چهرههای استانی
رکود گردشگری و واگذاری هتلها در مشهد
رکود بازار گردشگری در مشهد موجب شده است مالکان 80 واحد هتل در این کلانشهر هتلهای خود را به فروش بگذارند. بهگزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی گفت: رکود بازار گردشگری و ورود مسافر در ماههای پیش باعث افزایش ضرر و زیان سرمایهگذاران هتلداری در مشهد شده است. محمد قانعی افزود: ۶۰ درصد گنجایش هتلهای مشهد هماکنون با حضور مسافران تکمیل شده که به هیچوجه رضایتبخش نیست. این درحالی است که تابستان و ایام تعطیلات نوروز دو سال پیش وضعیت متفاوت و شاهد حضور پررنگ گردشگران در مشهد بودیم. او ادامه داد: هر شب خالی ماندن اتاقهای واحدهای اقامتی خسارت و زیان اقتصادی غیرقابل جبرانی در پی داشته است. قانعی صدور بیرویه و بدون نیازسنجی مجوز ساخت هتل در مشهد را یکی از علتهای این مشکل دانست و گفت: ۲۱۴هتل در مشهد فعالیت دارند که گنجایش اسمی پذیرش این تعداد ۵۰ هزار نفر است که در اوج سفرهابه ۷۵ هزار نفر نیز میرسد. او ادامه داد: دو سوم سفر گردشگران عرب به کلانشهر مذهبی مشهد کاهش یافته اما در دو سال گذشته وضعیت حضور گردشگران، درآمد اقتصادی و بهرهمندی این کلانشهر از این ناحیه کاهش چشمگیری یافته است. قانعی افزود: علاوه بر این فعالیت خانههای شخصی و اماکن غیرمجاز اقامتی نیز ضربهیی بر صنعت هتلداری مشهد وارد کرده که قابل توجیه نیست.
بازگشت به کار 500 کارگر اخراجی نساجی بروجرد
لرستان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان از بازگشت به کار 500کارگر اخراجی نساجی بروجرد خبر داد. به گزارش ایسنا، علی آشتاب در همایش تکریم کارفرمایان و کارآفرینان با اشاره به اخراج 500 نفر از کارگران نساجی بروجرد اضافه کرد: بیمه بیکاری به آنها پرداخت شد و در حال بازگشت به کار هستند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان تصریح کرد: 50 درصد اختلافات کارگر و کارفرما در لرستان به سازش ختم میشود. او با بیان اینکه بیمه بیکاری به عنوان یک ابزار کمکی و حمایتی برای فعالیت اقتصادی استفاده میشود، بیان کرد: در سند اشتغال امسال افق برای سرمایهگذاری 6409 میلیارد تومانی در نظر گرفته شده تا زمینه اشتغال 25هزار نفر فراهم شود. اشتغال یکی از شاخصهای کارآفرینی است و با شناسایی بازار هدف میتواند زمینه قطع وابستگی کشور و زمینه درآمد را فراهم کند. آشتاب اظهار کرد: باید نگاه کارفرمایان توسعهیی باشد که اثرات زیادی دارد؛ مبارزه با آسیبهای اجتماعی، رفع فقر، پیوند بین دانشگاه و صنعت جذب فارغالتحصیلان بازار کار از اثرات آن است. او بیان کرد: کاهش نرخ بیکاری نویدبخش است و با توان علمی و ظرفیت انسانی میتوانیم در کاهش نرخ بیکاری تلاش کنیم و مرکز آمار نیز آن را تایید میکند. مدیر درمان تامین اجتماعی استان نیز از ویزیت 2میلیون و ۱۰۰هزار نفر در مراکز تامین اجتماعی لرستان خبر داد. امین بهاروند در مراسم همایش تکریم کارفرمایان و کارآفرینان اظهار کرد: کار کارآفرینان ارزشمند است اگر یک نفر از استان به هر صورتی مشغول به کار شود، عبادتی ستودنی است.
