ایرانشهر

۱۳۹۶/۰۶/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۶۵۹۶

تکمیل مسکن مهر در ۵۷۷ شهر کوچک

مدیرکل مسکن مهر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: طرح مسکن مهر در ۸۷۱ شهر دارای جمعیت کمتر از ۲۵هزار نفر اجرا شد که تاکنون پرونده آن در ۵۷۷ شهر بسته شده است.

امید محمدی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در مجموع ساخت ۳۴۸هزار و ۹۰۰واحد مسکن مهر در ۸۷۱ شهر دارای کمتر از ۲۵هزار نفر جمعیت آغاز شده بود که تاکنون ۳۱۵هزار و ۸۷۳واحد به متقاضیان تحویل شده است.

به گفته محمدی، این شهرها در استان‌های زنجان، قم، قزوین، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و یزد هستند.

وی ادامه داد: هنوز ۳۳هزار واحد مسکن مهر در شهرهای دارای کمتر از ۲۵هزار نفر جمعیت باقی مانده که ۶ هزار و ۶۰۰ متقاضی انصراف داده‌اند ۹هزار و ۳۳۹واحد بدون متقاضی است و ۳هزار و ۳۳۴واحد دیگر کمتر از ۳۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد. به گفته مدیرکل مسکن مهر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با مصوبه شورای مسکن کشور مقرر شده، واحدهای مسکن مهر دارای کمتر از ۳۰درصد پیشرفت فیزیکی از برنامه خارج شود و به همین دلیل ۳هزار و ۳۳۴واحد مسکن مهر در شهرهای دارای کمتر از ۲۵هزار نفر از برنامه تکمیلی خارج شده است.

محمدی اضافه کرد: با این حال عملیات تکمیل ۱۳هزار و ۷۱۶واحد مسکن مهر در این شهرها در دست اقدام است و تلاش می‌شود تا پایان امسال این واحدها هم به متقاضیان واگذار شود.

وی تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی در تامین خدمات روبنایی مشکلی ندارد اما تامین و مدیریت خدمات زیربنایی طرح‌های مسکن مهر در شهرهای دارای کمتر از ۲۵هزار نفر جمعیت با وزارتخانه‌های نیرو و نفت است.

 

نیاز ۱۰ هزار روستای کشور به ایمن‌سازی بافت

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه شماری از روستاها در معرض تهدید حوادث طبیعی هستند، گفت: بافت حدود ۱۰هزار روستا در کشور نیاز به ایمن‌سازی دارد. محمدرضا شاملو در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: یکی از چالش‌های ساخت‌وساز و خطراتی که واحدهای مسکونی را تهدید می‌کند، جاری‌شدن سیلاب، افتادن سنگ، رانش زمین و قرار داشتن روی گسل است. معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: در قانون برنامه ششم پیش‌بینی شده که ۳۰درصد از روستاهای در معرض حوادث طی ۵ سال ایمن‌سازی شوند.

وی با بیان اینکه پیشنهادها برای اجرای اقدامات ایمن‌سازی و تامین اعتبار لازم به سازمان برنامه و بودجه اعلام شده است، گفت: سالانه ۶۰۰ روستا ایمن‌سازی و هر سال ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح‌ها منظور می‌شود.

شاملو یادآور شد: ساخت دیواره، اجرای کانال آب و هدایت آب‌های سطحی و تثبیت سنگ‌ها ازجمله اقداماتی است که برای ایمن‌سازی روستاها انجام می‌شود. وی درباره نیاز به جابه‌جایی روستاها گفت: تحقق این مهم امری هزینه‌بر است و تلاش داریم تا با مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی مسکن و بافت روستا از جابه‌جایی روستا جلوگیری کنیم.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: در صورتی که جابه‌جایی روستا اجتناب‌ناپذیر باشد، پیشنهاد به شورای برنامه‌ریزی داده می‌شود تا مکان‌یابی انجام و جابه‌جایی اجرا شود. شاملو گفت: تاکنون ۳میلیون و ۱۳۴هزار جلد سند ملکی برای واحدهای مسکونی در روستاهای کشور صادر شده است.

وی اظهار کرد: در شهرهای زیر ۲۵هزار نفر جمعیت کشور هم تاکنون ۱۷۵هزار جلد سند صادر شده است. معاون عمران روستایی بنیاد مسکن، صدور سند ملکی برای روستاییان را امری اقتصادی دانست و گفت: صدور سند ملکی، یک کار ثبتی و حقوقی است اما این بنیاد برای رفاه مردم این خدمات را به روستاییان و شهروندان در شهرهای زیر ۲۵هزار نفر جمعیت ارائه می‌دهد. شاملو تصریح کرد: صدور سند یکی از این فعالیت‌هاست که با رویکرد اقتصاد روستاها انجام می‌شود.

 

افزایش ۳۰ درصدی ترافیک از اول مهر

مازیار حسینی، معاون سابق حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه در نیمه دوم سال، بار ترافیکی تهران ۳۰درصد افزایش پیدا می‌کند، یادآور شد: ۱۶درصد از این میزان مستقیم به سفرهای آموزشی برمی‌گردد و می‌توان گفت، روزانه تنها ۳ میلیون سفر برای موضوعات آموزشی خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، مازیار حسینی در جلسه هماهنگی استقبال از مهر شهرداری تهران با اشاره به ایجاد محدودیت‌های لازم برای انجام حفاری‌های غیرمجاز از تاریخ ۲۰ شهریور تا ۱۰ مهرماه گفت: امسال طرح آزمایشی اتوبوس مدرسه را در دستور کار قرار دادیم.

این اتوبوس در ساعاتی که بچه‌ها به مدرسه می‌روند و باز می‌گردند، در سرفاصله معینی دانش‌آموزان را جمع‌آوری می‌کند. قرار است این طرح در دو منطقه ۴ و ۸ با استقرار ۳ خط با فاصله ۳۰۰ تا ۳۵۰متر حدود ۶۲ مدرسه را پوشش دهد.

 وی با بیان اینکه در تمام دنیا ماشینی که برای سرویس مدرسه استفاده می‌شود استاندارد است، تاکید کرد: با همکاری آموزش و پرورش در چند سال گذشته بحث سرویس مدارس را دنبال کردیم اما خودروها استاندارد نبود. بر این اساس قرار است ۱۵۰ دستگاه خودرو استاندارد وارد مدار شود. این ماشین‌ها از امکانات ایمنی خوبی همچون کمربند ایمنی برای تمام سرنشینان، ترمز و... برخوردارند. البته در صورت عملکرد مناسب این خودرو در آینده می‌توان برای اردوهای دانش‌آموزی نیز از این وسیله استفاده کرد.