تکرار اشتباه «برج جهاننما» مقابل هتل عباسی
شاید نام خیابان «آمادگاه» اصفهان که علاوه بر وجود هتل عباسی مشهور دارای بناهای تاریخی ارزشمند و قدیمی مانند کتابفروشیهای قدیمی اصفهان است برای بسیاری از افراد فقط به دلیل موقعیت قرارگیریاش که درست مقابل هتل عباسی اصفهان است، نامی آشنا باشد اما شاید کمتر کسی به جز مردم اصفهان میدانند که در دوره پهلوی اول ساخته شده و حالا مسوولان هتل عباسی میخواهند با تخریب این کتابفروشیها هتل دوم عباسی را بسازند.
نخستین خبر در این باره را ششم تیر ماه امسال یکی از روزنامههای محلی اصفهان در این زمینه داد که مدیرعامل جدید هتل عباسی در آن اعلام کرد: «مکانی که ما برای توسعه مهمانسرای عباسی اصفهان در نظر گرفتهایم روبهروی هتل قرار دارد یعنی جایی که درحال حاضر کتابفروشیها فعالیت میکنند. محدوده مهمانسرای عباسی دو فضا به مساحت هشت هزار و 200متر است و موافقتهای اولیه وزیر اقتصاد و دارایی، استاندار اصفهان و شهردار اصفهان گرفته شده است.»
انجمن دوستداران میراث فرهنگی اصفهان در اعتراض به این صحبت نامهیی خطاب به جمالینژاد، شهردار اصفهان فرستاد که رونوشت آن به سایر نهادهای ذیربط ازجمله اداره کل میراث فرهنگی، شهردار اصفهان، استانداری، هتل عباسی، اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان و وزیر اقتصاد و دارایی نیز ارسال شد. انجمن دوستداران میراث فرهنگی اصفهان در نامه خود آورده است:«همچنین ساختمان نخستین و قدیمیترین هتل اصفهان با نام «هتل جهان» درست در چند قدمی هتل عباسی در ضلع غربی چهارباغ و روبهروی بازار هنر از قابلیت خوبی برای باززندهسازی و به کارگیری دوباره به عنوان هتل برخوردار است و مدیریت هتل عباسی و بیمه ایران میتواند جهت تملک و پیوست آن به مجموعه هتل عباسی اقدام کند.
هتل جهان که اکنون در تملک بخش خصوصی است و از آن به عنوان انبار کالا استفاده میشود در سال 1307خورشیدی ساخته شده است. این هتل با معماری نئوکلاسیک، مشرف به خیابان چهارباغ و با چشمانداز مدرسه چهارباغ، سالها پذیرای گردشگران اصفهان بوده و نام آن در سفرنامههای مختلف مشاهیر ذکر شده همچنین تالار تئاتر آن نیز به مدت 20سال کانون تئاتر اصفهان بوده و به همین خاطر در حافظه تاریخی و فرهنگی اصفهان ثبت است و این خود سرمایه ارزشمندی برای جذب گردشگران خواهد بود. در عین حال در طرح تفصیلی اصفهان، زمینهای مناسبی برای ایجاد هتل پیشبینی شده است که برای برخی از آنها پیشطرحهایی هم تهیه شده که میتواند مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
آنچه اکنون ضروری به نظر میرسد، مشارکت شهرداری اصفهان و شرکت بیمه ایران با سازمان میراث فرهنگی برای مرمت اضطراری مجتمع فرهنگی- تجاری عباسی و کمک به هویتبخشی و رونق بیشتر این مجموعه ارزشمند با اجرای برنامههای فرهنگی، هنری و گردشگری است و امیدواریم از این پس روند توسعه زیرساختهای گردشگری در کلانشهر اصفهان که از ضروریات مهم توسعه گردشگری کشور است بر بنیان توسعه پایدار استوار باشد. »