خیز بخش‌های گردشگری و صنایع دستی ایران برای تسخیر بازار اروپا

۱۳۹۵/۱۲/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۶۲۶۹۴

گروه اقتصاداجتماعی

معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان میراث‌فرهنگی که برای شرکت در «هفتمین نشست وزیران گردشگری جاده ابریشم» به آلمان سفر کرده بود، روزهای پرکاری را گذراند. دیدارهای مختلف با نمایندگان نهادهای گوناگون چون معاون پارلمان آلمان و اعضای انجمن دوستی ایران و آلمان از جمله برنامه‌های او در روزهای سفرش بود که فصل مشترک همه آنها، تاکید بر لزوم گسترش همکاری‌های دو کشور در زمینه آموزش‌های فرهنگی و گردشگری به شمار می‌رفت. به گزارش «تعادل» و به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، زهرا احمدی‌پور معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، در سفرش به برلین، روز پنج‌شنبه 19 بهمن در «هفتمین نشست وزیران گردشگری جاده ابریشم» که با حضور طالب الرفاعی دبیرکل سازمان جهانی گردشگری ملل‌متحد، وزیران گردشگری کشورهای مختلف و مرتضی رحمانی‌موحد معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی برگزار شد، شرکت کرد. طالب الرفاعی در این نشست خطاب به جمع گفت: «امروز جا دارد کسی را معرفی کنم که برای نخستین بار در این نشست‌ها شرکت می‌کند. خیرمقدم می‌گویم به زهرا احمدی‌پور، معاون رییس‌جمهوری ایران و رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری که متولی صنعت گردشگری در ایران است. او یگانه معاون رییس‌جمهوری حاضر در این جمع است و حضورش باعث افتخار ماست، آن هم در روزی که روز زن در جهان نامگذاری شده است.» زهرا احمدی‌پور در این دیدار گفت: «ایران سرزمین تاریخ و تمدن و تنوع است و به‌واسطه همین‌ها جذابیت‌های خاصی برای گردشگری دارد و می‌تواند یکی از بهترین مقاصد گردشگری در دنیا باشد. ظرفیت گردشگری ایران در تک‌تک شهرها و روستاها منحصربه‌فرد است. سبک زندگی تک‌تک روستاهای ایران نیز با هم متفاوت است. اگر گردشگری وارد ایران می‌شود، نمی‌تواند با بازدید از یک یا چند روستا کاملا با سبک زندگی روستایی ایران آشنا شود و حتما باید این تنوع را در استان‌های مختلف ببیند تا با سبک زندگی روستایی آشنا شود.» رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشورمان با اشاره به اینکه تنوع غذایی بسیار زیادی در ایران وجود دارد گفت: «هر گردشگری که وارد ایران می‌شود، مجذوب این تنوع غذایی می‌شود و بخش خوب خاطرات سفرش به همین تنوع خوب غذایی برمی‌گردد. توپوگرافی و اقلیم ایران هم بسیار متنوع است و شما در کمتر از دو ساعت می‌توانید از دل کویر به دریا برسید و همین یکی از جاذبه‌ها و امکانات گردشگری بسیار بی‌نظیری است که در ایران داریم.»

او ادامه داد: «ایران همچنین صنایع‌دستی متنوعی دارد و تک‌تک استان‌های ایران صنایع‌دستی منحصربه‌فرد خودشان را دارند. حدود ۳۵۰ نوع صنایع‌دستی در ایران در همه‌نوع و با پراکندگی خوب تولید می‌شود. همچنین هر استان نمادی دارد که این نمادها به عنوان نمادهای ملی و جهانی برای فرهنگ ایران است. براساس سابقه تاریخی کهن، در تمام روستاها و شهرها جاذبه‌های تاریخی منحصربه‌فرد داریم. تمام این ظرفیت‌ها کنار هم می‌تواند ایران را به موزه‌یی از ظرفیت‌های خاص برای گردشگری تبدیل کند.»


جاذبه اقامتگاه‌های بوم‌گردی

معاون رییس‌جمهوری در ادامه سخنانش درباره اقامتگاه‌ها در ایران گفت: «بسیاری از گردشگران بین‌المللی به ایران سفر می‌کنند به‌دنبال این نیستند که وارد هتل ۴ستاره یا ۵ستاره شوند بلکه تمایل دارند با اقامت در روستاها با زندگی بومی و سنتی ایران آشنا شوند. همسو با همین نکته، سیاست ما در ایران به‌سمت تقویت و ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی پیش می‌رود تا بتوانیم تجربه جدیدی برای گردشگران فراهم کنیم که در آن اصالت‌های فرهنگی ایران در قالب اقامتگاه‌های بوم‌گردی ارائه شود.» او با اشاره به اینکه ظرف یک ماه گذشته حدود ۴۰۰ نفر از راهنمایان گردشگری از ۵۰ کشور برای شرکت در اجلاس راهنمایان گردشگری وارد ایران شدند، گفت: «این راهنمایان گردشگری خاطرات خود را از سفر به ایران در شبکه‌های اجتماعی نشر دادند و بلافاصله بعد از آن انگیزه گردشگران بین‌المللی، به‌ویژه جوانان اروپایی، برای سفر به ایران افزایش یافت. برای مثال تقاضای گردشگران ایتالیایی برای سفر به ایران در 6ماه اول سال آینده ۱۲۶درصد افزایش داشته است.»


