ایرانشهر
فروش هواپیمای سوخو بدون قطعات امریکایی به ایران
روسیه قطعات تولیدی این کشور را جایگزین قطعات امریکایی هواپیمای «سوخو سوپرجت۱۰0» میکند. به گزارش ایسنا و به نقل از تاس، دنیس مانتوروف وزیر صنعت و تجارت روسیه با اعلام این خبر افزود: زمان دریافت مجوز از امریکا برای فروش این نوع هواپیماها به ایران مشخص نیست و این مساله را وزارت خارجه امریکا تعیین میکند و شرکت سوخو برای فروش سوپرجت ۱۰۰ به ایران مدتهاست که استعلام کرده و منتظر پاسخ است. این مقام روس ادامه داد: شرکت سوخو باید از تولیدکنندگان امریکایی مستقل شود تا بتواند محصولات خود را بدون مجوز آنان صادر کند. هواپیمای سوخوی ۱۰۰ روسیه به دلیل استفاده از قطعات شرکتهای امریکایی همیلتون، هانی ول، گودریش و… برای فروش محصولات به ایران نیازمند موافقت وزارت خزانهداری امریکاست. شرکت هواپیماسازی روسیه در فوریه ۲۰۱۶ میلادی از فروش ۱۰۰فروند هواپیمای جدید سوخوی مسافربری به ایران خبر داده بود.
وام ۲۰ میلیون تومانی برای کیفیسازی مسکن روستایی
سرپرست معاونت بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تهران گفت: بنیاد مسکن استان تهران برای نوسازی واحدهایی که مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان را رعایت کنند ۲۰میلیون تومان تسهیلات با سود 5درصد پرداخت میکند. حمیدرضا روستایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مبلغ تسهیلات برای تخریب و نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده با رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ۲۰میلیون تومان و جهت احداث واحدهای مسکونی جدید ۱۸میلیون تومان با نرخ سود 5درصد و مدت بازپرداخت ۱۲ساله است که این تسهیلات بدون سپردهگذاری و مدت انتظار در بانک به روستاییان پرداخت میشود. او درباره فرآیند دریافت تسهیلات بهسازی و شرایط دریافت تسهیلات مذکور گفت: متقاضیان در صورت داشتن زمین با کاربری مسکونی در روستا و شهرهای زیر ۲۵هزار نفر جمعیت و پس از دریافت پروانه ساختمانی از مراجع صدور پروانه باید نسبت به مراجعه به بنیاد مسکن محل سکونت خود و تحویل مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده و بنیاد مسکن نسبت به معرفی متقاضی به بانک عامل توسط بنیاد مسکن شهرستان اقدام کنند. به گفته روستایی، عقد قرارداد مشارکت مدنی متقاضی با بانک عامل با تامین تضامین بانک آزادسازی تسهیلات حداقل در ۳ مرحله و متناسب با پیشرفت فیزیکی کار بر اساس گزارش ناظر نظام فنی و تایید کارشناس بنیاد خواهد بود.
افزایش 2 میلیونی خانوارهای مستاجر
دبیر کانون انبوهسازان کشور با اشاره به اهمیت تامین مسکن ملکی برای خانوارهای ایرانی گفت: در 5 سال گذشته تعداد مستاجران کشور حدود 2میلیون خانوار افزایش یافته است که این خانوارها به دلیل نداشتن منابع مالی کافی به جای خرید خانه مجبور به اجارهنشینی شدهاند. فرشید پورحاجت در گفتوگو با ایرنا افزود: هماکنون 7میلیون خانوار در کشور در واحدهای استیجاری زندگی میکنند و سالانه 80هزار ازدواج هم در کشور ثبت میشود. او تصریح کرد: آمارها نشان میدهد که هماکنون یک میلیون و 300 خانوار ایرانی در مجتمعهای مسکونی به صورت استیجاری زندگی میکنند که با ارائه بستههای متنوع تامین مالی آنها باید بتوانند با استفاده از تسهیلات بانکی نسبت به خرید خانه اقدام کنند. دبیر کانون انبوهسازان کشور همچنین با اشاره به وضعیت بازار مسکن در کشور اظهار کرد: بازار مسکن در نیمه نخست سال جاری نسبت به 4سال گذشته از شرایط بهتری برخوردار بود. این مقام مسوول یادآورشد: آمارها نشان میدهد که بیش از 2میلیون و 700واحد مسکونی در کشور خالی مانده است، از طرفی تقاضا برای مسکن هم در بازار وجود دارد. به گفته او، انواع بسته منابع مالی باید برای خرید مسکن متقاضیان در نظر گرفته شود و نباید برنامهریزی تنها برای سپردهگذاران صندوق پسانداز خانه یکم باشد. دبیر کانون انبوهسازان کشور بیان کرد: با توجه به سپردهگذاری بیشتر در صندوق پسانداز خانه یکم در بانک مسکن، اگر همین فرآیند ادامه یابد، نیمه دوم امسال شرایط مناسبی برای خرید و فروش بازار مسکن خواهد بود.
پیشنهاد راهاندازی قطار مسافری مشهد - تاشکند
وزیر راه و شهرسازی در دیدار با وزیر تجارت خارجی ازبکستان با تاکید بر تعیین تعرفه کریدورهای حمل و نقلی بین دو کشور و دولتهای همسایه بیان کرد: تلاش میکنیم که پروژه قطار مسافرتی مشهد-تاشکند را عملیاتی کنیم که اگر آمادگی از سوی تاشکند هم اعلام شود باید برای ویزاهای مسافری تسهیلاتی قائل شویم. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در دیدار با الیار عنیاف با تاکید بر حفظ شرایط گردش کالا بین دو کشور و ارائه امتیازات ترانزیتی از سوی ایران به ازبکستان در سال آینده هم افزود: ایران همچنین تمایل دارد در این حوزه تعرفههای لازم برای کریدورهای بین ایران، ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان مشخص و قدرت رقابت بین آنها و سایر کریدورهای حمل و نقلی ایجاد شود.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اعلام آمادگی ایران در تداوم همکاریهای بین دو کشور ادامه داد: طرف ازبکستانی پیشنهادی برای افزایش تعداد کشورهای قرارداد عشقآباد و احداث کریدور ازبکستان-ترکمنستان-ایران – عمان ارائه داده است که ایران با افزایش تعداد کشورها در این قرارداد مخالفتی نداشته و تنها خواستار تعیین یک تعرفه مشخص و مشترک در این کریدور است. به گفته عضو کابینه دولت دوازدهم، ایران هم از طرف عمان خواستار تشکیل هرچه زودتر جلسه رسیدگی به این کریدور است و در حال حاضر اقدامات لازم برای راهآهن ایران به سمت هرات در حال انجام است اما واقعیت آن است که تکمیل پروژه از هرات به سمت مزارشریف نیاز به اعتبار بسیار بالایی دارد و زمانی تصمیم داشتیم این بحث را از ازبکستان به سمت قرقیزستان و چین تعریف و به ایران و افغانستان متصل کرده و کار تامین مالی آن را به چین بسپاریم.