ورود دیوان محاسبات به پرونده پیامکی اپراتورها

۱۳۹۶/۰۴/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۱۸۶۷
ورود دیوان محاسبات به پرونده پیامکی اپراتورها

گروه دانش و فن|

معاون وزیر ارتباطات از ورود دیوان محاسبات به اضافه دریافت قیمت پیامک خبرداد و گفت: تا زمانیکه تصمیم درباره نرخ پیامک گرفته نشود، ردیف درآمدی ۴۰۰میلیاردی دولت، به قوت خود باقی است.

هفته گذشته سازمان حمایت از امور مصرف‌کنندگان از لغو موضوع اضافه دریافت مبلغ یک تومان به ازای ارسال هر پیامک خبر داد و اعلام کرد که از اول خردادماه نرخ پیامک باید مانند قبل از سال ۹۴ محاسبه شود.

از سال ۹۴ تاکنون به دلیل مطابق با ابلاغیه قانون بودجه، اپراتورهای موبایل مکلف شده بودند مبلغ یک تومان، قیمت پیامک موبایل را افزایش دهند و درآمد آن را که حدود ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود، به خزانه داری کل کشور واریز کنند تا این درآمد برای مصارف جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، کمیته امداد امام‌خمینی(ره)، سازمان بهزیستی کشور، بیمه تامین اجتماعی بسیجیان معسر، سازمان بیمه سلامت ایران، دانشگاه پیام‌نور، سازمان پزشکی قانونی و سازمان انتقال خون ایران هزینه شود.

از اواسط خردادماه امسال، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان از پیگیری لغو این موضوع به دلیل نبود این الزام در قانون بودجه سال ۹۶ خبر داد و تاکید کرد که با تایید سازمان بازرسی کل کشور و ابلاغیه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نرخ پیامک باید به مانند قبل از سال ۹۴ بازگردد و اپراتورها باید از اول خردادماه نرخ پیامک را مانند

۲ سال قبل‌تر محاسبه کنند.

این سازمان حتی از پیگیری مبالغ اضافه دریافت از مشترکان نیز خبر داد. از سوی دیگر اپراتورها اعلام کردند که با وجود آنکه این مبلغ پرداختی در سال جدید باید طبق سال 94 به صورت مصوبه در مجلس به تایید می‌رسید و نباید عطف به ما سبق شود ولی از آنجا که رگولاتوری آن را به اپراتورها ابلاغ کرده بود اپراتورها باید این مبلغ را پرداخت می‌کردند، در نتیجه در این بین اپراتورها تخلفی انجام نداده‌اند بلکه این رگولاتوری بوده است که بی‌خبر از همه جا خواستار اجرایی شدن مصوبه‌یی شده است که طبق قانون باید هرسال در مجلس مطرح و با تایید نمایندگان مجلس مصوب شود.

در این خصوص برات قنبری معاون برنامه‌ریزی وزیر ارتباطات در گفت‌وگو با مهر، درخصوص نحوه محاسبه نرخ پیامک در سال جدید و شفاف‌سازی این مساله اظهار داشت: از سال ۹۴ به دلیل ابلاغیه قانون بودجه، قیمت پیامک یک تومان گران شد تا درآمد حاصل از آنکه رقمی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شد، برای مصارف عمومی به دولت واگذار شود.

وی با بیان اینکه تاکنون نیز طبق قانون و تاکید دیوان محاسبات کشور، این پول دریافت شده است، ادامه داد: هم‌اکنون نیز دیوان محاسبات کشور، موافقتی برای لغو اضافه دریافت مبلغ یک تومان قیمت پیامک نداشته است که ما موظف به بازگرداندن این رقم به مشترکان باشیم.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه تصمیم برای لغو این قانون از سوی سازمان بازرسی کل کشور و سازمان تعزیرات گرفته شده است، گفت: اما ما درحال هماهنگی با دیوان محاسبات کشور هستیم که تکلیف این ردیف درآمدی دولت را مشخص کند.

قنبری توضیح داد: بر سر این مساله ۲ اختلاف نظر وجود دارد. به نحوی که برخی می‌گویند این موضوع باید هم تبصره بودجه داشته باشد و هم ردیف بودجه، اما برخی تعبیرها نیز به این است که وقتی موضوع ردیف بودجه دارد، لازم‌الاجرا خواهد بود. حال باید مسوولان مربوطه از این دو تعبیر و تفسیر، یک تصمیم واحد بگیرند. در صورتی که به این جمع‌بندی رسیدند که این قانون لغو شود و اضافه دریافت عودت داده شود، ما نیز آن را اجرا می‌کنیم.

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه موضوع اضافه دریافت قیمت پیامک، در سال ۹۴ در قانون بودجه هم‌ردیف و هم تبصره داشت، افزود: اما در سال ۹۵ و ۹۶ این موضوع ردیف بودجه داشته اما تبصره نداشته است، با وجود این دیوان محاسبات این درآمد را از ما پیگیری می‌کرد و ما نیز به تبع آن، پیگیری وصول داشتیم.

وی با تاکید براینکه این موضوع را از طریق دیوان محاسبات و مجلس استعلام و پیگیری می‌کنیم، گفت: درصورتی که دیوان محاسبات از ما بخواهد که این مبلغ را دریافت نکنیم ما نیز این مبلغ را به مشترکان بازمی گردانیم.

قنبری در مورد تاریخ اول خردادماه که از سوی رگولاتوری و سازمان حمایت از مصرف‌کننده برای تغییر نرخ پیامک اعلام شده بود، افزود: نه این موضوع درست نیست و اپراتورها فعلا نمی‌توانند این را اجرایی کنند. وی خاطرنشان کرد: اگرچه رگولاتوری مجاز به ابلاغ موضوعات مربوط به نرخ‌ها به اپراتورهای ارتباطی است، اما بحث قانون نیز باید پیگیری شود. تصمیمات سازمان‌های بازرسی، حمایت از مصرف‌کننده و اداره تنظیم بازار، باید از راه قانونی عملیاتی شود. ما معتقدیم که فعلا همان مبالغ قبلی لازم الوصول است، مگر آنکه با ورود دیوان محاسبات و مجلس، این قانون تصحیح شود.