فرصتی برای گفت‌وگوی تمدن‌ها

علی ماجدی، سفیر ایران در آلمان نیز در این دیدار گفت: «با گسترش همکاری‌ها و تعریف پروژه‌های مشترک می‌توانیم روابط بین ایران و آلمان را بیشتر کنیم. هانتینگتون بحث برخورد تمدن‌ها را مطرح کرد اما رییس‌جمهوری ایران در زمان دولت اصلاحات بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها را پیش کشید. حال اگر عده‌یی بخواهند فرهنگ کشورشان را به سایر کشورها تحمیل کنند، این کار می‌تواند مشکل‌ساز شود، ولی اگر بخواهند در قالب گفت‌وگوی تمدن‌ها با هم تعامل داشته باشند، می‌توانند بسیار موفق عمل کنند.»

او افزود: «با بردباری و رواداری در برابر سایر فرهنگ‌ها می‌توان شاهد دنیای بهتری بود.»


آینده روشن است

سرنی رایلف موتزنی، رییس گروه دوستی پارلمانی آلمان و ایران نیز در این دیدار ضمن خیرمقدم‌گویی به معاون رییس‌جمهوری کشورمان گفت: «بسیار خوشحالم که برنامه گروه دوستی ایران و آلمان تاکنون به‌خوبی پیش رفته است. ما با سفارت ایران به‌ویژه با سفیر ایران همکاری‌های زیادی داشته‌ایم. روابط دو کشور درحال پیشرفت است و آینده خوبی در راستای گسترش همکاری‌ها و روابط مشترک در انتظار این دو کشور است.» او افزود: «البته حوزه گردشگری نیز تاثیر بسیار زیادی در گسترش این روابط دارد. به عنوان مثال تعدادی از همکارانم در ماه‌های اخیر به ایران سفر کردند و بسیار مجذوب فرهنگ و جاذبه‌های این کشور شدند.» رایلف موتزنی ادامه داد: «بسیار خوشحالم که دو کشور همچنین در نشست وزیران گردشگری جاده ابریشم، علاوه‌بر توجه به مسائل اقتصادی، به روابط فرهنگی دو کشور نیز بسیار توجه نشان دادند.»


امنیت بی‌نظیر در ایران

برند اربل سفیر سابق آلمان در ایران هم که در این دیدار شرکت داشت در سخنان خود گفت: «سال‌هایی که من با همسرم در ایران زندگی می‌کردم از زیباترین سال‌های زندگی ما بود. ما تقریبا به همه استان‌های ایران با خودرو شخصی مسافرت کردیم. کمترین کشوری در دنیا وجود دارد که چنین تنوعی داشته باشد.» او افزود: «همه گردشگران بین‌المللی باید بدانند که در ایران امنیت کامل وجود دارد. مردم ایران نه‌تنها مهمان‌نوازند، بسیار هم به گردشگران کمک می‌کنند. برای مثال، وقتی من از کسی آدرس می‌پرسیدم با چنان دقتی راهنمایی‌ام می‌کرد که هیچ جای دنیا شاهد آن نبوده‌ام. من شاهد بودم که گردشگرانی که حتی به‌تنهایی به ایران سفر می‌کردند در امنیت کامل و بدون هیچ مشکلی سفر خود را به ‌اتمام می‌رساندند.» سفیر سابق آلمان در ایران با اشاره به صحبت‌های احمدی‌پور درباره تنوع اقلیم، صنایع‌دستی، بناهای تاریخ و... در ایران ادامه داد: «همان‌طور که شما گفتید، هر روستا منطق و جاذبه بصری منحصربه‌فرد خود را دارد و این چیزی بود که من با زندگی در ایران درک کردم. اقشار مختلف گردشگر می‌توانند، با توجه به این ظرفیت‌های متنوع، ایران را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کنند.» اربل گفت: «هر گردشگر بین‌المللی که به ایران سفر می‌کند، وقتی به کشورش برمی‌گردد، تصویری از ایران با خود به کشور می‌برد که کاملا متفاوت از تصوری است که پیش از سفرش از ایران داشته است. این تصویر به دیگران هم کمک می‌کند تا تصورشان را از ایران اصلاح کنند.»

مشاهده صفحات روزنامه