جولان کت و شلوارهای چینی در بازار

۱۳۹۶/۰۷/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۸۱۴۸

 یکی از حوزه‌های اشتغال‌زا و درآمدزا در هر کشوری به عرصه پوشاک و البسه آن معطوف می‌شود. گردش مالی صنعت پوشاک، این عرصه را به عنوان یکی از جذاب‌ترین فعالیت‌های اقتصادی مبدل کرده است.

در سالیان اخیر به دلیل قاچاق و واردات بی‌رویه پوشاک، حوزه مذکور با نارسایی‌های جدی و عدیده‌یی مواجه شده که در نتیجه بخش تولید کت شلوار نیز از این عارضه مصون نمانده است.

 تعطیلی 2 هزار واحد فعال در حوزه خیاطی

در همین خصوص حبیب طهماسبی‌نیک، رییس اتحادیه خیاطان زنانه و مردانه اظهار کرد: اکنون 4هزار واحد خیاطی در پایتخت فعالیت می‌کنند که در سالیان اخیر حدود 2هزار واحد از فعالان این عرصه با تعطیلی یا کاهش ظرفیت تولیدی مواجه شده‌اند.

وی با اشاره به هزینه تمام شده بالای تولید کت و شلوار در کشور می‌گوید: کمبود نقدینگی باعث سوق پیدا کردن بسیاری از خیاطان به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات شده اما به دلیل سود بالای تسهیلات بانکی به ناچار از دریافت آن منصرف می‌شوند که در نتیجه این موضوع در توقف چرخه تولید کت و شلوار بی‌تاثیر نخواهد بود.

طهماسبی‌نیک تصریح می‌کند: در صنف خیاطی هر کارفرما با افزایش تعداد کارگران مجموعه خود از 5 کارگر به 6 کارگر باید حق بیمه پرداختی به سازمان تامین اجتماعی را به میزان 20درصد افزایش دهد و همین موضوع تمایل کارفرمایان را برای توسعه فعالیت‌هایشان تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و این روندی است که برخلاف کشورهای توسعه یافته درحال اجراست زیرا در اغلب کشورهای پیشرفته، کارفرمایان مورد حمایت قرار می‌گیرند.

امید آن می‌رود، دستگاه‌های ذی‌ربط با لحاظ کردن بسته‌های حمایتی برای خیاطان و تولیدکنندگان کت و شلوار، حرکت عرصه مذکور را برای حصول رونق لازم تسریع کنند در غیر این‌ صورت استمرار تعطیلی زنجیروار فعالان این عرصه، چندان دور از انتظار نخواهد بود.

 رکود 5 ساله و درماندگی فعالان تولید

کت و شلوار

جعفر دهقان‌پور، یکی از فعالان تولید کت و شلوار با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم و از اولویت خارج شدن خرید اجناسی همچون کت و شلوار و لباس‌های مجلسی اظهار کرد: در شرایطی که بسیاری از مردم در امور روزمره اقتصادی خانوار تحت سرپرستی خود با مشکلات جدی دست و پنجه نرم می‌کنند، انتظار خرید کت و شلوار یا دیگر لباس‌های مجلسی با واقعیت اقتصادی بسیاری از مردم به خصوص دهک‌های پایین جامعه، همخوان به نظر نمی‌رسد.

وی افزود: رکود در بازار کت و شلوار، موضوع جدیدی نیست و قریب به 6 سال پیش این نارسایی در بازار مذکور قابل احساس است و متاسفانه هر سال شرایط بغرنج‌تر از سال قبل می‌شود و مشخص نیست چه زمانی این وضعیت غیرقابل تحمل پایان خواهد یافت. دهقان‌پور بیان کرد: متاسفانه کاهش قدرت خرید مردم و واردات بی‌رویه کت و شلوار از کشور چین چنان عرصه را بر خیاطان و فروشندگان کت و شلوار سخت و دشوار کردند که برخی از واحدهای تولیدی‌کننده به ناچار ظرفیت تولیدی خود را بین 50 تا 60 درصد کاهش داده‌اند.

وی افزود: بدون تردید تبعات این کاهش ظرفیت تولید به تعدیل نیروی کار و بیکاری افراد و گروه‌های فعال در این حوزه منتهی خواهد شد زیرا یک واحد تولیدی در رکود شدید قادر به پرداخت حقوق به کارگر یا فعالان زیرمجموعه خود نیست.

این تولیدکننده کت و شلوار در غرب استان تهران تصریح کرد: براساس آمار غیررسمی، بازار ایران سالانه نیازمند 5/2تا 3میلیون دست کت و شلوار است که از این میزان حدود 600 هزار دست توسط تولید‌کنندگان داخلی دوخته می‌شود و مابقی نیاز بازار از کشورهای چین و ترکیه وارد می‌شود. دهقان‌پور گفت: در شرایطی که بسیاری از جوانان در جست‌وجوی کار هستند با حمایت مضاعف دستگاه‌های مربوطه می‌توان با ارتقای و افزایش ظرفیت تولیدی فعالان این صنف و حتی صادرات آن اشتغال هر چه بیشتری را ایجاد کرد اما متاسفانه نه تنها در این خصوص حمایت‌ها کافی به نظر نمی‌رسد، بلکه بسیاری از واحدهای فعال در این عرصه نیز ناچار به تعطیلی یا تغییر شغل شده‌اند.

 یکی از بدترین تابستان‌ها را تجربه کرده‌ایم

حمیدرضا شکوفه یکی از مسوولان توزیع‌کننده کت و شلوار با اشاره به فصل تابستان به عنوان یکی از فصولی که بیشتر مراسم عروسی در آن بیشتر از ایام دیگر برگزار می‌شود، گفت: هر آنچه بر تعداد مراسم این‌چنینی افزوده شود، ضریب تقاضا برای خرید کت و شلوار نیز افزایش خواهد یافت اما متاسفانه در سالیان گذشته به خصوص امسال وضعیت بسیار وخیم بود.

وی افزود: بدون اغراق تابستان امسال، بدترین مقطع فعالیت اقتصادی بنده و بسیاری از فعالان این بخش به شمار رفت و حتی در ماه شهریور به عنوان مقطع پیش رو از ورود به محرم، وضعیت فروش بسیار نامطلوب و نگران‌کننده بود. شکوفه بیان کرد: با عنایت به در پیش بودن ماه صفر به ‌طور قطع وضعیت کسب وکار فعالان این حوزه روند نزولی خود را طی می‌کند و تنها امیدواری ما به ماه‌ها و روزهای پایانی سال خواهد بود که با توجه به تجربیات سنوات گذشته، بعید است شاهد تحول و اتفاق مثبتی در این خصوص باشیم.

 کت و شلوارهای زیبا و خوش دوخت

اما بی‌کیفیت

این توزیع‌کننده کت و شلوار در ادامه با اشاره به حجم انبوه واردات کت و شلوارهای چینی به داخل کشور گفت: تنها یک پنجم از نیاز کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می‌شود و مابقی کت و شلوارها از آن سوی مرزها به خصوص چین روانه بازار می‌شوند.

وی افزود: بسیاری از کت و شلوارهای چینی با وجود ظاهر زیبا و دوخت مطلوب ظاهری به لحاظ کیفیت پارچه بسیار ضعیف بوده و بعد از مدت اندکی با تغییر رنگ و گاهی حساسیت‌های پوستی برای مصرف‌کنندگان همراه می‌شود زیرا مواد اولیه تولید پارچه این کت و شلوارها، شیمیایی و غیراستاندارد هستند.