سهم 65 میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری خارجی در برنامه ششم

۱۳۹۶/۰۶/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۵۶۳۹

معاون دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: طبق اهداف برنامه ششم باید 65میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در بخش‌های مختلف جذب شود. 

به گزارش ایرنا، اکبر قهرمانی روز پنج‌شنبه در جلسه بررسی تامین مالی خارجی طرح‌های سرمایه‌گذاری در استانداری کردستان اظهار کرد: این میزان سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده شامل 30میلیارد دلار فاینانس، 20میلیارد دلار مشارکت اقتصادی و 15 میلیارد دلار سرمایه مستقیم است که لازمه تحقق آن تغییر نگرش مدیران و مسوولان نسبت به جذب این سرمایه‌هاست. وی افزود: رشد 8درصدی اقتصادی در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده که سرمایه‌گذاری خارجی برای تحقق این هدف سهم یک‌چهارمی دارد که در صورت جذب این میزان سرمایه‌گذاری می‌توان به رشد پیش‌بینی شده در این برنامه رسید. 

معاون دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران ادامه داد: تمام مدیران کشور باید توجه داشته باشند زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری تنها در تامین مسیرهای ارتباطی خلاصه نمی‌شود بلکه باید آنان ذهن خود را برای جذب و تشویق سرمایه‌گذاران آماده کرده و اقدام‌های موثرتری در مسیر بازاریابی هدفمند انجام دهند. قهرمانی یادآور شد: برای جذب فاینانس، طرح‌های دولتی باید علاوه بر موافقت شورای اقتصاد، مجوز ماده 62 را داشته باشند و طرح‌های ویژه بخش خصوصی نیز علاوه بر توانایی ارائه وثیقه‌های ریالی و ارزی را داشته باشند.

وی گفت: بانک‌های مختلف توسعه‌یی بین‌المللی مهم‌ترین پتانسیل برای تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی است و این بانک‌ها در بخش فاینانس حداکثر 85‌درصد منابع مورد نیاز را تامین می‌کنند و 15‌درصد نیز باید از سوی صاحب طرح به صورت نقدی (علاوه بر اراضی مورد نیاز) تامین شود. به گزارش «تعادل» و بر اساس آخرین آمار وزارت اقتصاد و دارایی مجموع ۱۱هزار و ۲۶۳میلیون دلار در طول ۴ سال در کشور جذب شده است.

 بر اساس این آمار تامین آب برق و گاز بیشترین جذب سرمایه خارجی را به خود اختصاص داده‌اند و صنایع حمل و نقل و ارتباطات، خدمات، ساختمان، صنعت و ساختمان در رتبه‌های بعدی قرار دارند. مجموع سرمایه وارده طی دولت یازدهم رقم ۱۱هزار و ۲۶۳ میلیون دلار بوده است؛ سرمایه‌های جذب شده مذکور شامل سرمایه‌های اعلام شده توسط سیستم بانکی کشور، گمرک، وزارت نفت، سازمان بورس و مناطق آزاد است. 

لازم به ذکر است، بر اساس گزارش رسمی آنکتاد میزان سرمایه خارجی وارده به کشور در سال ۲۰۱۵ مبلغ ۲میلیارد و ۵۰میلیون دلار و در سال ۲۰۱۶ مبلغ ۳میلیارد و ۳۷۲میلیون دلار است که نشان‌دهنده رشد ۶۵درصدی است. وزارت امور اقتصادی و دارایی همچنین میزان مجموع حجم سرمایه‌گذاری مصوب خارجی کشور طی دوران پس از برجام را ۱۳میلیارد و ۲۴۲میلیون دلار اعلام کرد.