چهرهها
پروتکل الحاقی از سوی ایران پذیرفته شده است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید دارد که آمانو بر پایبندی ایران به برجام معترف است. وی با بیان اینکه بازدید از مراکز نظامی ایران مستند به پروتکل الحاقی است، ادامه داد: آمانو برای بازدید از مراکز نظامی اشاره تلویحی به پروتکل الحاقی داشت، این پروتکل اجازه سر زده به آژانس بینالمللی انرژی اتمی را میدهد. به گزارش خانه ملت، حشمتالله فلاحتپیشه، با اشاره به هشتمین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیت هستهیی ایران در راستای اجرای برجام، اظهار کرد: دبیرکل این مرجع بینالمللی برای هشتمینبار به پایبندی ایران به برنامه هستهیی تاکید کرد و به سمت نظر امریکا برای بازدید از مراکز نظامی ایران نرفت. نماینده اسلامآبادغرب و دالاهو در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه آمانو در گزارش آخر بهگونهیی پاسخ امریکاییها را داد، گفت: دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود درخصوص راستیآزمایی فعالیت هستهیی ایران به دغدغههای اخیری که امریکا در جامعه جهانی ایجاد کرده بود، پاسخ داد و عنوان داشت هر زمان بخواهند از مراکز نظامی ایران بازدید میکنند. فلاحتپیشه با بیان اینکه یوکیا آمانو نخواست چراغ سبزی به امریکاییها نشان دهد، گفت: اینکه آژانس مطرح میکند هر زمان بخواهد از مراکز نظامی و غیرنظامی ایران بازدید میکند حاکی از آن است که روابط ایران و این نهاد بینالمللی عادی شده است و هیچ منعی برای ادامه مناسبات با آژانس نیست و پایبندی ایران به (NPT) استفاده صلحآمیز از صلاح هستهیی به وجود آمده است.
تحتتاثیر تهدیدها و جوسازیها قرار نمیگیریم
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت: اگر امریکا فکر میکند برجام برایش ارزشی ندارد هرطور میخواهد تصمیم بگیرد، لیکن قطعا درمورد مسائل دفاعی جمهوری اسلامی ایران نمیتواند تصمیم بگیرد. به گزارش ایلنا، سردار سیدمسعود جزایری سخنگوی ارشد نیروهای مسلح، در پاسخ به اظهارات مقامات امریکایی مبنی بر بازدید از مراکز نظامی جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اینکه این گفتهها از یک طرف به لحاظ حقوقی و مفاد توافقنامه برجام و از طرف دیگر به لحاظ امنیت ملی کشور فاقد وجاهت است، گفت: جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح در چارچوب تدابیر و سیاستها و برنامههای از پیش تعیین شده اقدامات دفاعی خود را پیش میبرند و در این راه تحتتاثیر تهدیدات و جوسازی قرار نمیگیرند. وی در ادامه تاکید کرد: کسانی که از مکمل برجام حرف میزنند، بدانند مکمل برجام همانا اجرای تعهدات از سوی امریکا و سایر کشورهای مذاکرهکننده است. جزایری همچنین اظهار کرد: اگر امریکا فکر میکند این توافق برایش ارزش ندارد هرطور میخواهد تصمیم بگیرد. لیکن قطعا درمورد مسائل دفاعی جمهوری اسلامی ایران نمیتواند تصمیم بگیرد و امریکاییها بهخوبی به این امر واقفند و سر و صداهای دولت ترامپ در مورد کنترل یا بازدید از مراکز نظامی جمهوری اسلامی ایران از کمترین ارزشی برخوردار نیست. این مقام مسوول در ستاد کل نیروهای مسلح ضمن مطلوب ارزیابی کردن روند پیشرفتهای نظامی و دفاعی کشورمان افزود: در حالی که امریکا بزرگترین زرادخانه اتمی و سلاحهای کشتار جمعی و ممنوعه را دراختیار دارد .
