در شهر
مخالفت خانواده نابغه ریاضی با نامگذاری معبری به نام «میرزاخانی»
مجتبی شاکری رییس کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران گفت: خانواده مرحوم مریم میرزاخانی با نامگذاری معبری به نام وی مخالفت کردند و معتقد بودند، به جای اسطورهسازی باید الگوسازی شود.
به گزارش مهر، مجتبی شاکری در خصوص سرانجام دو فوریت معبری به نام نابغه ریاضی مریم میرزاخانی گفت: مطابق نظری که منتخبان شورای پنجم در خصوص نامگذاری معبر به نام مریم میرزاخانی نابغه ریاضی داشتند، موضوع را پیگیری کردیم و متوجه شدیم پدر وی مهندس میرزاخانی مسوول خیریهیی به نام رعد هستند که سابقه ۳۰ساله در حوزه آموزش و کارآفرینی معلولان و جانبازان دارد و خیریهیی فعال و تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: جمعآوری امضا در شورای چهارم برای نامگذاری معبری به نام مریم میرزاخانی قرار شد معبری در نزدیکی مدرسه تیزهوشانی که وی در آن تحصیل کرده به نام وی نامگذاری شود تا دانشآموزان این مدرسه بدانند در سالهای دور یکی از ۱۰نخبه برتر دنیا در این مدرسه تحصیل کرده است، بنابراین خیابان طوس برای این نامگذاری در نظر گرفته شد. اما مسوولان مدرسه که از این موضوع استقبال کرده اعلام کردند خانواده وی به این موضوع رضایت ندارند.
رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران با ا شاره به رایزنیهایی که با پدر مریم میرزاخانی انجام شد، گفت: احمد میرزاخانی اعلام کرد به سه دلیل نیاز به این نامگذاری نیست، نخست اینکه باید بهجای اسطورهسازی الگوسازی شود و نباید از دختر وی اسطوره دست نیافتنی ساخت که قابل تکرار نباشد. دوم آنکه موفقیت مردم در آرامش خانواده است و سوم اینکه هرگز پول و درآمد تاثیر در این موفقیت نداشته و این خانواده مرفه نبوده و این روال را صحیح نمیداند. وی با اشاره به سخنان پدر میرزاخانی گفت: مگر نامگذاری خیابانی به نام امیرکبیر کمکی در شناخت امیرکبیر داشته است که نامگذاری معبری به نام فرزند وی چنین کاربردی را داشته باشد. شاکری اضافه کرد: ما به پدر وی گفتیم با وجود مخالفتهای شما اگر شورا این نامگذاری را انجام دهد، مخالفتی دارید یا خیر که مهندس میرزاخانی با کمال متانت پاسخ دادند شما در جایگاه قدرت هستید و میتوانید این کار را بکنید. اما ما راضی به این کار نیستیم. حتی در زمانی که مرحوم مریم میرزاخانی در ایران بود و دولتمردان آن زمان قصد داشتند مکان یا معبری را به نام وی کنند، راضی نبود و آن را درست نمیدانست. حتی بسیاری از جایگاههای علمی خود را پنهان میکرد زیرا همیشه از حس خودبزرگبینی پرهیز داشت. به گفته شاکری این نوع نگاه، نگاه جدیدی به نامگذاری معابر بود که بسیار ارزنده و قابل تقدیر است.
کاهش مگس سفید در تهران
گلمکانی رییس مرکز محیط زیست شهرداری تهران گفت: با اقدامات صورت گرفته امسال میزان عسلکهای پنبه (مگس سفید) کم شده است. به گزارش فارس، وی با بیان اینکه اقدامات مطالعاتی با جهاد کشاورزی در این خصوص انجام شده است، گفت: با توجه به اینکه عسلکهای پنبه پدیده جدیدی بودند باید مطالعاتی روی آنها انجام میشد.
رییس مرکز محیط زیست شهرداری تهران گفت: راهکاری که آنها به ما پیشنهاد دادند، این بود که در زمستان برگهای درختان را بکنیم یا در بیش از 2 متر خاک کنیم تا میزان عسلکهای پنبه کم شود.
