کاهش رشد اقتصادی امریکا و بریتانیا

۱۳۹۶/۰۵/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۶۶۸
کاهش رشد اقتصادی امریکا و بریتانیا

گروه گوناگون|

 صندوق بین‌المللی پول به تازگی گزارشی از برآوردهای اقتصادی جهانی ارائه داده که در این گزارش پیش‌بینی شده، امریکا و بریتانیا با کاهش رشد روبه‌رو باشند. پس از اینکه دونالد ترامپ ریاست‌جمهوری امریکا را برعهده گرفت، تغییرات بسیاری در سیاست‌های نظارتی و مالی در این کشور ایجاد شد. طبق پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول این تغییرات ایجاد شده در سیاست‌های اقتصادی امریکا منجر به کاهش رشد اقتصادی این کشور می‌شود. در بریتانیا نیز برگزیت از مهم‌ترین عواملی است که تغییرات بسیاری در پیش‌بینی‌های رشد اقتصادی این کشور ایجاد کرده است. هر چند که رشد جهانی اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی کشورها – به‌خصوص کشورهای تاثیرگذاری مانند امریکا و بریتانیا- تعریف می‌شود اما اقتصاد جهانی در آوریل 2017 رشد قابل‌ توجهی را نشان می‌دهد. این درحالی است که رشد اقتصادی امریکا در آوریل 2016 حدود 0.4درصد کمتر از پیش‌بینی بوده است. در این ماه امریکا با رشد 2.1درصدی در اقتصاد روبه‌رو بود. سال 2016 نیز در این کشور رشد 1.2درصدی برای رشد اقتصادی گزارش شده بود. این ثبات رشد درحالی بود که رشد اقتصادی جهانی از 3.2درصد در سال 2016 به 3.5درصد در آوریل 2017 رسید. پیش از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، کارشناسان اقتصادی درباره بحران و کاهش رشد اقتصادی در این کشور هشدار داده بودند. آن طور که آمار نیز نشان می‌دهد، رشد اقتصادی بریتانیا در آوریل 2017 حدود 1.7درصد اعلام شده که این میزان 0.3درصد کمتر از پیش‌بینی‌های صورت گرفته، بوده است. همچنین پیش‌بینی شده که در سال 2018 نیز این رشد با کاهش بیشتری روبه‌رو باشد. به نظر کارشناسان اقتصادی، تبعات منفی این شوک بر اقتصاد بریتانیا تا زمانی که دولت موفق به ارائه سیاست‌های اقتصادی جایگزین شود در اقتصاد این کشور ادامه خواهد داشت. این درحالی است که بسیاری از کارشناسان اقتصادی، ریسک‌های رشد اقتصادی اروپا را کوتاه‌مدت می‌دانند و پیش‌بینی کرده‌اند که با پایان‌ یافتن چالش‌های سیاسی برگزیت، بریتانیا می‌تواند به جایگاه قبلی خود بازگردد؛ رشد اقتصادی بریتانیا در سال 2015 حدود 2.2درصد بود که در سال 2016 به 1.8درصد رسید.

هر چند که کاهش رشد اقتصادی در این دو کشور می‌تواند شوک بزرگی به بازار سهام و بورس در نقاط مختلف جهان وارد کند اما به نظر می‌رسد تاثیر چندانی در اقتصاد جهانی نداشته است؛ صندوق بین‌المللی پول تاکید کرده که بهبود رشد جهانی در آوریل 2017 همچنین پیش‌بینی رشد اقتصادی در سال 2018 حاکی از پایداری اوضاع مالی در جهان است.

طبق این گزارش‌ها هیچ نقطه ابهامی در مورد حرکت رشد اقتصادی در جهان وجود ندارد. درحالی که ریسک‌هایی در مورد رشد جهانی پیش‌بینی شده اما عادی‌سازی سیاست‌های پولی در برخی اقتصادهای پیشرفته مانند امریکا می‌تواند منجر به رشد مالی جهانی بیشتر از پیش‌بینی شود. همچنین خط‌مشی حمایتی و کنترل تورم در کشورهایی مانند هند، برزیل و روسیه نیز می‌تواند به موتور محرکه‌ قدرتمندی برای رشد اقتصادی جهان تبدیل شود.