بساط موسسات اعتباری غیرمجاز در کشور جمع شد
معاون اقتصادی رییسجمهور گفت: مسیر عقد قرارداد با بانکهای دیگر گشوده شده و با بانکهای دیگری نیز برای گشودن خطوط اعتباری مذاکره شده است. خبرهای خوبی را در این باره در هفتههای آینده خواهید شنید. محمد نهاوندیان در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که باتوجه به آنکه قرار است از ۱۱ شهریور کاهش نرخ سود بانکی به صورت جدی اجرایی شود، چه تضمینی وجود دارد که طرح کاهش نرخ سود به سرنوشت بخشنامههای دیگر بانک مرکزی دچار نشود و این بار شاهد کاهش نرخ سود بانکی باشیم؟ گفت: تفاوتی که شرایط امروز ما با گذشته دارد آن است که عامل مزاحم و اخلالگر موسسات مالی اعتباری غیرمجاز را در صحنه پولی- اعتباری کشور نداریم. وی ادامه داد: این موسسات نرخ سود بانکی را بالا میبردند و همین مساله بهانهیی میشد تا بانکها نیز با ترفندها و تمهیدات خاصی نرخ سودهایشان را بالا ببرند تا از این قافله عقب نمانند. معاون اقتصادی رییسجمهور با بیان اینکه بساط موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز از صحنه اقتصاد کشور جمع شده است، اظهار کرد: امکان نظارت بیشتر بانک مرکزی با حمایت نهادهای حاکمیتی بیش از گذشته شده و بانک مرکزی هم نسبت به این مساله جدی است. نهاوندیان در پاسخ به این سوال که آیا پس از فاینانس 8 میلیارد یورویی اگزیم بانک کرهجنوبی شاهد عقد قرارداد با بانک دیگری هم خواهیم بود؟ تصریح کرد: بله، این مسیر گشوده شده و با بانکهای دیگری نیز برای گشودن خطوط اعتباری مذاکره شده است. خبرهای خوبی را در این باره در هفتههای آینده خواهید شنید.
رسیدگی قضایی به پرونده احمدینژاد باید جدیتر باشد
مصطفی پورمحمدی وزیر سابق دادگستری و عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز گفت: اگر بخواهیم درباره اختلافات درون جامعه روحانیت بگویم، آن اختلافاتی که سال 88 داخل جامعه روحانیت به وجود آمد که خیلی شدیدتر و تندتر بود. پورمحمدی در گفتوگو با خبرآنلاین درباره برخی مباحث مطرح شده پیرامون اینکه جامعه روحانیت مبارز آن یکدستی گذشته را ندارد، گفت: خیر، من خیلی این تعبیر را نمیپسندم چون اگر بخواهم درباره اختلافات بگویم، آن اختلافاتی که سال 88 داخل جامعه روحانیت به وجود آمد که خیلی شدیدتر و تندتر بود که منجر شد برخی بزرگواران دیگر در جلسات جامعه روحانیت از آن تاریخ تا الان حضور پیدا نکنند. این عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت درباره موضع جامعه روحانیت مبارز برای پیگیری و رسیدگی به تخلفات محمود احمدینژاد گفت: بله این موضوع مطرح شد. به هر حال قوه قضاییه باید در رسیدگیهای قضایی به این پرونده و پروندههای دیگر جدیتر عمل کند. وی ادامه داد: ما معتقدیم اگر خلاف، جرم و تخلفی اتفاق میافتد، باید سریعا رسیدگی شود تا پیشگیرانه و بازدارنده باشد و از تکرار جرم برای خود آن فرد مرتکب یا دیگران جلوگیری به عمل آید. تاخیر آفاتی دارد، آفاتش را هم الان داریم میبینیم. تجربه نشان میدهد تعلل یا تاخیر در رسیدگی عامل تکرار همان مسائل میشود و حتی دیگران را هم تحریک به این کار میکند چون ترس خیلیها میریزد و برای ارتکاب به این تخلفات تشویق میشوند.