معضلات اجتماعی گریبان ری را گرفته است
فرماندار شهرستان ری با اشاره به شرایط ویژه این شهرستان بر لزوم ایجاد فرماندهی انتظامی مستقل ری تاکید کرد و افزود: نمیتوان شهرستان ری را در قالب یک سر کلانتری اداره کرد. وی همچنین با انتقاد از شهرداری تهران، اعلام داشت که ری با وجود تولید سالانه 1000میلیارد تومان عوارض، هیچ سهمی از این عوارض دریافت نمیکند.
به گزارش ایسنا، هدایتالله جمالیپور گفت: شهرستان ری با توجه به استقرار پنج زندان و آسیبهای اجتماعی مانند متکدیان، قاچاق و اعتیاد، شهرستانی امنیتی محسوب میشود؛ لذا نمیتواند با یک سرکلانتری اداره شود. در امر حمل و نقل نیز به لحاظ نیروی راهور مشکلات بسیاری داریم و این موضوع بارها در ارسال نامههایی به نیروی انتظامی اعلام شده و امیدواریم سردار اشتری فرماندهی انتظامی کشور توجه و عنایت ویژهیی به این مشکل که خواست مردم شهر ری نیز هست داشته باشند.
وی تاکید کرد: مشکلات امنیتی در سطح شهرستان ری به حدی است که معاون امنیتی وزارت کشور هم بر این موضوع و تشکیل فرماندهی انتظامی برای شهر ری تاکید کردهاند. وظیفه ما طرح موضوع، تذکر و پیگیری بوده است که این کار را انجام دادهایم.
ساخت و ساز غیرمجاز، مشکل درجه یک
جمالی پور در ادامه درباره روند مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح این شهرستان گفت: استان تهران به دلیل موقعیت استراتژیک و قرار گرفتن مراکز سیاسی و مراکز اقتصادی به عنوان پایتخت سیاسی و پایتخت اقتصادی کشور محسوب میشود. این ظرفیت باعث شده تهران و شهرستانهای پیرامون همیشه محل توجه مردم برای زندگی و سرمایهگذاری باشد. این رویه و این نگاه ویژه، موقعیت سرزمینی و منابع ملی تهران را تهدید میکند. بر همین اساس شرایط محیطی، منابع آبی و کشاورزی همیشه در معرض معضلات مختلفی هستند.
فرماندار ری با تاکید بر اینکه تمامی ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربریها قبل از سال 92 انجام شده است، گفت: از سال 92 به بعد هیچ تعرض سازمان یافتهیی به اراضی ملی نداشتهایم و این قول را به مردم و دولت میدهیم که با جدیت با هرگونه تعرض به منابع ملی و سرمایه ملی برخورد خواهیم کرد. در حال حاضر نیز شهرستان ری در مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز در رتبه نخست استان تهران قرار گرفته است.
جمالیپور درباره روند پیشرفت پروژههای مسکن مهر در این شهرستان نیز گفت: از روزی که مسوولیت فرمانداری ری را بر عهده گرفتم دغدغه اصلی من مسکن مهر و شهرستان ری بود که مردم نسبت به نحوه ساختوساز آن معترض بودند. پروژههای نیمه تمامی که فرآیند بدی در احداث آنها برقرار شده بود. امروز با هماهنگی و تدبیر انجام شده و همه مشکلات مسکن مهر شهرستان حل شده است. پیمانکاران قبلی از فرآیند سه جانبه عزل شدند و قراردادهای دوجانبه با جدیت و نظارت فرمانداری ری بسته شد. در حال حاضر 4300واحد مسکن مهر در شهرستان ری وجود دارد که 2300واحد در حسنآباد تحویل داده شده، 346واحد در گل حصار تا پیش از دهه فجر تحویل داده خواهد شد و 612واحد نیز در کهریزک تا اواخر شهریور ماه سال جاری تحویل متقاضیان خواهد شد.
ری و بحران محیط زیستی
وی در تشریح برخی معضلات محیط زیستی شهرستان از جمله آبیاری مزارع با فاضلاب، گفت: شهرستان ری مظلوم واقع شده و ظلم جدی که امروز به ری روا داده شده معضلات زیست محیطی است که تهران برای ری ایجاد کرده است. عوارض آلایندهها و موضوعات زیست محیطی از مردم تهران دریافت میشود اما در هنگام تخصیص این عوارض هیچ سهمی به مردم ری تعلق نمیگیرد.
وی ادامه داد: در زمانهایی که صحبت کیفیت هوای تهران میشود ری به عنوان آلودهترین نقطه اعلام میشود.
درحقیقت منطقه 20 به عنوان قلب شهر ری از عوارض خودروهایی که این آلایندهها را ایجاد میکنند، هیچ سهمی را دریافت نمیکند. فرماندار ری با اشاره به معضلاتی که شهر تهران برای ری ایجا کرده است، افزود: 8500تن زباله شهروندان تهرانی روزانه در کهریزک و ری دفن میشود و شیرابه تولیدی این زبالهها به زمینهای مردم کهریزک نفوذ میکند و کشاورزی این منطقه را نابود میکند. مردگان تهران در ری دفن میشوند ولی پول آن را شهرداری تهران دریافت میکند. این عوارض در حسابهای شهرداری هزینه میشود و به شهرستان ری هیچ سهمی تعلق نمیگیرد. وی تاکید کرد: از شورای شهر تهران انتظار داشتیم به جای اجرای شو و حرفهای غیرمعقول و شعارهای غیرمنطقی وارد فرآیندها بررسی شوند و حق مردمی که به اعضای این شورا رای دادند را تعیین و به درستی تخصیص دهند.
1000میلیارد تومان، تولید عوارض ری
وی ادامه داد: متاسفانه دروغ بزرگی تحت عنوان اینکه ری درآمدی ندارد، گفته شده و تصور میشود اگر شهرداری تهران حمایت نکند ری به زمین میخورد. این در حالی است که ری بالای هزار میلیارد تومان عوارض تولید میکند که تمامی آنها به شهرداری تهران داده میشود. معتقدیم باید سطح سرمایهگذاری و کمک شهرداری تهران به مردم ری بیش از این باشد و در طرحهای آب و فاضلاب و احداث تصفیهخانهها که تولیدکننده پسابها، مردم تهران هستند مشارکت بیشتری داشته باشند. متاسفانه امروز فقط تولید و هدایت مشکلات به سمت ری مشاهده میشود.
فرماندار ری گفت: ما امروز در احاطه معضلات تهران قرار گرفتهایم و هرچه توان برای حل معضلات زیستمحیطی ری بگذاریم قطعا مشکلات ادامه خواهند داشت. بر این اساس باید سازمان محیطزیست و تشکلهای مردمی کمک کنند تا این مشکلات مرتفع شود. انتظار داریم شورای شهر تهران به جای شعار و ضایع کردن حقوق مردم ری، وارد صحنه شوند و سهم مردم ری را به آنها پرداخت کنند.