افزایش 4 برابری اعتبارات عمرانی ایلام در دولت
ایلام استاندار ایلام با اشاره به اینکه اعتبارات عمرانی این استان از ابتدای تشکیل دولت یازدهم 4برابر شده، گفت: آینده و چشمانداز این استان برای زدودن غبار محرومیت و حرکت به سمت صنعتی شدن بسیار روشن است. محمدرضا مروارید دیروز در گفتوگو با ایرنا به تشریح مهمترین فعالیتهای دولت یازدهم برای توسعه این استان در 4سال گذشته پرداخت و اظهار کرد: یکی از اصلیترین برنامههای دولت تدبیر و امید از ابتدای روی کار آمدن، استفاده بهینه از ظرفیتها و استعدادهای این استان در حوزه آب و خاک بود. به گفته او، طی این مدت سرمایهگذاری هنگفتی برای ایجاد شبکههای آبیاری و آبی کردن اراضی کشاورزی این استان با حمایت دولت انجام شده است. او افزود: اجرای طرح سامانه گرمسیری در 4 قطعه از بزرگترین طرحهای حوزه آب و خاک این استان است که با بهرهبرداری از آن و برخی طرحهای دیگر سطح زیر کشت زمینهای کشاورزی آبی استان از 70هزار هکتار کنونی به 200هزار هکتار افزایش خواهد یافت. مروارید تاکید کرد: این طرح در 4 قطعه طراحی شده و هماکنون مراحل 2 و 3 آن اجرا و به موازات آن قطعه چهارم از مهران به دهلران نیز درحال انجام است و امیدواریم هر چه زودتر شاهد راهاندازی و بهرهبرداری از این طرح باشیم. استاندار ایلام یادآور شد: این استان در حوزه توسعه و تجهیز اراضی کشاورزی راههای نرفته بسیاری دارد چراکه باید این زمینها به شبکههای آبیاری نوین تجهیز شوند تا ضمن صرفهجویی بهتر در منابع آبی بتوانیم بیشترین استفاده را از این ظرفیتها ببریم.
۲ درصد مودیان مالیاتی خود را معرفی کردند
اصفهان مدیرکل امور مالیاتی اصفهان با بیان اینکه ۲۲۶هزار و ۱۰۷فقره اظهارنامه مالیاتی تا پایان خرداد از صاحبان مشاغل دریافت شد، گفت: در این زمان دو درصد مودیان مالیاتی خود را معرفی کردند. به گزارش مهر، مراد امیری در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها پس از پرداخت مالیات خدمات خوبی به شهروندان ارائه میشود، اظهار کرد: مردم نباید به فکر فرار مالیاتی باشند چراکه با پرداخت مالیات در توسعه کشور سهیم میشوند و این درحالی است که عدم پرداخت مالیات آسیبهای غیرقابل جبرانی در بردارد.
او افزود: دولت نیازمند منابع مالی قابل توجه برای اجرای پروژههای زیربنایی در حوزه سلامت است و بر این اساس اقشار مختلف دارای درآمد جامعه باید در پیشرفت کشور در حوزههای مختلف و کمک به دولت سهیم باشند. مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با تاکید بر اینکه طرح تحول سلامت وابسته به مالیات و ارزشافزوده است و یک درصد از ۹درصد ارزشافزوده پرداختی توسط مصرفکننده به بخش سلامت اختصاص پیدا میکند، گفت: در واقع مصرفکننده براساس قانون ارزش ۹درصد پرداخت میکند و فروشنده باید این سهم را به مالیات ارائه دهد که یک درصد آن به بخش مذکور تعلق پیدا میکند. امیری گفت: فرهنگسازی پرداختهای مالیاتی را باید از زمان کودکی ترویج کرد و بر این اساس همیاران مالیاتی از میان کودکان انتخاب میشوند.