کمیسیون مشترک برجام تیرماه برگزار می‌شود

۱۳۹۶/۰۳/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۰۹۸۵

گروه ایران|

بعد از افزایش لفاظی‌های مقامات امریکایی علیه کشورمان و در شرایطی که مجلس سنای امریکا تلاش می‌کند تا فضای روانی تحریم‌ها را زنده نگه دارد، رییس ستاد پیگیری اجرای برجام، از برگزاری کمیسیون مشترک برجام در تیرماه خبر می‌دهد و با بیان اینکه نفس مصوبه اخیر سنای امریکا مخالف اصل حسن‌نیت و اجرای موفقیت‌آمیز برجام است، می‌گوید: ما همه موارد را به هیات نظارت بر اجرای برجام گزارش می‌دهیم. کمیسیون مشترک برجام در واقع نهادی است که کشورهای 1+5 و ایران از طریق آن می‌توانند محتوای تایید شده در سند حقوقی برجام را پیگیری کنند. کمیسیونی که قرار است شکایت‌های ایران درباره تحرکات دولت، کنگره و سنای امریکا را مورد بررسی قرار دهد. کمیسیونی که ظریف و همکارانش در زمان مذاکرات هسته‌یی در بطن سند حقوقی لحاظ کردند تا از اقدامات غیرسازنده احتمالی امریکا برای نقض برجام جلوگیری شود.

 مصوبه کنگره نقض برجام است

عباس عراقچی درباره طرح تصویب تحریم سنا علیه ایران و اینکه چنین حرکتی از سوی امریکایی‌ها نقض برجام است یا خیر، این مطلب را بیان کرد و افزود: اگر مصوبه کنگره نهایی شود از نظر ما در همین راستا ارزیابی خواهد شد.

وی اضافه کرد: براساس بندهای 26 و 29 برجام، امریکایی‌ها متعهدند که برجام را با حسن‌نیت و در فضای سازنده اجرا کنند و از هر اقدامی که اجرای موفقیت‌آمیز برجام را تحت‌الشعاع قرار دهد، خودداری کنند. معاون وزیر امور خارجه ادامه داد: به اعتقاد ما حرکت‌هایی که در طول یک سال‌ونیم گذشته چه توسط دولت قبلی امریکا و چه توسط دولت جدید آن صورت می‌گیرد، در موارد بسیاری برخلاف تعهدات امریکا در این سه اصل است. عراقچی اظهار کرد: اصلاحات متعددی تاکنون صورت گرفته و تلاش می‌کنند که موارد نقض برجام را از درون این قانون خارج کنند. معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: به اعتقاد ما نفس تصویب چنین قانونی می‌تواند برخلاف «اصل حسن‌نیت» و «اصل اجرای موفقیت‌آمیز» برجام باشد.

 گزارش ایران به کمیسیون

عراقچی با تصریح اینکه تمام تحرکات از سوی ستاد اجرای برجام وزارت امور خارجه در حال رصد شدن است، بیان کرد: ما همه موارد را به هیات نظارت بر اجرای برجام گزارش می‌دهیم و تصمیم مقتضی توسط این هیات اتخاذ خواهد شد. او درباره ادعاهای مقام‌های امریکایی مبنی بر حمایت ایران از تروریسم و تصویب چنین طرحی علیه ایران، اظهار کرد: این مساله اظهر من الشمس است که تصویب چنین طرحی در این فضا بسیار شرم‌آور است و نشان‌دهنده سردرگمی و سیاست‌های بسیار غلط و ناشی از برداشت‌های نادرست نسبت به مسائل منطقه است.

معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: همه دنیا می‌دانند که منشا تروریست و پرورش گروه‌های تروریستی در منطقه ما کجاست و همه می‌دانند جمهوری اسلامی ایران چگونه با تروریسم مبارزه کرده و چه قربانیانی را تقدیم این مسیر کرده و چگونه در خاک خودش هدف حملات تروریستی وحشیانه قرار می‌گیرد. عراقچی با بیان اینکه موضع کنگره امریکا در محکومیت ایران به حمایت از تروریسم، موضعی خنده‌دار، زننده و شرم‌آور است، خاطرنشان کرد: مواضعی که از سوی برخی مقام‌های امریکایی اتخاذ می‌شود به همین ترتیب است. ما فکر می‌کنیم دنیا در این باره قضاوت درستی را کرده و خواهد کرد. وی ادامه داد: می‌بینیم تقریبا تمام کشورهای دنیا، اعم از کشورهای اروپایی و آسیایی فاجعه تروریستی تهران را محکوم و با ملت ایران ابراز همدردی کردند و بعضی در کشورهای مختلف با علایم و شیوه‌های گوناگون به این هواداری از مردم ایران و محکومیت این اقدام، واکنش نشان دادند.

 ایران به مبارزه علیه تروریسم ادامه می‌دهد

عراقچی گفت: فکر می‌کنم دنیا این مساله را درک کرده و عکس‌العمل‌هایی که ما از رهبران دنیا و مردم کشورهای مختلف دیدیم، نشان‌دهنده این است که کاملا درک می‌کنند چه کسی قربانی تروریسم و چه کسانی حامی تروریسم هستند. وی اظهار کرد: ما در منطقه به مبارزه مقتدرانه خودمان علیه تروریسم ادامه می‌دهیم و این‌گونه حرکت‌های موردی و به قول مقام معظم رهبری ترقه‌بازی که صورت گرفته آن‌قدر سخیف است که به هیچ‌وجه نمی‌تواند در اراده مردم شریف ایران خللی وارد کند. برای مقابله و جنگیدن با تروریسم به سیاست‌های خودمان ادامه خواهیم داد. عراقچی درباره کمیسیون مشترک برجام نیز بیان کرد: کمیسیون برجام بر روال خود هر سه ماه یک‌بار برگزار خواهد شد. فکر می‌کنم در تیرماه ما موعد سه ماهه آن را داریم که روز آن هنوز مشخص نیست و در حال رایزنی هستیم. به گزارش ایرنا، کمیته روابط خارجی سنای امریکا طرح جامع تحریم‌های ایران را که به «قانون مقابله با فعالیت‌های برهم زننده ثبات ایران 2017» موسوم است، تصویب کرد. در طرح موسوم به S_722، اعمال تحریم‌هایی علیه ایران به سبب برنامه موشکی بالستیک این کشور، ادعای حمایت از فعالیت‌های تروریستی بین‌المللی و همچنین ادعای نقض حقوق بشر و موارد دیگر مدنظر قرار گرفته است.