اقتصاد و دیپلماسی محور رایزنی‌های رییس ‌جمهوری

۱۳۹۶/۰۵/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۴۵۰۶
اقتصاد و دیپلماسی محور رایزنی‌های رییس ‌جمهوری

گروه ایران|

«اقتصاد و دیپلماسی» عنوان مهم‌ترین موضوعاتی است که دولت دوازدهم در مناسبات ارتباطی خود با سایر کشورها روی آن تمرکز کرده است. برنامه دیدارهای دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی رییس‌جمهوری با مقامات عالیرتبه کشورهای شرکت‌کننده در مراسم تحلیف همچنان ادامه دارد.

روز گذشته نیز لیست بلندبالایی از دیدارهای رییس‌جمهوری با چهره‌های سیاسی بلندپایه خارجی منتشر که در آنها راهبردهای دولت دوازدهم برای مواجهه با جهان پیرامونی تشریح شد. رییس‌جمهوری در دیدارهای جداگانه با روسا و مقامات عالی کشورهایی چون زیمباوه، پاکستان، سنگال، بولیوی و... ضمن بررسی راه‌های توسعه روابط دو جانبه و نیز مهم‌ترین مسائل منطقه‌ و جهان بر ارتقای هر چه بیشتر مناسبات اقتصادی با آنها تاکید کرد. در میان دیدارهای روز گذشته روحانی ملاقات با رضا ربانی، رییس مجلس سنای پاکستان با توجه به مسائل امنیتی ویژه‌یی که در مناطق مرزی دو کشور وجود دارد از اهمیت خاصی برخوردار بود.  رییس‌جمهوری با یادآوری اینکه ایران و پاکستان عمق استراتژیک برای یکدیگر به شمار می‌آیند، توسعه و پیشرفت دو کشور را حائز اهمیت دانست و آن را عاملی مهم در راستای افزایش امنیت منطقه عنوان کرد. ربانی هم در این دیدار از تشکیل کمیسیون ویژه مرزی دو کشور ایران و پاکستان خبر داد. روز گذشته همچنین وزرات خارجه هند با صدور بیانیه‌یی از دعوت رسمی نخست‌وزیر هند از روحانی برای سفر به هند خبر داد.

 دعوت نخست وزیر هند از روحانی

 نارندرا مودی، نخست وزیر هند از حسن روحانی رییس‌جمهوری کشورمان برای سفر به این کشور دعوت کردبه گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه هند دیروز با صدور بیانیه‌یی اعلام کرد:«نیتین گادکاری» وزیر حمل و نقل، بزرگراه‌ها و کشتیرانی که به عنوان نماینده ویژه هند در مراسم تحلیف شرکت کرده بود در دیدار با «حسن روحانی» دعوت «نارندرا مودی» از رییس‌جمهوری ایران برای سفر به هند را به وی تقدیم کرد. در ادامه این بیانیه اضافه شده است در دیدار «گادکاری» با رییس‌جمهوری ایران دو طرف پیشرفت‌های به دست آمده در طول سفر سال گذشته «مودی» نخست‌وزیر هند به ایران را درخصوص چابهار بررسی کردند. در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: دو طرف بر تعهد خود برای تکمیل و بهره‌برداری هر چه زودتر از بندر چابهار که می‌تواند به تجارت و توسعه دو جانبه در منطقه و دسترسی متقابل افغانستان به بازارهای منطقه‌یی و جهان را فراهم کند، تاکید کردند. وزارت امور خارجه هند در ادامه اضافه کرد:«نتیتن گادکاری» در سفر دو روزه خود به ایران علاوه بر دیدار با رییس‌جمهوری ایران با اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری و عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

 استفاده از ظرفیت‌ها به نفع ملت‌ها

 رییس‌جمهوری با استقبال از گسترش روابط تهران- هراره تصریح کرد: ایران و زیمبابوه باید از ظرفیت‌ها و فرصت‌های گسترده به نفع ملت‌های خود استفاده کنند. به گزارش پاد، روحانی دیروز در دیدار رابرت موگابه، رییس‌جمهوری زیمبابوه با تشکر از حضور وی در مراسم تحلیف گفت: مردم زیمبابوه همواره برای ما ملتی مبارز، مقاوم و دوست به حساب می‌آیند. رییس‌جمهوری اضافه کرد: ملت زیمبابوه همچون ملت ایران برای استقلال خود مبارزه کرده و می‌کند و ما از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره روابط خوبی با زیمبابوه داشته‌ایم. رییس‌جمهوری زیمبابوه نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه کشورش همواره دوست ایران بوده است، گفت: مراسم تحلیف دور دوم ریاست‌جمهوری جنابعالی بسیار خوب و موفق برگزار شد و زیمبابوه خواهان روابط گسترده و همکاری نزدیک با ایران است. رابرت موگابه اظهار کرد: زیمبابوه ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه در عرصه‌های محصولات کشاورزی، فناوری ارتباطات، معادن و منابع زیرزمینی قوی و نیروی انسانی دارد که می‌تواند بستر مناسبی برای انتقال تجربیات و گسترش تعاملات و همکاری‌ با ایران باشد.