وی با بیان اینکه این کار را در سال گذشته انجام دادهایم، گفت: امسال میزان عسلکهای پنبه در تهران کم شده است. البته به بعضی از درختان دسترسی نداشتیم و نتوانستیم این کار را به صورت فراگیر انجام دهیم. گلمکانی با بیان اینکه عسلکهای پنبه از چرخه بهطور کامل خارج نشدهاند، گفت: در کشورهای خارجی که با این مشکل روبهرو بودند حدود 5 تا 6 سال طول کشید تا این مشکل ریشهکن شود.
شناسایی٩٩٣ نقطه ناایمن در بازار تهران
عابد ملکی شهردار منطقه 12 تهران از شناسایی 993 نقطه ناایمن در بازار تهران خبر داد.
به گزارش ایسنا، عابد ملکی با اشاره به اینکه کمیته تخصصی ایمنی برای بازار تهران تشکیل شده است، گفت: در این کمیته تخصصی معاون دادستان تهران، شهردار و قائممقام منطقه ۱۲، نمایندگان سازمانهای آتشنشانی و مدیریت بحران، اوقاف، میراث فرهنگی، اتاق اصناف و مدیران شرکتهای خدمترسان شامل آب و برق و... حضور دارند.
وی با بیان اینکه این کمیته برای دستیابی به راهکارهای افزایش ایمنی در بازار بزرگ تهران تشکیل شده است، تصریح کرد: سازمان آتشنشانی در بازدیدهای مختلف، موارد متعدد عدم ایمنی در بازار همچون وجود کابلهای غیرمجاز برق، انشعابات غیرمجاز آب و ضرورت تکمیل شبکه فاضلاب در بازار را احصا کرد و همچنین در بررسیها ضرورتهایی همچون جمعآوری و رفع سد معبر در ورودی سراها و دالانها با توجه به بحث میراثی بازار مورد تاکید قرار گرفت.
شهردار منطقه 12 با بیان اینکه طی جلسات مختلف ۹۹۳ نقطه ناایمن در بازار تهران شناسایی شد، گفت: در بازار تهران تعداد ۴۰ پلاک، سرا و دالان در اولویت شماره یک خطر قرار گرفتهاند که علاوه بر آموزش به مالکان و کسبه آن، کلیه اقدامات لازم در خصوص تشکیل پرونده قضایی آنها هم صورت گرفت تا در صورت عدم رعایت موارد ایمنی نسبت به پلمب اقدام شود. وی با بیان اینکه معاون دادستان تهران از روند ایمنسازی و اقدامات صورت گرفته در ۱۰ سرا بازدید کرد و در جریان روند اقدامات در دست اجرا از سوی منطقه قرار گرفت، ادامه داد: معاون دادستان تهران همچنین از پاساژ طلا و جواهر «حکیم هاشمی» که حکم پلمب آن توسط شهرداری صادر شده بازدید کردند و قرار شد ظرف هفته جاری اقدام قضایی آن صورت گیرد.
اعتراض کتابفروشان به تاسیس کتابفروشی در باغ کتاب
بیش از ۳۵۰ کتابفروش تهرانی در نامهیی خطاب به رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نسبت به راهاندازی کتابفروشی در باغ کتاب اعتراض کردند. به گزارش ایسنا، ۱۲ تیرماه امسال باغ کتاب تهران با وسعت ۶۵ هزار مترمربع در تپههای عباسآباد افتتاح شد. این افتتاح از همان روزهای نخست بین بنگاههای پخش کتاب نگرانیهایی را بهدنبال داشت. همچنین انتقادهایی نسبت به چگونگی اختصاص این محل به نهادهای زیرمجموعه شهرداری به وجود آمد تا اینکه بیش از ۳۵۰ کتابفروش در نامهیی به رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نسبت به راهاندازی کتابفروشی در باغ کتاب اعتراض کرده و خواستار جلوگیری از آسیبهایی شدهاند که راهاندازی باغ کتاب ممکن است به کتابفروشان بزند. آنها نوشتهاند: در مقابل آسیبهایی که باغ کتاب شهرداری میتواند متوجه کتابفروشان تهران کند ما امضاکنندگان زیر تقاضای اقدام لازم در جهت استیفای حقوق خود را داریم.