کمبود 50 هزار مددکار در کشور

۱۳۹۶/۰۷/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۸۴۹۸

نقش مددکاران اجتماعی و مشاوران در کاهش آسیب‌های اجتماعی کمرنگ است و رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با تاکید بر استفاده از ظرفیت مددکاران اجتماعی و مشاوران در راستای پیشگیری و کاهش بزهکاری جامعه، می‌گوید: کشور در حال حاضر با کمبود 50هزار مددکار اجتماعی مواجه است.

حسن موسوی چلک اظهار کرد: در حال حاضر 10هزار مددکار اجتماعی در کشور فعالیت دارند اما در این زمینه باید رویکرد رشد و تربیت مشاوران در دانشگاه‌ها تقویت شود. او با تاکید بر اینکه نباید حوزه اجتماعی در حاشیه نگهداشته شود، ادامه داد: امروز حوزه اجتماعی با امنیت جامعه گره خورده و ایجاد امنیت در گروی تقویت ظرفیت و بسترها با رویکرد سلامت اجتماعی است نه با زور.

 تشکیل پرونده اجتماعی قبل از تولد، نیاز جامعه است

رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه تشکیل پرونده اجتماعی قبل از تولد را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: امروز خانواده‌ها در حوزه جسمانی نوزاد از زمان تولد به بهداشت مراجعه کرده و کارت سلامت دریافت می‌کنند و این مقوله در حوزه اجتماعی نیز باید فرهنگ‌سازی شود. موسوی چلک با طرح این سوال که پس از اتمام دوران حبس فرد بزهکار، چگونه باید بستر پذیرش او در جامعه فراهم شود؟ گفت: با تشکیل پرونده مددکاری و بررسی سوابق شخصیتی افراد، بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

او یکی از چالش‌های اساسی در حوزه مددکاری اجتماعی را فقر دانش به ویژه دانش بومی دانست و افزود: متاسفانه در رشته مددکاری اجتماعی و مشاوره، ارتباط ایران با جامعه علمی جهان خیلی زیاد نیست. او با بیان اینکه نیازمند ایجاد سازمان مددکاری اجتماعی هستیم، اظهار کرد: در حوزه مشاوره، پزشکی، دامپزشکی، مهندسی، کشاورزی نظام‌هایی ایجاد شده که از جامعه هدف حمایت صنفی کرده و با نظارت تخصصی صلاحیت فرد بررسی می‌شود اما در حوزه مددکاری هر فردی ورود می‌کند.

این مسوول خواستار حضور پررنگ مددکاران و مشاوران در سیاست‌گذاری‌های اجتماعی شد و اظهار کرد: در برنامه ششم این حضور دیده شده اما آمار سیاست‌گذاران اجتماعی که با رشته مددکاری اجتماعی آشنایی داشته باشند، نزدیک به صفر است. موسوی چلک حرکت کند به سمت استفاده از تولید دانش بومی، با وجود ظرفیت و رشته‌های دانشگاهی را از چالش‌هایی عنوان کرد که باید مورد بازنگری قرار گیرد. او تاثیرپذیری حوزه اجتماعی از سایر حوزه‌ها را از مشکلات امروز جامعه توصیف کرد و گفت: مسکن مهر تاسیس می‌کنیم، سهام عدالت و یارانه می‌دهیم اما بدون پیوست اجتماعی که عوارض آن به سمت سازمان‌های اجتماعی می‌آید. او اضافه کرد: تقویت رویکرد سلبی با مددکاری اجتماعی، همخوانی ندارد. موسوی چلک در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مردم کشورمان خدمات مددکاری اجتماعی را لمس نکرده اما پسماند آن را لمس کردند، اظهار کرد: امروز در دنیا از مددکار اجتماعی انتظار می‌رود نقش خود را در توسعه اجتماعی تعریف کرده و در تغییر اجتماعی و ایجاد نظم، امنیت، سرمایه، رفاه، سلامت اجتماعی و بهزیستی مداخله نماید. رییس انجمن مددکاری توصیه کرد: باید با پرهیز از کار جزیره‌یی در حوزه مددکاری، موضوعات مددکاری اجتماعی که یک کار فرابخشی است با هم‌افزایی بیشتر پیگیری شود تا منابع مالی در ادارات و ارگان‌های دولتی درست مصرف و هزینه شود. او یادآور شد: امروز باید حد فاصل خانه و کلانتری، با حضور مددکاران اجتماعی پر شود و با رویکرد محله محور و با استفاده از ظرفیت‌های غیر دولتی، کار را پیش ببریم.