اخبار کلان
فاینانس کره جنوبی از محل درآمدهای نفتی نیست
رییس سازمان سرمایهگذاری خارجی و کمکهای فنی اقتصادی ایران گفت: فاینانس ۸ میلیارد یورویی با کرهجنوبی از محل درآمدهای نفتی نیست بلکه خط اعتباری است. محمد خزاعی در گفتوگو با فارس با اشاره به انعقاد قرارداد فاینانس 8 میلیارد یورویی با اگزیم بانک کره جنوبی اظهار کرد: هنوز پروژهیی برای این فاینانس وجود ندارد و پس از طی مراحل مختلف و تهیه ضمانتنامه، فاینانس اجرایی و به بدهی تبدیل میشود. معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال که گفته میشود، فاینانس با کره از محل درآمدهای نفتی بوده و خط اعتباری نیست با رد این مساله گفت: این فاینانس خط اعتباری بوده و با داستان فاینانسهای چین در گذشته فرق میکند. رییس سازمان سرمایهگذاری خارجی و کمکهای فنی اقتصادی ایران تاکید کرد: اطلاعاتی که گفته میشود نادرست است و جزئیات فاینانس را از بانک مرکزی میتوانید جویا شوید. فاینانس ۲۰میلیارد دلاری مربوط به کشور چین از طریق درآمدهای نفت ایران بود که به دلیل عدم ارتباط بانکی و مشکلات تحریم و انتقال پول به شکل فاینانس طراحی شد.
الکترونیکی شدن ارزیابی فرآوردهها و مشتقات نفت و گاز
ارزیابی فرآوردهها و مشتقات نفت و گاز بر مبنای تبادل اطلاعات میان گمرک و سامانه ثبت اطلاعات معاملات نفتی(ثامن) الکترونیکی انجام میشود.
به گزارش مهر، گمرک ایران اعلام کرد که در چارچوب همکاری و هماهنگی با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اطلاعات سامانه ثبت اطلاعات معاملات نفتی(ثامن) قابل اتکایی بوده و به عنوان اطلاعات ارزیابی در سامانه جامع گمرکی قرار میگیرد. به همین منظور گمرک نخستین همایش آموزشی ارزیابی فرآوردهها و مشتقات نفت و گاز و سامانه ثبت اطلاعات معاملات نفتی(ثامن) ویژه مسوولان سرویس ارزیابی صادرات و کارشناسان امور گمرکی را برگزار کرد. براساس این گزارش در این همایش نحوه کار با سامانه ثبت الکترونیکی اطلاعات معاملات نفتی(ثامن) به خصوص ارتباط سیستمی با سازمانهای همجوار در پنجره واحد تجارت فرامرزی و سامانه جامع گمرکی، ضوابط، مقررات، بخشنامهها و دستورالعملهای مرتبط با تشریفات گمرکی در رویه صادرات و ترانزیت فرآوردهها و مشتقات نفت و گاز توسط مدرسان و مدیران ارشد از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرک تشریح شد. این گزارش حاکی است، پنل پرسش و پاسخ درباره تاریخچه اقدامات قانونی پیادهسازی سامانه ثبت الکترونیکی اطلاعات معاملات نفتی (ثامن) از دیگر محورهای این همایش بود.
براساس این گزارش، علیاکبر شامانی، مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران با اشاره به اهمیت برگزاری این همایش بر لزوم آموزش مستمر همکاران در جهت رفع مسائل و مشکلات موجود همزمان با تبادل الکترونیکی اطلاعات تاکید کرد.