 ایران امنیت پاکستان را امنیت خود قلمداد می‌کند

 رییس‌جمهوری، امنیت را مهم‌ترین مساله در شرایط کنونی منطقه دانست و گفت: ایران، امنیت پاکستان را در راستای امنیت خود قلمداد می‌کند.

روحانی دیروز در دیدار رضا ربانی، رییس مجلس سنای پاکستان، توسعه و تقویت روابط با همسایگان را از اولویت‌های سیاست خارجی ایران برشمرد و تاکید کرد: تهران همواره در کنار دولت و ملت دوست و برادر پاکستان خواهد بود و از گسترش همه ‌جانبه روابط با این کشور استقبال می‌کند. رییس‌جمهوری بر ضرورت افزایش مشارکت و همکاری‌های دو کشور در راستای افزایش سطح امنیت در منطقه به ویژه در مرزهای مشترک تاکید کرد. رییس‌جمهوری با یادآوری اینکه ایران و پاکستان عمق استراتژیک برای یکدیگر به شمار می‌آیند، توسعه و پیشرفت دو کشور را حائز اهمیت دانست و آن را عاملی مهم در راستای افزایش امنیت منطقه عنوان کرد. روحانی گفت: اراده ایران بر توسعه همه ‌جانبه روابط و همکاری‌ها با پاکستان در بخش‌های مختلف ازجمله علم و فناوری، مناسبات فرهنگی و دانشگاهی و انرژی است. او با تاکید بر ضرورت اجرای کامل توافقات و قراردادها میان دو کشور خاطرنشان کرد: توسعه روابط بانکی می‌تواند به افزایش سطح روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان کمک کند. روحانی افزود: ایران منبع مطمئنی برای تامین انرژی پاکستان است و توسعه، احیا و اتصال دو بندر چابهار و گوادر می‌تواند موجب پیشرفت و توسعه روزافزون منطقه شود. رضا ربانی، رییس مجلس سنای پاکستان نیز در این دیدار ضمن تبریک انتخاب مجدد روحانی به عنوان رییس‌جمهوری ایران اظهار کرد: مردم پاکستان به شما به عنوان دوستی اندیشمند و قابل اتکا می‌نگرند. رییس مجلس سنای پاکستان با تاکید بر ضرورت توسعه، تقویت و تحکیم همه‌ جانبه روابط و همکاری‌ها براساس منافع مشترک میان دو کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی، امنیتی، پارلمانی، انرژی و مقابله و مبارزه با تروریسم افزود: پاکستان از هیچ اقدامی در راستای توسعه و ارتقای سطح مناسبات تهران- اسلام‌آباد دریغ نخواهد کرد.

 تاکید بر اهمیت اجلاس آتی سران کشورهای صادرکننده گاز

 رییس‌جمهور در دیدار فرستاده ویژه «اوو مورالس» رییس‌جمهور بولیوی تاکید کرد: شرکت‌های بزرگ ایرانی برای صدور خدمات فنی و مهندسی و گسترش فعالیت‌های خود در بولیوی جهت پیشبرد طرح‌های توسعه‌یی این کشور آمادگی دارند.

روحانی در دیدار«هکتور انریکه آرسه زاکونتا» وزیر دادگستری بولیوی گفت: دو کشور در مسائل مختلف دو جانبه و بین‌المللی با هم اشتراک نظر دارند. روحانی با اشاره به وجود منابع فراوان گازی در ایران و بولیوی و میزبانی بولیوی از اجلاس سران اوپک گازی خاطرنشان کرد: این اجلاس می‌تواند عامل وحدت تولیدکنندگان و تعیین قیمت متعادل در بازار باشد. رییس‌جمهوری با بیان اینکه ایران و بولیوی می‌توانند در زمینه‌های مختلف مرتبط با گاز ازجمله در اکتشاف میادین گازی و صنایع وابسته به آن همکاری‌های خوبی را ساماندهی کنند، گفت: متخصصان ایرانی تجارب ارزنده‌یی را در زمینه اکتشاف میادین گازی، استخراج، ایجاد پالایشگاه و خطوط انتقال گازی دارند که در این راستا جمهوری اسلامی ایران آماده انتقال تجربیات خود به بولیوی است. هکتور انریکه آرسه‌زاکونتا، وزیر دادگستری بولیوی نیز در این دیدار با تقدیم دعوت‌نامه رسمی رییس‌جمهور بولیوی از روحانی برای شرکت در اجلاس سران اوپک گازی در این کشور گفت: روابط ایران و بولیوی در طول سال‌های گذشته خوب و دوستانه بوده است.