اخبار

۱۳۹۶/۰۳/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۱۱۵۰

 ایجاد ٩٤٠ شغل در سمنان با تسهیلات بانک صنعت

 با استفاده از تسهیلات بانک صنعت و معدن از سال ١٣٩٢ تاکنون ١٠طرح صنعتی در استان سمنان به بهره‌برداری رسیده و در نتیجه ٩٤٠شغل جدید ایجاد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بانک صنعت و معدن، این بانک مبلغ ٣٣میلیون یورو تسهیلات ارزی و ٦٠ میلیارد تومان تسهیلات ریالی برای طرح‌های یاد شده شامل شرکت‌های باورس، تعاونی معدنی سنگینه، پاکتاب مروارید، تجارت جاوید پارسیان، کومش فرم صنعت، دیبا انرژی سینا، پارس سیمین پوشش، شایان سنگ سمند، صنایع لاستیکی پارمیدا و داروسازی ثنامد پرداخته است.

گفتنی است، صنایع کوچک و متوسط استان سمنان از ابتدای اجرای طرح رونق تولید بیش از ١١٣میلیارد تومان تسهیلات در قالب این طرح از بانک صنعت و معدن دریافت کرده‌اند.

 ماجرای تجمع مقابل بانک خصوصی

به دنبال انتشار شایعاتی درباره ورشکستگی بانک‌ها به تازگی تصاویری منتشر شده که از تجمع سپرده‌گذاران بانک پارسیان و احتمال ورشکستگی آن خبر داده درحالی که این تصاویر متعلق به زمان دیگری است.

به گزارش مهر، در هفته‌های مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری بود که فضای شبکه بانکی درگیر اظهارات برخی از مسوولان خارج از این حوزه همچنین شایعاتی در رابطه با ورشکسته بودن بانک‌ها شد، موضوعی که گرچه بارها از سوی مقامات بانک مرکزی مورد توضیح قرار گرفت اما همچنان جوی ناآرام را بر سپرده‌گذاران نظام بانکی حاکم کرده است.

این درحالی است که در مدت اخیر در کنار ناآرامی‌ها و تجمعات ناشی از مشکلات پیش آمده برای موسسه اعتباری کاسپین شاهد بودیم، سپرده‌گذاران برخی از موسسات مجاز نیز تحت تاثیر شایعات موجود در فضای مجازی درباره‌ شرایط فعلی بانک‌ها و موسسات اعتباری تحرکاتی داشته‌اند که البته با واکنش مسوولان این موسسات و ایجاد اطمینان به سپرده‌گذاران همراه بود. از روزهای گذشته نیز در شبکه‌های مجازی تصاویر و ویدئوهایی منتشر می‌شود که نشان می‌دهد، تجمعی مقابل شعب پارسیان شکل گرفته و مردم برای دریافت سپرده‌های خود تلاش می‌کنند.

درحالی این تصاویر عجیب به نظر می‌رسد که پیگیری موضوع از کوروش پرویزیان، مدیرعامل بانک پارسیان و رییس بانک‌های خصوصی با این توضیحات همراه بود که تصاویر منتشره مربوط به زمان حال نیست و به دوره زمانی که بانک پارسیان عاملیت رسیدگی به تعهدات تعاونی اعتباری منحله ثامن‌الحجج را بر عهده داشت، بر می‌گردد که اکنون با سوء‌استفاده توسط عده‌یی از اشخاص نا آگاه با قصد و غرض تهیه و منتشر می‌شود.

پرویزیان البته نسبت به شرایط فعلی بانک پارسیان به سپرده‌گذاران آن اطمینان داد و گفت که این بانک در فضای آرام به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

باید یادآور شد که به دنبال جریان انحلال تعاونی اعتبار ثامن‌الحجج که در دو سال گذشته اتفاق افتاد، بانک پارسیان به عنوان کانال ارتباطی بانک مرکزی از بهمن‌ ماه سال ۱۳۹۴ مسوولیت رسیدگی به تعهدات سپرده‌‌گذاران این تعاونی را برعهده گرفت و براساس فرآیندی مرحله‌یی به حساب‌های آنها از طریق خط اعتباری حدود ۲۵۰۰میلیاردی بانک مرکزی رسیدگی کرد اما در آن زمان با توجه به اینکه سپرده‌گذاران ثامن‌الحجج باید برای تعیین تکلیف امور خود به شعب بانک پارسیان مراجعه می‌کردند گاهی تجمعاتی در مقابل این بانک داشته و موجب اختلال در امور مشتریان پارسیان می‌شدند. ماجرای انتشار شایعات درباره‌ ورشکستگی و وضعیت نابسامان بانک‌ها در شرایطی مدتی است ادامه‌دار شده که چندی پیش ولی‌الله سیف، رییس کل بانک مرکزی به این موضوع واکنش نشان داده و با رد شایعات، اعلام کرده که این بانک درحال ساماندهی فعالیت موسسات غیرمجاز بوده و در این جریان هیچ مشکلی برای بانک‌ها و موسسات مجاز وجود ندارد.  

 سود وام کسبه پلاسکو ۱۸درصد است

طبق توافق اولیه قرار بود تا پرداخت تسهیلات به کسبه ساختمان پلاسکو با کمک دولت و پرداخت بخشی از سود آن در قالب یارانه همراه باشد اما با وجود گذشت چند ماه از این حادثه همچنین آغاز پرداخت تسهیلات تاکنون یارانه‌یی به کسبه پلاسکو اختصاص پیدا نکرده است؛ موضوعی که بانکی‌ها تاکید دارند باید اتاق اصناف آن را از سازمان برنامه و بودجه پیگیر باشد.

به گزارش ایسنا، پرداخت تسهیلات تا سقف ۳۰۰میلیون تومان ازجمله حمایت‌های شبکه بانکی بود که در همان روزهای ابتدایی فروریختن ساختمان پلاسکو و با حضور رییس کل بانک مرکزی در محل آن اعلام شد. قرار بر این بود با مصوبه‌ ستادی که برای پیگیری مسائل پلاسکو تشکیل شده بود طی فرآیندی بعد از معرفی و تایید کسبه فعال پلاسکو با ارزیابی کارشناسی‌ای که انجام می‌شود برای آنها تسهیلاتی تا سقف ۳۰۰میلیون تومان در نظر بگیرند. بانک‌ها دوره بازپرداخت آن را ۳۶ماهه و سود معمول شبکه بانکی یعنی ۱۸درصد تعیین کردند.

بنابراین توافق شد تا دولت بخشی از سود پرداختی ۱۸درصد که حدود نیمی از آن را در بر می‌گرفت به عنوان یارانه در اختیار بانک‌ها قرار دهد. در این شرایط ۹درصد سود را کسبه و ۹درصد الباقی سود نیز از طریق سازمان برنامه و بودجه تامین می‌شود.

همچنین استمهال بدهی کسبه پلاسکو در دستور کار قرار گرفت به گونه‌یی که آنها که در زمان ریزش ساختمان به شبکه بانکی بدهکار بودند از این وضعیت برخوردار می‌شدند که بتوانند بدهی خود را استمهال کرده و اگر دولت یارانه‌ بابت آن پرداخت کند این بدهی نیز با سود کمتری بازپرداخت شود اما با وجود جلسات متعددی که در رابطه با پیشبرد تسهیلات کسبه پلاسکو برگزار شد تاکنون مبلغی بابت یارانه سود پرداخت نشده است.