«نجف دریابندری» ثبت ملی شد
نجف دریابندری، نویسنده و مترجم پیشکسوت، به عنوان «گنجینه زنده بشری در میراث خوراک» در فهرست حاملان میراث ناملموس (نادرهکاران) ثبت شد.
بهگزارش ایسنا، کمیته ملی ثبت میراث ناملموس با حضور فرهاد نظری مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی و کارشناسان حوزه ثبت سازمان میراث فرهنگی، سهشنبه ۱۰ مرداد ۹۶ در سالن فجر تشکیل جلسه داد و حدود ۶۰ پرونده از استانهای مختلف را در حوزه میراث ناملموس ارزیابی کرد. نجف دریابندری، متولد ۱۳۰۸ در آبادان از مترجمان و نویسندگان صلح بهسبک معاصر ایرانی است که آثارش از اقبال خاص و عام برخوردارند. «کتاب مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز» عنوان یک کتاب آشپزی اثر نجف دریابندری با همکاری همسر هنرمند فقیدش فهیمه راستکار است. ماجرای نگارش این کتاب به سالها پیش برمیگردد، به شبی که محمد زهرایی (مدیر فقید انتشارات کارنامه) در غیاب فهیمه راستکار، مهمان دریابندری بوده و دریابندری او را مهمان خوراکی مکزیکی، از دستپختهای خودش کرده است و سر همین شام، زهرایی به دریابندری پیشنهاد میکند که کتابی در حوزه آشپزی تالیف کند و برای همراهی با او در این راه اعلام آمادگی میکند.