عدم رقابت در صنعت «نان»

۱۳۹۶/۰۷/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۳۵۲

پایگاه خبری اتاق تهران  یکی از مشکلات اصلی در صنایع غذایی نان این است که در این صنعت رقابت وجود ندارد و این عدم رقابت از تولید گندم شروع می‌شود و تا نانوایی‌ها ادامه دارد. مدیرعامل و بنیانگذار نان سحر یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نان صنعتی در کشور هم تایید می‌کند و می‌گوید: « ما در جلسه‌یی که وزیر بهداشت درباره کیفیت پایین نان در کشور صحبت کردند، حضور داشتیم و حرف‌های حسن هاشمی را تایید می‌کنیم، نان سنتی ما به دلیل کیفیت گندم، سلامت لازم را ندارد؛ به دلیل پایین بودن کیفیت گندم خیلی از نانوایی‌ها در برخی از ماه‌های سال به خصوص در فصل تابستان از نمک بیشتری برای درست کردن نان استفاده می‌کنند؛ زیرا در این فصل معمولا گندم‌ها ضعیف‌تر است و آراد با گلوتن پایین‌تری به نانوایی‌ها تحویل داده می‌شود و همین باعث می‌شود که نمک بیشتری به آرد اضافه کنند و حرف وزیر کاملا درست است. مهدی خان محمدی  با اشاره به اینکه درد را گفتیم ولی باید درمان آن را هم بگوییم، می‌گوید: مشکل اصلی ما این است که در صنعت نان کشور ما رقابت وجود ندارد و این عدم رقابت از تولید گندم شروع می‌شود و تا نانوایی‌ها ادامه دارد؛ البته رقابت‌هایی در سال‌های قبل درحال شکل گرفتن بود ولی با پرداخت مجدد یارانه در دولت یازدهم به نانوایی‌ها، کشاورزان و... دوباره یک قدم بزرگ به عقب برداشتیم. اگر ما می‌خواهیم مشکل نان را حل کنیم تنها چالش‌مان نمک بیشتر نیست، ما باید به فکر این باشیم که نان خوب دست مردم بدهیم آن چیزی که بررسی‌های پزشکی نشان می‌دهد 70درصد مشکلات گوارشی مردم به خاطر نان هست و ما باید این شرایط را درست کنیم. خان محمدی با اشاره به اینکه باید به سمت تولید نان صنعتی در کشور برویم، می‌گوید: نان صنعتی به دلیل کارهایی که روی گندم صورت می‌گیرد و افزودنی‌ها ذاتا نان سالمی هست و در سال‌های گذشته هم پیشرفت‌های خوبی را در این زمینه شاهد بوده‌ایم و واحدهایی برای تولید نان صنعتی در کشور راه‌اندازی شده‌اند و حتی دانشگاه تخصصی در این زمینه راه افتاده است.