جلوگیری از دامپینگ در تولیدات حوزه ICT
ایسنا مدیرعامل پیشین مخابرات ایران تاکید بر تولید داخلی و جلوگیری از ایجاد دامپینگ توسط شرکتهای خارجی و داخلی درخصوص کیفیت تولیدات داخلی نیز، گفت: کیفیت تولیدات داخلی در حوزههای نرمافزاری و سختافزاری بسیار قابل توجه است. به گفته او ما در این حوزهها در عرصه جهانی حرف برای گفتن داریم، اما مساله مهم حمایت از این تولیدات و شرکتهای داخلی از طریق تسهیلات بانکی و همچنین تنظیم دقیق و صحیح مقررات در بازار رقابت است که در فصل ششم اصل ۴۴ قانون اساسی بر آن تاکید شده است.
صابر فیضی، با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال در همه حوزه و خصوصا حوزه فناوری اطلاعات و مخابرات نیازمند سرمایهگذاری بخش خصوصی است، اظهار کرد: بخش دولتی دیگر ظرفیت ایجاد اشتغال برای خیل عظیم فارغالتحصیلان دانشگاهی را ندارد، بنابراین باید به سرمایهگذاری و کارآفرینی بخش خصوصی برای حل مساله اشتغال و پیشبرد پروژهها بها بدهیم.
وی با بیان اینکه در دولت گذشته اقدامات خوبی در راستای انجام خصوصیسازی انجام شد، بر ایجاد امنیت در بخش خصوصی برای سرمایهگذاری بیشتر در حوزه فناوری اطلاعات و مخابرات تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به صحبتهای وزیر ارتباطات در اردیبهشت ماه امسال در خصوص ایجاد اشتغال از طریق کسب و کارهای اینترنتی، بیان کرد: کسب و کارهای اینترنتی از ظرفیت خوبی برای ایجاد اشتغال برخوردارند، اما این حوزه به تنهایی نمیتواند مساله اشتغال را در حوزه فناوری اطلاعات پوشش دهد. برای ایجاد اشتغال باید در همه حوزههای شبکههای داخلی و اینترنت و بهطور کل مخابرات و فناوری اطلاعات فعال بود. فیضی با تاکید بر اینکه در همه حوزههای فناوری اطلاعات نیازمند جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی هستیم، ادامه داد: در هر دو حوزه زیرساختی و نرم افزاری نیاز به سرمایه بخش خصوصی احساس میشود. در این حوزهها از ظرفیت خوبی برخورداریم و این میتواند برای سرمایهگذاری بخش خصوصی جذابیت داشته باشد. وی ادامه داد: امروزه کمتر حوزهیی وجود دارد که نیازمند به فناوری اطلاعات نباشد و به همین نسبت در دنیای جدید هیچ اشتغالی بدون فناوری اطلاعات معنا ندارد. برای نمونه در همین سرویسهای جدید خدمات تاکسیرانی مانند اسنپ میبینیم که چگونه فناوری اطلاعات در بخشی گسترده باعث اشتغالزایی و راحتی امور برای مردم شده است. وی با تاکید بر نقش حوزه فناوری اطلاعات در هماهنگی بسیاری حوزههای دیگر از جمله بخش صنعت، ادامه داد: امروزه تقریبا هیچ حوزهیی نیست که بینیاز از فناوری اطلاعات باشد.ای تی وابستگی به زمان و مکان را از بین برده است و در هر نقطهیی از جهان حضور دارد.ای تی حتی در بخش صنعت نیز نقش مهم ایفا میکند. فناوری اطلاعات در صنعت روز جهان باعث انجام پراکنده و قطعه قطعه تولیدات صنعتی در کشورهای مختلف جهان شده است بهطوری که مثلا در ساخت اتومبیل، طراح خودرو در یک کشور و طراح برق، بدنه و موتور آن در کشورهای دیگر هستند، اما در نهایت محصولی واحد را تولید میکنند. مدیرعامل پیشین مخابرات کشور با اشاره به فصل ششم اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: اگر این بخش از قانون اساسی در خصوص ایجاد شرایط رقابتپذیری در بازار را به درستی مدیریت کنیم، بسیاری از مسائل حضور بخش خصوصی در بازار حل میشود. در این خصوص وظیفه شورای رقابت و وزارت ارتباطات است که بر اعمال این قانون کنترل و مدیریت داشته باشند. فیضی با بیان اینکه حوزه فناوری اطلاعات و مخابرات بهترین ظرفیت و شرایط را برای ارتباط با صنعت در این حوزه دارد، بیان کرد: در این حوزه به دلیل عدم وابستگی به زمان و مکان و همچنین تخصصی بودن فعالیتها و حضور متخصصان این حوزه در دانشگاه بهترین شرایط برای همکاری صنعت و دانشگاه فراهم است.