کوتاه از دنیای انرژی
امضای نقشه راه روسی-ایرانی در انرژی
شانا| نقشه راه همکاری ایران و روسیه روز جمعه (12 خردادماه) در سنپطرزبورگ به امضای امیرحسین زمانینیا، معاون وزیر نفت در امور بینالملل و کریل مولوتسوف معاون وزیر انرژی روسیه به عنوان روسای ایرانی و روسی کارگروه انرژی رسید. نقشه راه همکاری ایران و روسیه براساس سطح عالی همکاری میان دو کشور و با تاکید بر فعالیت ثمربخش گروه کاری ایران و روسیه در زمینه انرژی تنظیم شده است. تعامل فعالانه شرکتهای ایرانی و روسی برای توسعه و گسترش همکاری تجاری برای چشمانداز میانمدت نیز در این سند گنجانده شده است. مدیران ارشد وزارت نفت، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی نفت ایران، وزارت نیرو، شرکتهای توانیر و تولید نیروی برق حرارتی در کنار شرکتهای بزرگ روسی در گروه کاری انرژی ایران و روسیه به صورت فعال حضور داشتند و راههای همکاری با یکدیگر را بررسی کردند. دومین نشست گروه کاری ایران و روسیه در بخش نفت، گاز، پتروشیمی، برق و آب 11 و 12 خردادماه همزمان با برگزاری همایش اقتصادی بینالمللی سنپطرزبورگ 2017 برگزار شد. همایش اقتصادی بینالمللی سنپطرزبورگ 2017، که بهصورت سالانه برگزار میشود، یکی از بزرگترین همایشهای اقتصادی جهان است
که به مسائل اقتصادی و کسب و کار میپردازد. این همایش در طول یک دهه گذشته به یک صحنه بینالمللی پیشرو برای بحث درباره مسائل مهم اقتصادی که روسیه و اقتصاد جهانی با آن مواجه است، تبدیل شده و توانسته بیش از 10هزار شرکتکننده بینالمللی و روسی، از جمله قدرتهای اقتصادی جهان و دانشگاهها، رسانهها و جوامع مدنی را جذب کند. همایش بینالمللی اقتصادی سنپطرزبورگ برای نخستینبار در سال 1997 میلادی برگزار شد و از سال 2006 همه ساله تحت نظارت ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری فدراسیون روسیه که امسال در این مراسم شرکت کرد، برگزار میشود. پویایی اقتصاد جهانی، موضوعهای مورد بحث اقتصادی روسیه، تمرکز بر عامل نیروی انسانی و موانع ظهور فناوری محور میزگردها و نشستهای تخصصی این همایش بوده است. زمانی نیا که برای حضور در دومین کارگروه انرژی ایران و روسیه در سن پطرزبورگ حضور داشت به دعوت روسها، در میزگرد تخصصی انرژی «همایش بینالمللی اقتصادی سنپطرزبورگ 2017» حضور یافت و افزون بر مذاکره با شرکتهای مطرح روسی، فرصتها و مزیتهای کاری و سرمایهگذاری در شرایط کنونی ایران را تبیین کرد.
شاخ و شانه رسنفت برای شیل
ایسنا| مدیرعامل رسنفت در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز اظهار کرد: این غول نفتی در صورت پایان ناگهانی توافق کاهش تولید میان تولیدکنندگان بزرگ، آماده افزایش تولید است. ایگور سچین به فایننشال تایمز گفت: این شرکت به دقت تولید تولیدکنندگان شیل امریکا را دنبال میکند و اگر اوپک بهطور ناگهانی از توافق کاهش تولید خارج شود، این شرکت نیز آماده خواهد بود تولیدش را افزایش دهد. وی اظهار کرد: اگر مشکلی پیش بیاید ما اجازه نخواهیم داد تولیدکنندگان شیل امریکا جای ما را در بازارها بگیرند. سچین این توافق و تاثیر آن بر بازار نفت را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این کاری است که ما انجام میدادیم ما ریسکها را مدیریت میکنیم. ما باید هر روندی را درنظر داشته باشیم و از این نظر آماده باشیم. وی هفته گذشته اظهار کرده بود که تولیدکنندگان نفت اوپک با کاهش تولید ممکن است بیهوده تلاش کنند، زیرا افزایش تولید امریکا موجی از عرضه جدید را به همراه آورده و ممکن است حداکثر 1.5میلیون بشکه در روز به تولید نفت جهان در سال آینده بیفزاید. اوپک که در حدود یکسوم تولید جهانی نفت سهیم است، به همراه ۱۱ تولیدکننده دیگر شامل روسیه موافقت کردهاند کاهش تولید به میزان ۱.۸میلیون بشکه در روز را تا پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ تمدید کند. براساس گزارش رویترز، مدیرعامل رزنفت کارآمدی کاهش تولید را زیر سوال برده و اظهار کرد: تولیدکنندگان نفت سهم بازار نفتشان را به شرکتهای امریکایی که در این توافق حضور ندارند، میبازند.