، اظهار داشت: براساس آیین‌نامه ابلاغی، همه کالاهای مکشوفه به جز کالاهای خاص همچون طلا و ارز که تحویل بانک مرکزی می‌شوند، برای حمایت از تولیدات داخلی، یا باید معدوم شده یا با ساز و کار مناسبی از کشور خارج و صادر شوند که در راستای این اصل، سال گذشته بیش از 3200تن میوه قاچاق و 2600تن سیگار قاچاق امحا شدند. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درخصوص نحوه خروج و صادرات کالاهای مکشوفه نیز گفت: براساس دستورالعمل‌های موجود، این کالاها پس از ارزش‌گذاری، در مزایده فروخته شده ولی از خریدار، چند برابر قیمت آن محموله به عنوان وثیقه اخذ می‌شود تا وی پس از خرید، مبادرت به خروج این محموله از کشور و صادرات آن کند که پس از خروج از کشور، وثیقه تودیع شده به وی مسترد می‌شود.


ممنوعیت واردات کالاهای تبلیغی و خارجی دخانی

گروه تجارت| بر اساس ابلاغ وزارت صنعت، واردات کالاهای تبلیغی و خارجی محصولات دخانی به کشور ممنوع است و در این زمینه باید با رعایت کامل ضوابط و مقررات مربوطه عمل شود. سازمان توسعه تجارت ایران در نامه‌یی به گمرک اعلام کرد: این نامه در راستای درخواست معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به گمرک کشور ارسال شده است. معاونت بهداشت در نامه‌یی با اشاره به ترویج تبلیغات برندهای خارجی محصولات دخانی با عناوین مختلف در شبکه‌های مجازی از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواسته بود با عنایت به ممنوعیت تبلیغات محصولات دخانی از ورود کالاهای تبلیغی و خارجی محصولات دخانی جلوگیری شود. دفتر مقررات صادرات و واردات این مصوبه را برای اجرا به گمرک کشور ابلاغ کرد.


«بنگاه‌های کشاورزی» بیشترین متقاضیان تسهیلات

گروه صنعت| تا پایان سال 95 باید به میزان 10میلیارد دلار به صادرات غیرنفتی اضافه می‌شد که در 4ماهه اول سال میزان 21درصد محقق شده است یعنی در 4ماهه امسال 16.3میلیارد دلار صادرات و 12.9میلیارد دلار واردات انجام شده است. مشاور وزیر و سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به چشم‌انداز برنامه توسعه گفت: «تحریک تقاضا» و «راه‌اندازی کمپین حمایت از تولید داخل»، «مبارزه با پدیده قاچاق کالا» ضروری است. منوچهر طاهایی یکی از مشکلات رسیدن به سند چشم‌انداز برنامه توسعه را پدیده قاچاق کالا ذکر کرد و نقش زنان را در حمایت از تولید داخل را پررنگ توصیف کرد. وی همچنین درخصوص تسهیلات به واحدهای تولیدی در استای طرح رونق تولید گفت: تاکنون 40هزار و 600واحد صنعتی برای دریافت تسهیلات ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد 23هزار و 600واحد مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و 17هزار واحد مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است که 13هزار واحد به بانک‌ها معرفی شده‌اند.


احداث کارخانه تولید خودرو در جمهوری آذربایجان

گروه صنعت| وزیر صنعت در مراسم آغاز عملیات اجرایی ساخت کارخانه تولیدی خودرو در شهرک صنعتی نفت چاله جمهوری آذربایجان، خواستار استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌های موجود در روابط دو کشور شد و گفت: در سال‌های اخیر همکاری ایران و جمهوری آذربایجان توسعه خوبی داشته و این مهم جز با درایت و دستورات مساعد روسای جمهور دو کشور امکان‌پذیر نبوده است. وی تاکید کرد: آمادگی کامل داریم تا ضمن آموزش کارکنان این کارخانه، سرمایه لازم برای راه‌اندازی تولید محصولات ایرانی را انجام دهیم. وی ابراز امیدواری کرد، خط تولید خودرو در نفت چاله ظرف 9ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

مشاهده صفحات روزنامه