اخبار
طرح افزایش سن ازدواج دختران منتفی نشده است
خانهملت| نایبرییس فراکسیون زنان مجلس با تاکید بر پیگیری طرح اصلاح سن ازدواج گفت: با توجه به بررسی لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان در مجلس، فرصت خوبی برای تعریف دقیق سن کودکی است. سیده فاطمه ذوالقدر در گفتوگو با خانهملت در خصوص طرح اصلاح سن ازدواج دختران گفت: موضوع اصلاح سن ازدواج دختران در دیدار سال گذشته کمیسیون فرهنگی مجلس با علما کلید خورد؛ از این رو بعد از آن فراکسیون زنان مجلس با هماهنگی معاونت زنان ریاستجمهوری تصمیم به تدوین طرحی گرفت که به موجب آن سن ازدواج دختران افزایش و محدودیتهایی برای جلوگیری از ازدواج در سنین کودکی ایجاد شود.
نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موافقت آیتالله مکارمشیرازی با تغییر و اصلاح سن ازدواج دختران تصریح کرد: با این حال هنوز مخالفتهایی با اصلاح سن ازدواج مطرح میشود اما با وجود مباحث مطرح در روزهای گذشته این طرح در فراکسیون زنان مجلس منتفی نشده است.
وی با بیان اینکه جلسات بررسی و پیگیری این طرح همچنان تشکیل میشود، افزود: مرکز پژوهشهای مجلس فقط اخیرا دلایلی را مطرح کرده که البته از سوی آنان اتمام حجت نیست؛ در حقیقت اشتباه است اگر فکر کنیم که طرح به بنبست خورده است زیرا برای پیگیری این موضوع راههای زیادی وجود دارد که برای رسیدن به نتیجه مطلوب فقط به زمان نیاز است.
ذوالقدر با یادآوری جلسات و مشورت با حقوقدانها گفت: در مرحله اول باید از ازدواج کودکان زیر ١٣ سال در هر شرایطی ممانعت به عمل آید زیرا متاسفانه ازدواج زیر ١٣سال با اذن پدر صورت میگیرد؛ پدرانی که به دلیل اعتیاد یا فقر اجازه ازدواج داده و در چنین مواردی معمولا شکایتی هم به دادگاه ارائه نمیشود که از این طریق بتوان جلو چنین مواردی را گرفت.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرکز پژوهشهای مجلس وجود خلأهای قانونی در این خصوص را پذیرفته است، ادامه داد: والدین برای چنین ازدواجهایی باید از محدودیتهایی برخوردار باشند زیرا چنین اتفاقاتی در نهایت منجر به طلاق و ایجاد انواع آسیبهای اجتماعی میشوند.
نایبرییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اولویت اولیه این طرح پیشگری از این نوع ازدواجها است تا از افزایش آسیب به کودکان جلوگیری شود. از این رو با توجه به اینکه لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در دست بررسی است، فرصت خوبی برای تعریف دقیق سن کودکی است.
عدم غیبت، شرط دریافت پروژه برای کسر خدمت
ایلنا| رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد که شرط دریافت پروژه تحقیقاتی برای کسر خدمت نداشتن غیبت سربازی است. سردار موسی کمالی در گفتوگو با ایسنا درباره شرایط دریافت پروژه برای کسر خدمت از سربازی گفت: برابر قانون دانشجویان دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر میتوانند در ازای دریافت پروژه تحقیقاتی مورد نیاز و مورد تایید ستاد کل نیروهای مسلح کسر خدمت دریافت کنند.
وی درباره زمان دریافت این پروژهها اظهار کرد: متقاضیان حداکثر تا یکسال پس از فراغت از تحصیل میتوانند نسبت به دریافت این پروژه اقدام کنند و بدیهی است که به افراد غایب پروژه تحقیقاتی داده نخواهد شد.
رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح درباره آن دسته از افرادی که ممکن است در حین اجرای پروژه وارد غیبت از سربازی شوند، گفت: میتوان در صورتیکه استدلال این افراد برای ادامه کارشان منطقی باشد برایشان مهلت گرفت اما تاکید میکنم که اگر مشمول وارد غیبت از سربازی شود امکان اینکه پروژه تحقیقاتی دریافت کند، وجود نخواهد داشت.
حمایت مالی از هنرستانهای غیردولتی
ایسنا| رییس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در امر هدایت تحصیلی تابع سیاستهای وزارت آموزش و پرورش هستیم، گفت: معتقدیم باید شرایط هنرستانهای دولتی و غیردولتی را تسهیل کنیم. هر هنرستان غیردولتی که بتواند امسال یک کلاس به مجموعه دانشآموزان خود در شاخه فنی و حرفهیی یا کاردانش اضافه کند، مورد حمایت ویژه قرار گرفته و پاداش مالی دریافت میکند تا هنرستان را تجهیز کند.
به گزارش ایسنا، مرضیه گرد درباره هدایت تحصیلی دانشآموزان و علت پذیرش همه دانشآموزان در رشته علوم تجربی در مدارس غیردولتی اظهار کرد: طی چند سال گذشته تمام ضوابط هدایت تحصیلی که در مدارس دولتی اعمال میشد در مدارس غیردولتی هم اعمال شده است. مدارس غیردولتی هم سهمیهبندی داشتند و حتی در برخی استانها مشکلاتی داشتیم و کمتر از 10سهمیه ثبتنامی در مدارس چند استان داشتیم که منطقی نبود.
گرد افزود: امروز جوانان ما به یک هدایت تحصیلی و شغلی آینده نگرانه نیاز دارند. امروز دانشآموزان کمی نداریم که رشتههایی چون صنایع دستی، پرورش گلهای زینتی، جواهرسازی و مانند آن تحصیل و آینده خوبی پیدا کردهاند. متاسفانه مردم تصور میکنند تنها رشته تجربی آینده دارد. اما وقتی دانشآموز وارد رشتههای فنی میشود، احساس تعلق به آن پیدا میکند. رییس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ما خود را تابع سیاستهای وزارت آموزش و پرورش میبینیم، گفت: اعتقاد علمی و آگاهانهیی نسبت به هدایت تحصیلی دانشآموزان به سمت رشتههای فنی و حرفهیی و کار و دانش دارم و معتقدم که باید شرایط هنرستانهای دولتی و غیردولتی را تسهیل کنیم. هر هنرستان غیردولتی که بتواند امسال یک کلاس به مجموعه دانشآموزان خود در شاخه فنی و حرفهیی یا کاردانش اضافه کند، قطعا از سوی سازمان ما مورد حمایت ویژه قرار گرفته و پاداش مالی دریافت میکند تا هنرستان را تجهیز کند.