روی خط خبر

۱۳۹۶/۰۷/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۸۱۴۶

 تسهیلات بانکی برای حل مشکل کارگران هپکو و آذرآب اراک: محمدرضا حسین‌زاده مدیرعامل بانک ملی ایران اعلام کرد: پیرو دستور رییس‌جمهور و تاکید وزیر امور اقتصادی و دارایی برای حل مشکلات کارگری شرکت‌های آذرآب و هپکو، بانک ملی ایران روز پنج‌شنبه 200 میلیارد ریال تسهیلات به شرکت آذرآب اختصاص داد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیرعامل بانک تجارت هم اعلام کرد: بانک تجارت با تخصیص 70 میلیارد ریال تسهیلات، در پرداخت مطالبات معوق کارگران مجتمع صنعتی هپکوی اراک مشارکت کرده است. استاندار استان مرکزی نیز در این باره به خبرگزاری صداوسیما گفت: با پیگیری‌های وزیر تعاون و مسوولان استانی معوقات مزدی کارگران آذرآب و هپکو به مبلغ 25 میلیارد تومان به حساب آنان واریز شد. محمود زمانی قمی افزود: 17 میلیارد و 900 میلیون تومان از این مبلغ به کارگران آذرآب اختصاص یافت و 7 میلیارد تومان هم به حساب کارگران هپکو واریز شد. وی اضافه کرد: تقریبا با کارگران آذرآب تصفیه حساب شده و بخشی از مطالبات مزدی کارگران هپکو باقی مانده است که امیدواریم در روزهای آینده پرداخت شود. زمانی قمی یادآور شد: آنچه در مورد اقدام برای پرداخت مطالبات کارگران بوده انجام شده و از کارگران هپکو و آذرآب می‌خواهم بعد از تعطیلات، چرخ تولید این کارخانه‌ها را مجددا به حرکت درآورند. وی ادامه داد: ما هم به سمت تجدید قراردادهای هپکو حرکت و مجوز ترک تشریفات مناقصه برای سازمان شهرداری‌ها و وزارت راه را صادر می‌کنیم. استاندار استان مرکزی گفت: تلاش می‌کنیم دو کارخانه مهم هپکو و آذرآب را در شرایط خوبی برای رونق کار، تولید و اشتغال قرار دهیم. زمانی قمی افزود: با دستور وزیر تعاون تمام دفترچه‌های درمانی کارگران معتبر شده و به آنان خدمات درمانی ارائه می‌شود.

 تعیین تکلیف آزادسازی سهام عدالت در سال آینده: مشاور سازمان خصوصی‌سازی درباره آزادسازی خرید و فروش سهام عدالت گفت: لایحه آزادسازی سهام عدالت به زودی تقدیم مجلس می‌شود و پیش‌بینی می‌کنیم این لایحه در سال آینده توسط نمایندگان مجلس تعیین تکلیف شود. جعفر سبحانی درباره زمان آزادسازی سهام عدالت و آخرین تصمیمات در لایحه آزادسازی این سهام اظهار داشت: باید منتظر باشیم تا لایحه‌یی که سازوکار آزادسازی سهام عدالت در آن پیشنهاد شده به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود. وی تاکید کرد: حتی اگر لایحه سازماندهی سهام عدالت پیش از این هم تصویب هم می‌شد باز هم در حال حاضر امکان آزاد‌سازی سهام عدالت وجود نداشت، چرا که باید فرصت 6ماهه برای تسویه اقساط تا سقف یک‌میلیون تومان به پایان می‌رسید. بعد از آن هم باید در سال جاری در چند مرحله سود سال گذشته پرداخت شود. مشاور سازمان خصوصی‌سازی در گفت‌وگو با ایلنا ادامه داد: امیدواریم در نیمه دوم سال یا اوایل سال آینده موضوع آزادسازی سهام عدالت تعیین تکلیف شود. البته این موضوع در حیطه اختیارات سازمان خصوصی‌سازی نیست. سبحانی افزود: در لایحه تدوین شده، آزادسازی سهام عدالت را در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس پیش‌بینی کرده‌ایم و این لایحه در هیات دولت تصویب شده اما هنوز به قانون تبدیل نشده و مجلس در این باره تصمیم نگرفته است. وی با بیان اینکه برای ساماندهی سهام عدالت سه مرحله تعریف شد که نیمه دوم امسال، مرحله دوم این پروژه یعنی پرداخت سود به اجرا می‌رسد و آزادسازی فاز سوم ساماندهی سهام عدالت است، گفت: مسوولیت سازمان خصوصی‌سازی تدوین لایحه آزادسازی سهام عدالت بود که این پیشنهاد به تایید وزارت امور اقتصادی و دارایی رسیده و در دولت هم تصویب شد. پس از این مجلس درباره این لایحه تصمیم خواهد گرفت. پیش‌بینی می‌شود، لایحه آزادسازی سهام عدالت در سال 97 تعیین تکلیف شود.

 سرمایه‌گذاری 10میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی: مشاور وزیر نفت در امور پتروشیمی از سرمایه‌گذاری 10میلیارد دلاری شرکت توتال فرانسه و باسک آلمان و یک شرکت ژاپنی در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد. موید‌حسینی‌صدر گفت: بعد از قرارداد 5میلیارد دلاری شرکت توتال در زمینه نفت، این شرکت که جزو 5 شرکت اول دنیا محسوب می‌شود، ابراز تمایل کرده است تا در صنعت پتروشیمی ایران نیز سرمایه‌گذاری کند. وی افزود: قرارداد این سرمایه‌گذاری در مراحل نهایی خود قرار دارد و به زودی امضا خواهد شد. مویدحسینی همچنین از شرکت باسک و لینده آلمان و یک شرکت ژاپنی به عنوان دیگر شرکت‌های بزرگ جهان نام برد که آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در ایران اعلام کردند. به گزارش صدا و سیما، وی با بیان اینکه چشم‌انداز سرمایه‌گذاری در ایران بسیار خوب است، گفت: با توجه به کاهش منابع گازی عربستان، ایران یکی از مطمئن‌ترین کشورها برای تامین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی است که این مساله باعث شده است تا بسیاری از شرکت‌های خارجی علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در ایران باشند. مشاور وزیر نفت در امور پتروشیمی سرمایه‌گذاری در مناطق ویژه اقتصادی به خصوص جزیره قشم را از اولویت‌های وزارت نفت اعلام کرد و افزود: در حال حاضر شرکت نفت برای 20 نقطه هدف‌گذاری کرده تا مجتمع‌های پتروشیمی احداث کند که با احدث این مجتمع‌ها ظرفیت تولید ایران از 60میلیون تن در سال به 110میلیون تن خواهد رسید. مویدحسینی تاکید کرد: اولویت وزارت نفت احداث مجتمع‌های کامل است بدین معنی که علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در این زمینه باید مجتمع‌ها را به صورت زنجیره کامل تولید شامل صنایع بالادستی، میان‌دستی و پایین‌دستی طراحی و اجرا کنند. وی با توجه به ظرفیت ایران در تامین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی گفت: در حال حاضر 11میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی آخرین مراحل فنی خود را سپری می‌کند اما این رقم می‌تواند تا 40میلیارد دلار افزایش یابد.